VG Sporten svarer deg gjennom jubileumsdagen!

I dag er det ti år siden VGs rosa sportsbilag for første gang så dagens lys. Gjennom hele dagen kan du stille dine spørsmål til VGs sportsjournalister.
258 Liker

Innebandy

Innsendt av:

hvorfor vil dere ikke bry dere om de mindre idrettene i Norge? Slikt som innebandy? Ta for eksempel slevik innebandy. 4 år på rad med både seriemestere og NM mestere. Slår rekorder på rekorder..skal snart møte de store mestrene i champions cup (og Sveiva damer) .. Men ingenting om det i dette bladet. Føler at det er mer viktig når en fotball spiller spiser hamburger enn når de mindre lagene gjør noe bra
Hei, vi har kanskje noe å gå på her. Innebandy er gøy; jeg spiller selv aktivt for mitt kjære Paradiskbukta IBK, men den helt store interessen der ute er ikke til stede.
Suksess i store mesterskap for Norge, økte publikumstall og profiler som byr på seg selv er alltid gode ingredienser for økt profilering.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
270 Liker

Rosa

Innsendt av:

Hvorfor er egentlig sportssidene rosa?
Etter idé fra Aftonbladet, som igjen hentet inspirasjon fra italienske Gazetta, gjorde VG dette grepet i 2005.
Skiller seg ut fra det meste annet, og gir et eget uttrykk.


Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
265 Liker

Beste sak?

Innsendt av:

Hvilken sak husker dere aller best fra de 10 årene?
Den dagen da nyheten om at Dale Oen var død er den den dagen som har gjort mest inntrykk på meg på jobb i VG.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
270 Liker

Tipping

Innsendt av:

Hvordan er tippe kulturen i sport redaksjonen? Er det noen store vinnere?
Vi har to-tre mann som jobber dediktert med tipping. Privat er det store indivuduelle forskjeller. Hører aldri om noen som taper ;)

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
270 Liker

Mye fotball

Innsendt av:

Hei.

Har dere ambisjoner om å dekke flere idretter enn de få gjengangere, langrenn, skiskyting, håndball, ishockey og ikke minst fotball, som det allerede er forferdelig mye av.

Norge er et land som består av flere idretter enn feks fotball. Hvorfor dekker dere andre idretter i liten grad? Vil dere i fremtiden intervjue utøvere og dekke idretter som styrkeløft, turn, bandy, vektløfting, amerikansk fotball, basketball osv i større grad?
Fotball er viktigst om man ser året under ett, men vi er opptatt av miks.
Hvis det er profiler, prestasjoner eller annet som gjør nevnte idretter journalistisk interessant for oss er det alle muligheter for at vi vil dekke de tettere. Feks sjakk dekker vi jo mye tettere nå enn for ti år siden.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
267 Liker

OL i Oslo og dekningen av arr av OL i Sotchi

Innsendt av:

Hei,
På en skala fra 1 til 10, hvor flaue er dere i redaksjonen over den kampanjejournalistikken dere kjørte mot forsøket på å få OL til Oslo? Og videre, hvor deppa ble dere når det viste seg at det ikke ble noen søknad (som dere helt sikkert ikke hadde trodd)? Jeg er ganske sikker på at dere gamblet på at det kom til å bli en søknad uansett og derfor benyttet anledningen til å "klå noen pamper" og hore noen klikk. VG hadde jo elsket og profitert stort på et OL i Oslo, så jeg er egentlig ikke i tvil om at bakrusen var stor i VG huset når det viste seg at Høyres stortingsgruppe ikke hadde ryggrad likevel...
1 - vi er ikke flaue over journalistikken vår rundt Oslo-OL.
VG Sporten hadde isolert sett hatt mye glede av et OL, men vår jobb er å få frem relevant journalistisk interessant informasjon, noe denne saken var et bevis for.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
265 Liker

Dybdejournalistikk

Innsendt av:

Hei.
Jeg syns dere er fryktelig flinke på dybdejournalistikk i VG-sporten. I en tid hvor mediene endrer seg og sportslige resultater enkelt plukkes opp på andre plattformer enn nett-/papiraviser, vil dere satse enda mer på dybdejournalistikk enn dere har gjort til nå?
Det er iallefall innhold jeg med glede betaler for å lese og gjerne skulle hatt mer av.
Takk det er hyggelig å høre. Vi har ambisjoner om å ha dybdestoff så ofte som mulig parallelt med løpende nyhetsjournalistikk.
Om det blir enda mer vet jeg ikke; vi utvikler oss kontinuerlig, men det jeg tror om fremtiden er at tydelige valg vil gjennomsyre vår virksomhet. Og da vil de mellomgode sakene prioriteres bort, som igjen kan bety at vi kaster mer kull på kvalitetsreportasjene vi går for.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
257 Liker

Sportsdekning eller kjendisjournalistikk?

Innsendt av:

Hei,
Har dere faktisk belegg for at leserne deres ønsker nesten ensidig kjendisdekning fra sportsverdenen? Eller er dette noe dere antar som følge av at det klikkes mye på de artiklene som har fokus på disse sportskjendisene?
Er det virkelig slik at det er bare Northug, Messi, Ronaldo og Ødegård o.l. som er interessante i dekningen av den store sportsverdenen? Eksempelvis: er virkelig Messi den eneste interessante å skrive om etter en kamp Barcelona har spilt i la liga? Eller er det bare Northug som er verdt å rapportere om fra et langrenn?
Jeg antar at dere som jobber i sporten er genuint interessert i sport. Er det da virkelig noe særlig tilfredsstillende å fungere som rene kjendisjournalister ala "god kveld Norge" innen sportsverdenen?
Hei.
Vi dekker et bredt spekter av sport. De største profilene er de som presterer best, det er de det er størst interesse rundt - og det er de flest vil lese om. Så her føler jeg vi spiller på lag med leserne.

Når Ronaldo skjeller ut Bale etter en kamp er det få som vil lese om Marcelos feilprosent; sånn er livet - og oftest er det for oss selvfølgelige vurderinger som gjør at vi dekker ting som vi gjør.

Når det er sagt: Vi er opptatt av å vise en bredde i alt vi gjør, og er IKKE kun drevet av klikk.
Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
272 Liker

Fotballrykter

Innsendt av:

Hvordan vurderer dere hva dere poster av overgangssaker (i PL f.eks)? Sitter igjen med en følelse av at mye av det er "clickbait" og gjerne sitert fra svært lite pålitelige engelske tabloider.

The Guardian i Storbritannia kjører en humoristisk "rumor mill" hver dag med rykter. Tror kanskje noe a la det hadde vært ryddigere, og bedre enn dagens situasjon.
Vi kjører en silly season-spalte i VG Sporten Direkte, og det er også fordi vi på den måten tydeliggjør at dette er ryktebasert stoff.
Når vi velger å skrive artikler, er det oftest fordi det er mer til grunn enn bare spekulasjoner.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
366 Liker

Sporten-forsidene

Innsendt av:

VG-sporten fortjener heder for noen av de visuelt fineste avissidene jeg har sett i norske aviser, og spesielt på forssidene deres tør dere dra skikkelig på. Hvor viktig for dere er det å satse på det visuelle?
Vi er stolte av produktet vårt og legger sjelen i bilaget hver dag. Jo mer av stoffet som går i det digitale løpet, jo viktigere blir coveret og sidene som skal stå ut.
Uttrykket er viktig for oss.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
263 Liker

mangel på ordentlig journalistikk

Innsendt av:

Hvorfor er gravejournalistikk totalt fraværende i norsk sportsjounalistikk? Ett blad, Josimar, gjør jobben, mens de store mediehusene kjører pinlig taushet og standard uinteressante klikkartikkler. Noen sjanser for en forbedring på dette området?
Vi har forbedringsmuligheter, men jobber for å være gravende hele tiden.
Feks rundt OL-saken vil jeg påstå at journalistikk som dette var viktig: http://www.vg.no/sport/ol-2022/ioc-krever-gratis-sprit-paa-stadion..../23306598/


Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
273 Liker

Lenker til VG Sporten på vg.no

Innsendt av:

Hei! Synes VG Sporten generelt gjør en god jobb, og dekker litt om mye og mye om litt, som er forståelig :-) Men, litt ris:

Men, noe jeg irriterer meg grenseløst på, er når jeg leser VG på nett, og scroller nedover for å se en nyhetssak/overskrift fra VG Sporten. F.eks Falcao til Manchester United. Så trykker jeg på linken (VG Sporten Direkte), men for det første havner jeg ikke på den saken jeg klikket på, så leter jeg gjennom alle sakene uten at jeg finner det som dere har lagt ut overskrift om på selve VG.no . I bunn og grunn, ikke legg ut overskrifter/teaser når det ikke er en fungerende lenke til den aktuelle saken.

Mistenker at jeg ikke er alene om å irritere meg over dette.
Hei, takk for beskjeden. Da har vi trolig gjort en feil i lenkingen, fordi man skal komme rett til det puntet i direkterapporteringen som man klikker på.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
261 Liker

Hva er sport?

Innsendt av:

Poker? Dart? Domino? Sjakk? Hvor går grensen?
Den går ved sjakk per dags dato.
Og ellers er det en fordel at idretten er en del av Norges Idrettsforbund, og/eller anerkjennes av mange olympiske komiteer rundt om kring. Sjakk anerkjennes av nesten 100 slike i verden.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
360 Liker

La Liga

Innsendt av:

God dag. Jeg er innom sporten til VG godt over ti ganger om dagen og er strålende fornøyd med alt dere leverer! Er det noe jeg savner så er det en liten boks med spillerstatistikk av MSN vs BBC i La Liga. Fascinerende å se tallene til de to angrepsrekkene, individuelt og samlet. Tenker mål, assist, kort osv.. Kunne det vært noe til neste sesong? Keep up the good work!
Hei! Takk for god idé. Vi jobber med relansering av VG Live, og vil der ventelig få vist frem mer av statistikken vi sitter på gjennom avtalen med Opta.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
273 Liker

Villledene

Innsendt av:

Veldig ofte står det, feks: " Person 1 er klar for Hull ". Går så innpå artikkelen, så står det, "melder, the sun " feks. Utrolig frustrerende når person viser seg og ikke signere... Er dette bare for og få treff på artikklen ?
Vi er opptatt av å sitere kilder og ikke slå fast noe uten at det er bekreftet. Hvis du opplever dette er det uheldig.
I ditt tilfelle burde vi feks. skrevet: Avis: Hull henter stjernespiss.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
266 Liker

Doping

Innsendt av:

Som sportsjournalister, hvor dopingbefengt tror dere idrett er? Jeg tenker ofte på hvor få som blir tatt for doping i f.eks fotball og synes det er suspekt. Har også en (kanskje helt feil) forestilling om at doping i friidrett og kampsport er enormt mye større enn de få som blir tatt.
Åpent spørsmål, men overalt hvor man kan ta snarveier til rikdom og suksess vil det forsøkes med juks.

Trolig er det noe vanskeligere å jukse nå enn før, men fortsatt er det egentlig veldig enkelt, så lenge man er dedikert og systematisk.

I fotball tør i alle fall ikke jeg utelukke at det er store mørketall.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
269 Liker

E-sport

Innsendt av:

Har dere vurdert å dekke "e-sport"? Mange vil nok motsette seg dette(sterkt attpåtil), men det er blitt en rimelig enorm fanskare og ferdighetene vil vel være komparable med det en må ha i sjakk + at en må ha reflekser.
Ja, det er vurdert og det er noe VG jo bør ha plass til på sin plattform. Per nå har vi ikke vurdert det til å være sportens domene.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
265 Liker

Tabloid

Innsendt av:

Hei. Dere nevnte tidligere at det er en egen gjeng med glimrende tabloide gener som sitter og kokkelerer hvordan forsiden på VG-nett skal se ut. Hender det at dere journalister som skriver artiklene synes at sakene deres blir offer for en litt i overkant tabloid vinkling av denne gjengen? Eller er dere alltid fornøyd med hvordan sakene deres selges inn på VG-nett?
Tradisjonelt har man alltid skyldt på desken dersom det har vært noe feil. Men i all hovedsak handler arbeidshverdagen om samarbeid, og eksemplene er utallige på at "denne" gjengen også redder artikkelforfattere.
Tabloid er for øvrig for meg et hedersord, så lenge man har dekning for det man melder.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
269 Liker

mls

Innsendt av:

Ser dere for dere en økende deknkng av MLS nå som stadig flere spillere på tampen av karrieren tar turen over dammen? Gerrard, Lampard, Kaka og Villa er jo bare noen eksempler på dette. Burde kunnet bli mye bra saker.
Ja, MLS er på stigende kurs, og er noe vi kommer til å dekke noe tettere.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
271 Liker

Jobbmuligheter

Innsendt av:

Hei! Jeg studerer for tiden journalistikk i Kristiansand. Som mange andre er drømmen å få seg jobb i en sportsredaksjon. Hva er dine beste tips for å komme seg inn i for eksempel VG? Hva ser dere etter av kvaliter og kvalifikasjoner? Hvor ofte ansetter dere og bytter ut folk for nye krefter?
Du vil mer enn noe annet i verden bli sportsjournalist, du har noe journalistisk erfaring og full digital forståelse + sportskompetanse og teft.

Har du alt dette? Send meg en mail på oyvindb@vg.no !


Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
266 Liker

Beste intervju

Innsendt av:

Dere har jo intervjuet mange store personligheter opp gjennom tidene. Hvilken person/intervju synes du har vært det beste, evt mest underholdende?
For min egen del var det størst da jeg fikk møte Roger Milla i fjor før VM: http://vgsporten.vg.no/2014/05/30/et-mote-med-vm-historiens-kulest....ndomshelt/

Til sammen har nok VG Sportens journalister truffet de fleste store idrettspersonligheter, så det er mange gode historier i veggene her. Feks traff fotograf Bjørn Delebekk på Mike Tyson i en garderobe da han var på toppen av karrieren, og fikk et rimelig tydelig blikk - men han fikk selvsagt tatt bildet :)

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
267 Liker

Basketball

Innsendt av:

Er det muligheter for at dere kan begynne å dekke NBA oftere og nøyere?
Tja, det er ikke i utgangspunktet noe vi har planer om å prioritere høyere. Vi vil melde nyheter herfra, og NBA kan absolutt være viktig stoff for oss i perioder.

Men generelet vurderes ikke NBA som det mest relevante for våre lesere. Kommer det opp en norsk basketproff i ligaen vil dette kunne endre seg dramatisk.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
269 Liker

Landslagsdiskusjonen

Innsendt av:

Hei
Hvorfor er det slik at så og si hver gang Vålerenga har en bra dag så er "halve laget" i landslagsdiskusjonene. På det verste holdt det til og med at de hadde ei god trening på vinterstid så var de landslagsaktuell. Greit at dere er Oslo-avis, men litt edruelighet kanskje?
Det er noen gode spillere i Vålerenga som kan fungere på et landslag, men du tar vel litt i når du hevder at dette har vært et stort fokus for oss.
Vi har tilhold i Oslo, men er en avis - og nettsted - for hele landet.
PS! Zahid er spennende. Grindheim og Fredheim Holm har jeg personlig mindre tro på at kan gjøre underverker i EM 2016, dersom vi skulle kvalifisere oss dit.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
262 Liker

Endringer i tiden

Innsendt av:

Hvordan har dere opplevd endringen i sportsnyheter fra et mer avis-orientert perspektiv til at vi nå alle vil ha helt oppdatert info om alt til enhver tid på nettet?
Det har vært en utfordring for hele mediebransjen, men vi ser offensivt på det og applauderer mulighetene det gir. VG Sporten satser på digitalt først og redigerer deretter bilaget som et daglig prestisjeprosjekt.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
257 Liker

Hvordan finner dere på forsidene?

Innsendt av:

Det er veldig ofte morsomme ting på forsiden av sporten i VG. Hvordan jobber dere for å komme på slikt?
Det er særs kreative sjeler på kveldsdesken med strålende tabloide gener som sammen drodler seg frem til grep som kan fungere på coveret.
Hyggelig å høre at du liker dem.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
261 Liker

UFC/mma

Innsendt av:

Måtte dere gå mange runder med dere selv før dere bestemte dere for å dekke UFC/mma? Hvordan vurderer dere hvilke idretter dere skal og ikke skal dekke?
Ja, det var del av en grundig diskusjon, også med tanke på at sporten fremstår voldelig, at det er begrenset antall dopingtester og at den tradisjonelt ikke er en del av idrettsfamilien. Men den store interessen og en erkjennelse av at vi må følge med i tiden gjorde at vi landet på å dekke UFC - og det tror jeg har vært riktig (ikke så rart at jeg mener det kanskje, hehe).
Angående andre sporter: Ja. Det er vanskelig spesielt etter at vi innlemmet sjakk for å få dekket vidunderbarnet Magnus Carlsen, samtidig som vi har satt streken der, og dermed ikke dekker bridge for eksempel.
Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
264 Liker

Favoritt forside

Innsendt av:

Gjennom disse 10 årene, hvilken forside er deres favoritt?
Vi legger ut en avstemning senere i dag, faktisk! Internt tror jeg kanskje fekteforsiden etter OL-sølvet i 2012 er den som anses som den kanskje aller kuleste.
Z for Zorro var gjennomgangstonen. Kommer i avstemningen senere i dag.
Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
261 Liker

Saker oppgjennom årene.

Innsendt av:

Hei! Er det noen saker du/dere husker ekstra godt, som har gjort inntrykk på dere osv? Og er det noen saker der dere har blitt overrasket over utfallet/utviklingen?
Ahh, det er så mange saker. Rune Hauges millionavtale for salg av norske tv-rettigheter var en stor og god VG-sak i begynnelsen av sportsbilagets tid, husker jeg.
Vanskelig å plukke ut saker - vi skriver hundrevis i uken.
Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
262 Liker

Champions League

Innsendt av:

Blir det livesending under CL-finalen, og hvem vinner?
Ja, det regner jeg med at vi satser på. Barcelona vinner den finalen rimelig lett, tror jeg. Tipper det står 2-0 tidlig og så ender 3-1 til slutt.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
265 Liker

Norsk gramatikk.

Innsendt av:

Hei. Hvorfor er det så mye grammatiske feil i altfor mange artikler, er det ingen som sjekker slikt?
Hei. Jeg er enig i at vi har forbedringspotensial. Det går - og skal gå - fort når vi rapporterer, men det skal alltid bli riktig likevel.
Det er ikke egne korrekturlesere, men saker som publiseres leses av repledelse eller desk. Noen ganger prioriterer vi å få noe ut raskt før vi redigerer alt, men det er et klart mål at alt skal være skrevet riktig - i alle fall til slutt.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.
360 Liker

Hvorfor Rosa?

Innsendt av:

Hvordan ble fargen rosa bestemt på sportsbilaget?
Det var inspirasjon fra svenske Aftonbladet som ga ideen - og de igjen hentet sin idé fra italienske Gazetta.
VG trykket prøvebilag i hvitt, gult og blått i 2005 for øvrig, for det ble landet på rosa. Og det har vi egentlig vært veldig fornøyd med.

271 Liker

FIFA Blatter mm

Innsendt av:

Sepp Blatter,FIFA VM i Qatar mm
Hvorfor slipper dere sånne saker så lett,et noen dager i nyhetsbildet forsvinner sånne saker så alt for lett. Hva arbeidsforholdene for de som jobber med og bygge VM arenaene i Qatar,er dette en sak som bla VG bør kjøre hardt på til det blir betydelig bedring. fifa og sepp blatter Andrew Jennings? Her er det fremdeles mye og hente for VG
Hei!
Nå er du litt tidlig ute til å dømme oss! Dette sprakk på slutten av forrige uke, og vi satte fullt trykk på saken. I helgene er det alltid mye annet av sportshendelser som skjer, men vi har FIFA på blokka fra morgenen av i dag. Det er åpenbart mer å hente her.

Hilsen Øyvind Brenne, sportssjef.

Tidligere intervjuer

Spør Vektklubbs treningsekspert om motivasjon, trening og kosthold

Spør Vektklubbs treningsekspert om motivasjon, trening og kosthold

Ble det mye godteri og fråtsing i mat i påsken? Trenger du hjelp til å komme i gang med et sunnere liv? Vektklubb.nos motivator og treningsekspert, Camilla Lorentzen, gir deg tips og råd til hvordan du kan komme på rett kjøl før sommeren!

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) svarer om ledigheten

Fredag kommer de første ledighetstallene for 2017 fra NAV. Hauglie svarer på spørsmål fra leserne.

Spør om tips og råd til utdanning

Er du fortsatt usikker på hvilken utdanning det er lurt å søke før fristen går ut 15. april? Her får du rådene du trenger i innspurten.

Faste spaltister