VG Netts sykkelekspert svarer om Armstrong og doping

Anders Kokkin Christiansen har jobbet med sykkel i VG i en årrekke. Nå svarer han om den siste tids dopingavsløringer i idretten.
629 Liker

Hvor mange egentlig ?

Innsendt av: Tore Evertsen

Armstrong er jo en av en lang rekke syklister som er tatt i doping. Har dere oversikt over antall dopingmistenkte og antall dømte ? Jeg slang ut følgende uttalelse til en jeg kjenner som er entusiast : halvparten er jo dopet! Var jo ment som en overdrivelse, men er det virkelig så veldig langt fra sannheten alikevel?
Vanskelig å svare generelt på et sånt spørsmål uten å vite hvilken tidsperiode du sikter til. Tyler Hamilton sa til meg at han trodde 9 av 10 dopet seg på tidlig 2000-tallet. Folk her hjemme mener det tallet er for høyt.

Faktum er i alle fall at det VAR rene rytter i feltet, og av respekt for de som holdt seg til reglene og ikke lot seg friste selv om "alle" gjorde det, så er det viktig å forfølge sakene - selv mange år etter.

De virkelig heltene er de som sto imot et enormt press om å dope seg.

Det var det jeg rakk, folkens. Mange spørsmål. Jeg kom ikke gjennom alle, beklager!

Spennende dager foran oss, ha en fortsatt fin dag.

Anders
622 Liker

Er det ikke bedre å se fremover?

Innsendt av:

Er det egentlig noen grunn til å kjøre så hardt som de nå gjør. Alle "heltene", i alle fall de som slåss om sammenlagt, fra tiden (og tidligere) var dopet. Jeg tviler på om det var noen rene ryttere som ville slått han selv om han Armstrong ikke dopet seg. Han konkurrerte på de vilkår som gjaldt da. Greg LeMond var i alle fall ikke ren. Han trente jo ikke en gang.
Jeg synes fokuset bør ligge på dagens ryttere. Nå er det en mulighet for at sykkelsporten kan bli ren(ere)
Virker å være ganske bred enighet om at LeMond var ren.

Men jeg vil ikke gå inn på enkeltryttere som ikke er tatt for doping.

Vil heller si at det er viktig å ta Lance fordi han har definert sykkelsporten i 15 år, og satt premissene for et enormt nettverk basert på juks. Han var mannen som trakk i trådene, og han har håndhevet omertaen i sykkelsporten.
625 Liker

Bakmennene

Innsendt av: Jon Arvid

Kan det være at UCI med Hein Verbruggen, ledelsen i TdF og andre betydningsfulle personer hele tiden har visst om hans misbruk av medikamenter, men at de har sett igjennom fingrene nettopp pga hans enorme betydning for sykkelsporten?.
Han kom vel inn i TdF på et gunstig tidspunkt i forhold til Festina etc?.
Fordi han har fremstått som en messias for sykkelsporten så har det blitt gitt grønt lys for juks fra hans side til fordel for interessen han skapte til sykkelsporten (sponsorer, TV rettigheter etc).
Du kan nok være inne på noe, Jon Arvid. Sykkelsporten lå nede med brukket rygg i 1998, de trengte en økonomisk gullkalv. Mange har lurt på om det var nøkkelen til Lance, dersom det faktisk har foregått korrupsjon. Jeg tror (TROR) ikke TdF har visst så mye. Lance møtte alltid motstand i Frankrike.
623 Liker

Sponsorer

Innsendt av: Jan

Mange har fryktet det lenge, og nå ser det ut til at UCI endelig blir avslørt som en gjennomkorrupt organisasjon. Hvordan tror du dette vil påvirke sponsorer? Burde internasjonal sykkelsport tatt seg ett par hvileår for å få ryddet opp i dette ormebolet?
Vi får se hva Armstrong faktisk sier først, at han vitner mot UCI er basert på lekkasjer (som stort sett har vist seg å stemme, riktignok...). Men dersom han tar med seg f.eks. Verbruggen i fallet, så er jo ikke det bra for sporten. Samtidig tror jeg veldig mange er klar over at dette var i en annen tid. Sykkelsporten ER renere i dag, det er en sunnere holdning og kultur blant lagene og rytterne. Så tror kanskje ikke det er noen krise. Tror heller saken er positivt, i den forstand at man får gørra opp og tar et oppgjør med fortiden. Endelig.
633 Liker

Hushovd

Innsendt av: Porteno

Jeg skjønner ikke hva som har skjedd med Thor Hushovd. Hvordan i all verden er det mulig at en mann som skal være en så stor forkjemper mot doping kommer opp med så unnvikende svar når han får spørsmål om Armstrong?
Han omtaler seg som en bekjent/venn av Lance Armstrong.
642 Liker

Armstrong

Innsendt av: Brede

Synest du det var riktig å gå ut mot Armstrong på den måten de gjorde? Hva kunne de gjort annerledes?

Jeg personlig mener de skulle gjort det på en mer vennlig måte, med tanke på alle som har han som forbilde og helt.
Da hadde de ikke kommet noen vei. Armstrong er ingen nice-guy som hadde innrømmet noe uten betydelig press. Han var presset inn i et hjørnet. Først da kom innrømmelsen. Husk: Han prøvde til og med å stanse hele USADAs pengetilførsel, og sendte folk til Kongressen for å stoppe saken mot seg. Mulig han har vært et forbilde for mange (det vil si, det har han jo definitivt verdt). Men når forbildet viser seg å være en mobber, doper, pusher og en som har løyet for millioner av mennesker - da er det vel greit å få frem sannheten? Forbilde eller ikke...
640 Liker

Hushovd

Innsendt av: Edgar Allan Poe

Hei. Synes det er utrolig bra at du er blant de få journalistene som tørr å pushe Hushovd ordentlig på hans forhold til Armstrong. Tror aldri Hushovd har brukt noe ulovlig selv, men måten han forsvarer Armstrong på er ekstremt ødeleggende for hans omdømme.
Takk for hyggelige ord. Må tåle spørsmål om dette når han tittulerer idrettshistoriens største bedrager som en venn. Mener jeg.
619 Liker

Felle andre

Innsendt av:

Tror du dette kan være med på å felle andre svært suspekte sykkelledere, som Bjarne Riis? Og hva med spansk sykkelsport?

Kan det også ha ringvirkninger til andre idretter? Fotball? Friidrett? Hele IOC? (Verbruggen er jo høyt på strå der).
Takk for god innsikt og god kommentarer om dette temaet over lang tid.
Martin
Takk for hyggelige ord. Jeg tror ikke det vil felle andre aktive (dessverre). Det vil si: Vi får jo se hva Lance Armstrong faktisk sier først da. Det vi diskuterer her, og som jeg svarer på, har jo utgangspunkt i ikke-bekreftetede lekkasjer fra USA. Dersom de stemmer, så tror jeg Riis sitter trygt. Han holder vel stort sett bare kjeft, og slipper unna med det uansett. Verbruggen er nok mer nervøs, ja... Kan bli stygt.
621 Liker

Legemiddeler og "sportsindustrien"

Innsendt av: Christian

Legemiddel industrien har tjent store penger på at idrettsutøvere har brukt doping. Hva tror du slike som Amgen tenker nå? De produserer EPO og er sponsor for USA's største sykklerritt?
Sant. Men husk at EPO ikke primært er et dopingmiddel, men et legemiddel som brukes på sykehus. At Amgen sponset Tour of California har jeg aldri helt forstått... Det har bare sett teit ut. Enig?
625 Liker

Ugress i UCI

Innsendt av: Thomas

Hei,

Slik jeg ser det er det at Armstrongs nå endelig står fram det beste nyheten sykkelsporten de siste 20 årene.Er du Enig ?

Tror du vi noen gang vil få et UCI, der vi ser et forbund som vil det beste for sykkelsporten og ikke egen vinning?

Og om noen av disse sentrale personene i UCI blir navngitt av Armstrong hva vil da skje videre?
La oss håpe at Armstrong forteller om medhjelperne i UCI, dersom de faktisk finnes. Det vil bety enormt. Er det ugress i UCI, så må de ikke få lov til å fortette å regjere med dopinghistorikken i bagasjen. Enig i at dette er ekstremt positivt, selv om dagens syklister nok opplever det som slitsomt og irriterende. Det har vært en helt utrolig ukultur i sykkelsporten. For at fremtiden skal bli bedre har man vært avhengig av et skikkelig oppgjør. Det kom ikke i Festina (1998), det kom ikke i Puerto (2006) - men kanskje nå.
608 Liker

Hvem er Armstrong ute etter

Innsendt av: Henriette

Hvem tror du Armstrong er ute etter å ta?
Ingen. Jeg tror kun han er ute etter å ha gjenreise et snev av egen ære. Dette handler om hva som tjener ham selv...
611 Liker

Æreskrenkelser

Innsendt av: Mats

Du som snakker med Andreu, Tyler Hamilton m.fl. Vet du om de har planer om å gå til rettslige skritt for æreskrenkelser e.l. mot Lance?
Tyler tviler jeg på, Andreu vet jeg ikke. Snakket med Betsy i går, men vi penset ikke inn på det temaet. Personlig tviler jeg på at det skjer, men vanskelig å si. Jeg kjenner henne ikke godt nok til å komme med synsing uten å ha spurt henne direkte.
620 Liker

Fremtiden

Innsendt av:

Hvordan ser fremtiden ut for sykkelsporten fra dine øyne?
Lysere enn på lenge, men det skal kanskje ikke så mye til? Ting HAR blitt til det bedre. Man ser ikke den galematiassyklingen i fjellene om Lance og Pantani var de fremste eksponentene for. Helt annen verden i dag. Men viktig at man kommer til bunns i Armstrong-saken, rydder opp i UCI og tar et oppgjør. Ellers står man på stedet hvil. Da har man kastet bort mye tid og krefter...
629 Liker

Kjærgaard timing

Innsendt av: Andreas P

Tror du Steffen Kjægaard visste at Lance kom til å komme med denne innrømmelsen, som kan inneholde antydninger om at Steffen var med, og derfor valgte å gjøre som han gjorde? Kan Steffen ha vært presset av Armstrong systemet så sent som i 2012 til å utelate detaljer slik han gjorde?
Nei, det tror jeg ikke. Armstrong hadde ingen planer om å innrømme noe på det tidspunktet, tror jeg. Steffen handlet nok på egne vegne.
626 Liker

Hushovd

Innsendt av: Ole Kjærsgaard

Hva er din oppriktige mening til Hushovds uttalelser og holdning i denen saken?
Vet ikke om jeg skal si så mye om Hushovd. Generelt om toppsyklister vil jeg heller si at jeg skulle ønske de hadde sagt noe før. De få som sa noe, Simeoni og Bassons ble stående fullstendig isolert. De ble fryst ut av Lance, mens hele sykkelfeltet så på. Det er trist. I dag er det flere ryttere som snakker om Lance i større grad enn før. Men flertallet veier fortsatt ordene sine med omhu virker det som.
633 Liker

IOC, Verbruggen og Heiberg

Innsendt av: A. Persson

Trur du Heiberg stiller opp til intervju om Armstrong eksponerer Verbruggen? Er Heiberg tett i nøtta eller en bandit?
Jeg tror ikke Heiberg er tett i nøtta eller banditt. Han stiller nok opp!
623 Liker

Positivt

Innsendt av: K. L.

Finnes det egentlig noe positivt rundt denne mannen? Snakker da om person og ikke rundt det faktum at saken nå er mer eller mindre oppklart.
Tja. Han har en vanvittig aura rundt seg, om det er positivt i seg selv. Han har samlet inn mye penger til Livestrong. Pengene har ikke gått til kreftforskning, men til støtte til kreftpasienter. Mange vil mene at Livestrong også ble opprettet for å danne et uangripelig skjold rundt Armstrong. Han var umulig å ta, og trakk altid frem dette kortet når dopingryktene kom. Men jeg kjenner ham ikke personlig, så skal ikke si for mye om positive sider. Alle mennesker har noe positivt ved seg, antar jeg. Ikke alle kommer like godt frem i den settingen Armstrong har opptrådt, men mannen er jo ikke definisjonen på ondskap... :)
620 Liker

Doping i andre idretter

Innsendt av: Edgar Allan Poe

Hei. Lurer på hva du personlig tror om utbredelsen av doping i andre idretter i forhold til sykling. Etter min mening er sykling den eneste sporten som har tatt tak i problematikken og fått det til overflaten. Andre idretter er oftest komfortable med å ha et dårlig antidopingarbeid slik at det virker som at idretten er ren. Vi vet jo blant annet fra Fuentes saken at Fotball er gjennomsyret av dop. Når skal dere i media få dette på dagsorden? Mangel på positive dopingprøver er kun synonymt med dårlig testing og betyr ikke at sporten er ren.
Absolutt relevant spørsmål. Sykkelsporten har de siste årene tilsynelatende gjort mye bra. Men sporten har også vært pill råtten, så det skulle bare mangle. Og antidopingarbeidet i sykkel var i en årrekke en grusomt dårlig vits. Fotball: Juventus-saken viste jo at doping forekom i organisert stil der også. Fuentes skal ha hatt fotballspillere på lista si, uten at vet helt hvem. Tyler Hamilton skriver også det i boka si. Da jeg snakket med ham i Montana, gjentok han det - men han visste ikke hvilke fotballspillere eller fra hvilke lag. Hadde bare infoen fra Fuentes, som visstnok var en fyr som likte å skryte på seg litt... For å være ærlig: Jeg tror ikke doping i fotball kan sammenliknes med sykkel. To verdener, tror jeg. Men antidopingarbeidet er ikke like bra i alle idretter nei. Generelt vil jeg likevel si at det har blit uendelig mye bedre enn hva tlfellet var rundt 2000, da den første EPO-testen kom. Før skøyte-VM i 2000 reagerte Eric Heiden kraftig på uanmeldte blodprøver hos de nederlandske løperne. Ødela visst forberedelsene deres, mente han. Jeg roper ikke "juks", men det vitner om en merkelig holdning til ærlig dopingarbeid. Heiden er for øvrig tilknyttet BMC-laget i sykkel i dag. http://www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=1394448
630 Liker

Bruyneel

Innsendt av: JJB

Johan Bruyneel ble jo også fellt av rapporten fra USADA, men i motsetning til Armstrong ville han jo møte til høring og forsvare seg. Det samme gjelder også for legen Celaya. Hva skjer med den saken?
I utgangspunktet skulle høringene av dem starte i slutten av 2012. Så ble det utsettelse. Nå kan jeg ikke helt forstå at de vil fortsette sakene sine, det blir i så fall en komisk forestilling. Tipper vi er kvitt Johan Bruyneel i sykkelsporten. Det er - mener jeg - en veldig, veldig god nyhet.
634 Liker

Doping nå?

Innsendt av: Christian

Hva tenker du om doping i utholdenhetsidrettene nå? Det var jo nettopp en italiener som uttalte seg om AICAR og en ny generasjon EPO? Er idretter som friidrett og sykling "renere" nå?
Interessant spørsmål, ja. AICAR er nevnt. Ryktes at det finnes en test mot stoffet nå. EPO Z fra Kina ble nevnt for et par uker siden... Det vil alltid være et kappløp mellom doper og dopingjeger. Friidrett og sykkel har tradisonelt sett vært råtne sporter, dessverre. Jeg kjenner sykkel best, og holder meg til den sporten i denne omgang: Det ser langt bedre ut nå. Det sykles helt annerledes enn da Armstrong herjet. Det er jo nesten latterlig å se tilbake til den tiden på YouTube i dag. Se hvordan Armstrong parkerte en gjeng dopere og jaget Marco Pantani opp Mont Ventoux for eksempel. Det skjer ikke i dag. Men det er verdt å merke seg at sjefetterforskeren for Padova-etterforskningen nylig gikk ut og hevdet at ting ikke har blitt så mye bedre i sykkel, at det fortsatt er ille. Han sitter jo på mye telefonopptak osv. Jeg tror likevel ting er langt bedre nå enn før. I dag kunne jeg sendt barna mine inn i sykkelsporten, det hadde jeg ikke gjort på midten av 2000-tallet, dersom jeg visste det jeg vet i dag.
619 Liker

Medsykelister

Innsendt av: Even Johansen

Hei!

Syntes det er rart at Lance ikke gir bort navnet på noen av de andre i peleton.. Han gjør jo bare ting som gangner han selv, hvorfor vil han ikke gi opp de han vet dopet seg også? Det kunne jo garantert gitt han masse goodwill hos USADA.
Jo, på en måte er det litt snodig om han forteller noe om UCI, men ikke om andre ryttere (om dette viser seg å stemme, da). Men det har jo vært "kjent" at han ville gi en såkalt "begrenset innrømmelse". Skal vi tro lekkasjene stempler han seg ikke som noen leder eller en som har pushet andre til å dope seg. Når det gjelder navngivning av andre ryttere: Det sitter nok langt inne for ham. Omertaen (taushetens lov) har blitt håndhevet av Armstrong i en årrekke. Den sitter i ryggraden på mange i sykkelfeltet. Man snakker ikke om andre ryttere... Dessverre vil de fleste av oss si.
618 Liker

TV Tid?

Innsendt av: JanBanan

Når og hvor vises dette intervjuet i Norge? Har dere oversikt over det?
Discovery Channel. Natt til fredag kl. 0300. Reprsie 07 og 22 fredag.
616 Liker

I Norge

Innsendt av: Christian Liane

Hva ville straffen vært om det var en nordmann og det skjedde i Norge?
Tja. Det samme. Men se forrige svar: Dette var ikke en "vanlig" juksemaker. Det er langt mer omfattende og satt i system enn som så. Altså stor forskjell på en Steffen Kjærgaard og Lance Armstrong - i mine øyne.
612 Liker

Hva med de andre?

Innsendt av: Ørjan

Det er mange andre sykkelister som alt hr innrømmet dopingen, men hva slags straff har de fått? ble de også fratatt medaljene?
Tenker du på syklister i Armstrong-saken? Mange av de som la kortene på bordet og vitnet mot Armstrong slapp billig med noen måneder på sidelinja - etter at sesongen var over. Hincapie hadde sågar lagt opp som rytter... Det har fått enkelte til å reagere. Jeg er litt ambivalent. Ser også at man må ha en mildere reaksjon for de perifere jukserne for å komme til bunns i et stort mafiarede. Lance Armstrong kan ikke sammenliknes med noen av de andre doperne på laget sitt. Han trakk i trådene og presset (skal vi tro USADA-papirene) andre til å dope seg. Og han saksøkte de som fortalte sannheten og presset folk ut av sporten. I en særstilling.
613 Liker

Armstrong vs USI

Innsendt av: @sportsjourn

Det er vel dette siste halvdel av 2013 og hele 2014 kommer til å handle om! Hva da med sykkel som OL idrett? Hva da med giroen, vuelta og tdf som alle er UCI sykkelritt.
Det sportslige kommer til å få fokus utover i sesongen, lover! Det er nå engang slik at tidenes største idrettsskandale har blitt rullet opp mens det har vært off-season i sykkelsporten. Men klart: Armstrong-saken kommer til å leve i måneder og år, det er jeg overbevist om. Så stor er den. Så får det heller være frustrerende for dagens syklister. Man kan ikke bare "se fremover" og glemme. Da står man i praksis på stedet hvil...
613 Liker

Verbruggen & Mcquaid

Innsendt av: Even Johansen

Hei!

Hva tror du at sjansene er at Verbruggen og Pat Mcquaid kommer til å bli nevnt av Armstrong som en nære støttespillere?

Har vel helt sikkert vært rykter om det??
Det blir utrolig spennende å se. Verbruggen ligger dårlig an dersom Lance skal navngi hjelperne sine i UCI, det er mest nærliggende å tenke på ham. Tyler Hamilton fortalte meg mye om hvodan Lance og Verbruggen var gode venner. Det skriver han også i boken sin, de pratet på telefonen som om de var bestevenner under Tour de France. Pat McQuaid er jeg mer usikker på... Der ligger X-faktoren. På sett og vis overrasket om Armstrong avslører UCI-hjelperne sine, men samtidig er han helt nødt til å "gi" noe for at innrømmelsen/beklagelsen skal ha noen tyngde.
626 Liker

Doping!

Innsendt av: jonas

Mulig å få sett intervjuet?
Intervjuet ble tapet i går, men sendes først senere i uken. Du kan se det direkte på Discovery Channel klokken 03 natt til fredag på norsk TV. Sendes visst i reprise kl. 07 og 22 fredagen også.
636 Liker

Det må da være muligt og sette denne mannen.inn.

Innsendt av: helge sørensen

et spørsmål fra en meget forbannet mann..
kan idrettsforb.i usa straffe denne idioten???
Marion jones ble vel fengslet om jeg ikke husker feil, da bør det vel være muligt og få tatt han også..makan til juks og fanteri..
Idrettsforbundet - eller rettere sagt Amerikansk antidopingbyrå (USADA) - har allerede straffet ham med livstidsutestengelse og tatt fra ham syv Tour-titler. Ang. fengsel: Marion Jones fikk ikke fengsel på grunn av dopingen, men fordi hun løy under ed i retten. Det gjorde også Lance Armstrong i 2005. Og frykten for at det nå skal sende ham i fengsel har vært stor hos ham, sies det. Det har vært litt frem og tilbake om foreldelsesfristen, så vi får se. Men tipper advokatene til Armstrong har kontroll, og at han ikke ender i fengsel på grunn av løgnen under ed i retten den gangen. Se video fra retten her: http://www.youtube.com/watch?v=0sR8Qrj12gE (10 deler)
631 Liker

Penger

Innsendt av: carlsonberg

Hei Anders!
Om ikke myndighetene vil gå etter pengene hans, som det snakkes litt om på twitter, så vil vel gjerne forsikringsselskap/SCA osv ha pengene sine?
Er formuen til LA på noe tidspunkt kartlagt? Fortsatt økonomiske bånd ift Livestrong?
Å kartlegge formuen i detalj er vanselig, det er et vanvittig nettverk av selskaper og forretningsforbindelser - og eiendommer. Men det sies at han er god for rundt 600 millioner kroner. Har sett 700 millioner kroner tidligere, vanskelig å være presis. SCA krever rundt 10 mill. dollar, ja. Sunday Times krever rundt 10 mill kroner. I dag skriver Wall Street Journal at justisdepartementet har fått råd av sine egne om å bli med på søksmålet fra Floyd Landis. Da øker sjansene betraktelig for seier, og Lance risikerer å måtte betale tilbake tre ganger beløpet de fikk av US Postal. Han kommer imidlertid til å prosedere på ta selskapet også fikk mye eksponering, som i seg selv - postivt ellre negativt - var verdt mange reklamekroner.
613 Liker

Aggressive dopere på to hjul

Innsendt av: Evensen

For oss som liker å gå tur i skog og mark kommer det ikke som noen overraskelse at doping er så utbredt i sykkemiljøene. Som kjent blir man hissig og får dårlig impulskontroll av å dope seg, og blant fartsmonstrene i kondomdress er det mange sinte menn som ikke tar særlig hensyn til turgåere. Jeg har tidligere lurt fælt på hva det er som gjør dem så aggressive, men med dopingavsløringene i sykkelsporten falt alle bitene på plass.

Mitt spørsmål er hva som kan gjøres for å komme disse treningsdoperne til livs. Antidoping Norge har begynt å gjøre uanmeldte besøk i helsestudioer for å avsløre bolere. Burde de også stille seg opp i skogen for å ta blodprøver av sykkelbolerne?
:-) Doping blant "amatører" er jo en reell problemstilling det, det viser jo beslagstallene til tollvesenet også. Men om vi skal sende Antidoping Norge ut i skogen på en søndags formiddag... Tror kanskje ikke det.
628 Liker

Kald beregning ?

Innsendt av: Ivar

Bruker han nå medier , taler og tåredryppende beklagelser for igjen å vinne tillit ? Begynner ikke dette å ligne det kyniske spillet han bedrev som aktiv syklist ?
Ivar, jeg tror defintivt du er inne på noe. Jeg tror han gjør dette fordi det gagner ham selv - ikke fordi det tjener sporten.
631 Liker

Positivt eller negativt?

Innsendt av: Kent Nilsen

Tror du det er positivt eller negativt for sykkelsporten at det nå ikke lenger er noe tvil om at sportens kanskje største ikon var dopet?
Jeg tror utvilsomt det er positivt at dette kommer til overflaten. For det første er ikke juksemakeren noe naturlig forbilde lenger (jeg er overbevist om at flertallet i sykkelfeltet har visst om/hatt mistanke til Lance i en årrekke). For det andre markerer det et oppgjør med en fryktelig ukultur. Og så skjer det forhåpentligvis en opprenskning i UCI. Er de fulle av løgn og bedrag, så er det ikke slike ledere som kan føre sporten inn på et renere spor i fremtiden.
612 Liker

Hvor mye bol skal jeg ta?

Innsendt av: Arne Nilsen

Hei

Jeg er en gutt på 20 år som lurer på hvor mye bol jeg burde ta for å få maks mulig "gains" på styrketrening.
Målet mitt er å bli svær. Har hørt at 2mg pr 10kg kroppsvekt er en bra dose. Er dette riktig?

Takker for svar.
Om du hadde sett overarmene mine, hadde du spart deg bryet med å stille spørsmålet.
624 Liker

sykkelkarriere

Innsendt av: Sykkeltalent

Hei Anders!

Jeg kunne godt tenke meg en sykkelkarriere, men så langt har jeg ikke kommet lengre enn å syke rundt i terrenget og rope "Øørn! Øørn!".

Kan doping hjelpe?
Doping fører folk bare lenger og lenger inn i den mørke skogen. Anbefales ikke.
632 Liker

Lite troverdig begrunnelse

Innsendt av: FF

Media rapporterer at LAs åpenhet skyldes ønske om å delta i triatlon og løp. Er det virkelig troverdig? Såå viktig kan ikke disse løpene være. Kanskje det skyldes at nye og troverdige involverte (tilsvarende Hincapie) kommer med flere detaljer og kanskje også håndfaste bevis? Ved å snakke ut styrer LA prosessen selv på samme måte som Kjærgaard.

Tror årsaken til det vi ser nå skyldes flere faktorer. Han er et ekstremt konkurransemenneske, langt utover andre toppidrettsutøvere, vil jeg påstå. Armstrong "må" konkurrere, sies å være en indre kraft av en annen verden. Men uansett hvor mye han nå sier, og avslører, vil han neppe få redusert straffen til mindre enn åtte år (hører noen sier fire også). Da vil han være 49 år når dommen er sonet. Hincapie og de ti andre rytterne som vitnet var veldig viktige for at Armstrong ble dømt i høst. Ved å snakke nå prøver nok Armstrong å skaffe seg sympatipoeng og menneskeliggjøre mannen alle har hakket på i flere måneder. Han kunne knapt synke dypere, så dette er på mange måter starten på gjenreisningen. Det sies også at Livestrong-stiftelsen har presset hardt på.
618 Liker

Angrep er det beste forsvar ?

Innsendt av: Hans

Tror du Armstrong nå vil prøve å dra flest mulig med seg i dragsuget ? For nå har han plutselig ikke noe mer å tape , kun alt og vinne ! Og det er vel ganske klart at det har vært en del personer som har vært klar over hva han har holdt på med.
Hei Hans,

Om vi skal tro på det vi hører fra USA, og det har pleid å stemme i denne saken, så vil han vitne mot toppene i det internasjonale sykkelforbundet. Det er i så fall dramatisk. Han skal ikke være villig til å vitne mot medryttere. Lance har ikke så mye mer å tape forsåvidt, men han er en kompleks person. dette skjer ikke fordi han plutselig har blitt veldig edel...

Tidligere intervjuer

Uke 15: Eksperten svarer

Uke 15: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 14: Eksperten svarer

Uke 14: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).

Skattebetalerforeningen svarte om skattemeldingen

Onsdag morgen ble skattemeldingen tilgjengelig elektronisk. Har du spørsmål? Fagsjef Rolf Lothe og advokat Bård Erlend Hansen i Skattebetalerforeningen svarer.

Faste spaltister