Tett på Nett: PC World svarer om skole-PCer

Hvilken PC bør ungdomsskoleeleven skaffe seg? Hvilken bærbar maskin gir mest for pengene på universitetet? Må jeg kjøpe Microsoft Office, eller holder det med gratisvarianten Open Office? Finnes det alternativer til svindyre bildeprogrammer?

VG Netts PC-eksperter fra PC World hjelper deg med å finne den maskinen som passer best for deg og svarer på spørsmål om skole-PCen. Møt dem Tett på Nett tirsdag klokken 13
78 Liker

Hva duger for en utenlandselev?

Innsendt av: Frank J

Hei

Sønnen min er en relativt vant pc-bruker på åtte år. Uredd til å ta i bruk programmer, men ikke særlig avansert i forståelse av operativsystemers indre liv.

Han skal nå få sin egen pc, blant annet fordi han skal være utenlands et år.

Da vil jeg gjerne kunne kommunisere med ham i "alle kanaler", altså må pc-en ha web-kamera.

Jeg vil også kunne fjernstyre maskinen for å kunne bedrive vedlikehold. Intel vPro-teknologi virker interessant med tanke på dette. Er det dyrt? Er det praktisk?

Så vidt jeg kan se, finnes det greie bærbare fra rundt 5000 kroner. Enig?

Er det andre ting jeg bør tenke på?

Anbefalinger?
En utenlandselev bør klare seg med det samme som en innenlandselev.
vPro-teknologien er beregnet for bedrifter og dermed lite aktuell for pc-er i den prisklassen du sikter til. Det bør imidlertid ikke være et problem å yte fjernhjelp via MSN eller lignende programmer.

Det var alt vi rakk denne gangen. Takk for alle innlegg og lykke til med pc-kjøpet! De vi ikke har rukket å svare kan poste sine spørsmål på pcworld.no/article101832.ece


Hilsen PC World
82 Liker

Skole Data.

Innsendt av: Jurgenn

Hei :)

Vi får skole computere fra skolen. Jeg bare lurer på hvor bra de egentlig er.

Det er Toshiba tecra, helt nye. Håper på et kanskje svar om litt info og generelle ting ved disse dataene :) Tusen takk!
Toshiba har haugevis av modeller som alle andre. Toshiba er en av de mindre leverandørene i Norge. Det er vel lenge siden de vant noen tester hos oss. Tecra-serien er en ganske traust jobbserie fra Toshiba.

Hilsen PC World
85 Liker

hdmi

Innsendt av: the glimnator

er det nødvendig å ha HDMI på en skolepc? dette med tanke på framføring av lyd og bilde til framvisning. Mange skoler er ikke utrystet med hd readye tver. men en tilkobling som blir mere og mere aktule for eksterne skjermer
Hei, at maskinene har HDMI- eller DVI-grensesnitt vil være en fordel i tiden fremover, men det bør ikke være et krav foreløpig.

Hilsen PC World
77 Liker

Acer vs andre maskiner

Innsendt av: Anders

Hei,

Jeg har sett en del etter bærbar pc den siste tiden til studiestart. Føler at Acer ligger veldig godt i markedet på pris, i forhold til mangen andre. Jeg ser for meg en Acer Aspire 5920G, som selges for ca 6000. Finnes det noe bedre maskin på markedet i forhold til pris med de samme, eller bedre spesifikasjonene?
Nye tilbud kommer og går hver uke. Acer kan ofte gi mye pc for pengene. Vi har imidlertid ikke testet Acer Aspire 5920G.

Hilsen PC World
87 Liker

Skole-PC i Hordaland

Innsendt av: Kristin

Hei!
Jeg lurer på hvilken PC videregående elver i Hordaland får i år? Og diverse spesifikasjoner ved den, som str. på hardisk, str. på skjerm, osv.
På forhånd, takk!
Vi har dessverre ikke vært med og valgt ut for dem. :blink:

Hilsen PC World
75 Liker

Hvilken bærbar pc burde jeg kjøpe?

Innsendt av: Meg:)

Jeg har lenge tenkt på å kjøpe meg en bærbar pc, men aner ikke hvilken. Jeg trenger en med veldig god plass slik at jeg får plass til bilder, sanger og filmer. Også vil jeg ha Microsoft Office programmet installert på forhånd og at den har en skjerm som gjør at jeg kan sitte ute med den integrert webcamera og trådløs kort. Har dere noen forsalg til hvilken jeg burde kjøpe? Helst så billg som mulig.
Hilsen meg:)
Tror jeg igjen må trekke frem kjøpeguiden (se link i andre saker). Smak og behag er ulikt. Og noen synes 250 GB er veldig god plass, mens andre mener det er alt for lite. Pc-er uten trådløst må nærmest spesialbestilles og webkamera har de fleste forbrukermodeller. Hvis du ønsker så billig pc som mulig, så følg med på kampanjer til kjedene eller sjekk nettbutikker som Komplett, MPX, PS.no, etc. Går du under 4000 kroner begynner ofte kompromissene å komme krypende.

Hilsen PC World
88 Liker

Mac

Innsendt av: Ida Marianne

Hei, vil dere anbefale mac som skolepc?
Ja, for eksempel Macbook med 13-tommers skjerm er et godt alternativ til studenter.

Hilsen PC World
87 Liker

Mac vs. PC

Innsendt av:

Ser at dere mener at en bør sjekke hvilke problemer som dukker opp dersom en vil bruke Mac på skolen. Vil det si at dersom en velger PC så vil en få en problemfri hverdag?
Hehe, nei det ville vært en overdrivelse. Men skolene har veldig ulikt syn på dette med pc, Mac eller Linux.

Hilsen PC World
82 Liker

Oppgradering

Innsendt av: robertz0r

Hei! jeg gikk vg1 ifjor, og fikk utdelt en HP pc.. og jeg lurer på om det er mulig og oppgradere pcen på noen måte?
som f.eks ram..

Takk for svar
Hei, det er en smal sak å sette inn mer ram eller bytte harddisk på en bærbar pc. Oppskriften finner du her pcworld.no/article102263.ece

Hilsen PC World
78 Liker

Vista VS OS X 10.5

Innsendt av: Knut

Hva opratørsystem anbefaler dere i PC World?
Windows Vista på nye pc-er, Windows XP eller Linux på mini-pc-er.

Hilsen PC World
84 Liker

hei

Innsendt av: fredrik1

jeg tenkte å kjøpe meg en pc som skal fungere bra til å spille på men mest til skolebruk. må ha min 17" skjerm men ellers ikke så kravstor. hva anbefaler dere?
Med 17-tommers skjerm får du en pc som blir nokså stasjonær. Et alternativ kan være en mindre bærbar med en ekstern skjerm. 22-tommere er nå latterlig billig.

Hvis pc-en skal benyttes til spill anbefaler vi at den har grafikkprosessorer av typen Nvidia Geforce 8600M GT, 9500M GS eller AMD Radeon HD 3650 - eller bedre. Les mer om anbefalinger til spill-pc i vår kjøpeguide: http://www.idg.no/pcworld/article101842.ece

Hilsen PC World
91 Liker

HP

Innsendt av: lillemy

Har akkurat kjøpt meg ny maskin HP Pavilion dv5-1040... Hva er deres mening om den, og hva bør jeg tenke på i forhold til ny maskin? virusprogram etc?! Hvilke virusprogram fra nettet kan dere anbefale?
Takker! :D
AVG Free (free.avg.com) og Avast (avast.com) er to gode gratis antivirusprogrammer. Pc-en du har er ikke en modell vi har testet, men HP er en leverandør vi har god erfaring med.

Hilsen PC World
76 Liker

Hva skal til..

Innsendt av: Jan-Thomas

for å kalle deg "expert" på dette området??
Fordi vi til sammen har 17 års fartstid som teknologijournalister.

Hilsen PC World
76 Liker

Hva slags pc skal jeg velge?

Innsendt av: Susanne AA.

Heisann.

Trenger en ny pc.
Kriteriene mine er:
Ikke for liten, ikke for stor.
Lite støy.
God batterikapasitet.
Mulighet for å se film, samt koble til HD-tv.
Cd/dvd-rw brenner.
Litt greit med minne.
Den skal brukes privat og i forhold til skole.
Noen anbefalinger?

På forhånd takk.
Høres ut som du trenger en MSI PR200. Denne har alt du etterspør og god batteritid. Sjekk testen på pcworld.no/article99342.ece

Hilsen PC World
80 Liker

Hei!

Innsendt av: oleboy

Jeg går på ungdomsskolen og skal årdne meg med en bærbar PC. Har tenkt å kjøpt en Advent PC og lurer på og det er noe dårlig med den? Hvilken PC synes dere jeg skal kjøpe?

Fra Ole
Vi har hatt 1 Advent-pc inne til test. Det var i januar. Den ble vi alt annet enn imponert over (www.pcworld.no/article82472.ece). Vi kan vel ikke si stort annet om Advent enn at vi håper de andre modellene er bedre. Og det begynner vel å bli på tide å finne det ut.

Hilsen PC World
78 Liker

Penger igjen?

Innsendt av: Arne Alexander Andreassen

Jeg er 90 modell, og kjøpte selv PC på VG1, når skoleåret var omme og høsten kom, bestemte jeg meg for å gå folkehøyskole. Når jeg nå er kommet hjem igjen hører jeg at dem jeg gikk på trinn med fikk et slags stipend for det dem hadde lagt ut for pc, i starten av VG2, men som sagt da gikk ikke jeg der og fikk aldri no info om det.
Fins det da noen mulighet for å få disse pengene nå?
Det skulle vel være rart om du fikk det, siden du sluttet der etter første året. Men hør med skolen din.

Hilsen PC World
86 Liker

Tablet pc

Innsendt av: bom

Hei- vil dere anbefale studenter å kjøpe tabletPC? Hvorfor er det ikke flere studenter som bruker det (bortsett fra pris)
Se annet innlegg om tablet pc. Det er for få billige pc-er som har funksjonaliteten. Det finnes en del helfrelste tablet-brukere. Men ingen i redaksjonen er det. Mange unge mennesker skriver vel så raskt på tastatur som for hånd, og da forsvinner vel kanskje litt av poenget?

Hilsen PC World
88 Liker

Hei?

Innsendt av: Magnus

Er det mulig å få kjøpt en MacBook for under 4200
Da tror jeg du må sjekke bruktmarkedet.

Hilsen PC World
83 Liker

VIsta?

Innsendt av: Peter

ser at det er flere av de nye litt større å dyrere maskiner med opptill 3giga minne og 256mb skjermkort, men alikavel går det litt tregt men vista,trudde ikke det var så mye vista trengte. er det noe vits i å ha vista?Hva er det som er så spesielt med den?hva får en vanelig kar som bare skal sitte litt på nette og se en film og spille kabal og slit ut av det?
Du klarer deg fint uten Vista. Vi anbefaler ikke at folk oppgraderer gamle pc-er.

Hilsen PC World
79 Liker

Acer One

Innsendt av: Sindre

Noen synspunkt på Acers nye mini-maskin? Personlig vurderer jeg å kjøpe den fremfor eee.
One virker som en flott maskin, men vi har foreløpig ikke har fått kloa i et testeksemplar. Følg med på pcworld.no!

Hilsen PC World
83 Liker

"Dyr" PCW redaktør

Innsendt av: Arve

Er det sant at Bjørn både er et dyr og et navn?
Den store forbokstaven gjør at folk skjønner at jeg ikke er et dyr.

Bjørn
Hilsen PC World
81 Liker

MacBook eller Windows XP/Vista?

Innsendt av: Magnus

Hei Jeg lurer på om jeg bør velge MacBook eller XP/Vista? Det er veldig mye dyrere med Mac, men også mye bedre. Hva skal jeg velge??
Dagens vepsebolspørsmål. Hvis du synes Mac er mye bedre, og du mener du har råd til det, så må du gjerne velge det. Om det dreier seg om pc til skole/studier så ta en prat med skolen først, så du vet hvilke problemer/utfordringer/fighter som måtte dukke opp.

Hilsen PC World
80 Liker

utseende

Innsendt av: 1. klasse elev

vil en god student pc gå glipp av et fint utseende og kult innhold? som f.eks innebygd webcamera, eller swipefinger. må de gode student pc'ene se så utrolig kjedelige ut eller kan jeg godt kjøpe en som blir gøy å ta fram?
Vil ikke si at du trenger å gjøre noe kompromiss på utseendet til pc-en, nei. Stadig flere kjøper vel såvel biler som mobiler og pc-er delvis basert på utseendet.

Les gjerne kjøpeguiden vår (henvist til tidligere) så du blir obs på hva du egentlig ønsker deg. Webkamera finnes på de fleste modeller i dag. Og samtlige pc-er som selges klarer å kjøre vanlige programmer. Det er først og fremst spill, videoredigering og tung grafisk programvare som krever noe ekstra.

Hilsen PC World
76 Liker

virus?

Innsendt av: Vany

Hei, jeg har skolepc. Har hatt den i ett år. Men etter ca et halv år, har jeg fått problemer med masse rekamer som plutselig dukker opp når jeg bruker internet explore. Hvilket bra program hjelper? Anrivirusprogrammet hjelper ikke! Nå har jeg ESET smart.
Hei

At pc-en begynner å gå tregt eller er ustabil kan tyde på at du har fått masse spionprogrammer eller såkalt adware som fyller maskinen din med reklame-vinduer og spionerer på nettbruken din.

Et bra antivirusprogram som også fjerner spionprogrammer er AVG Free Edition 8.0. Dette programmet er snilt med systemressursene, og er dessuten gratis.

For Vista-brukere er antispionprogram ikke like nødvendig, ettersom programmet Windows Defender er en integrert del av operativsystemet.

Hilsen PC World
83 Liker

pc problemer.

Innsendt av: tone

hei, har en acer pc som er tre år gammel. har vært fornøyd med den hittil, men det siste året har den blitt veldig (!) varm og vifta går kontinuerlig. av og til kortslutter den, hvis jeg for eksempel prøver å gå på youtube eller bruke msn samtidig med en browser. vet dere hva dette kan komme av, evt om det er noe som kan fikses?

Det kan være den går varm fordi det ligger så mange applikasjoner i bakgrunnen at prosessoren jobber for fullt. Trykk ctrl-alt-delete samtidig, start oppgavebehandleren og finn ut om prosessoren er tungt belastet. Gjør det med jevne mellomrom. Hvis du tar backup av dokumenter og e-post og legger inn system-restore-cd-en bør pc-en bli som ny igjen. Hvis ikke det hjelper må pc-en inn på service. Som forbruker har du fem års reklamasjonsrett på pc-en din. Husk å ta backup før du evt. sender fra deg pc-en.

Hilsen PC World
73 Liker

mac

Innsendt av: Stine

Hei jeg går på videregående skole og eier en mac, lærerene på skolen min sier at jeg ikke kan bruke det til skole bruke fordi den ikke har Microsoft Office. Men detter har jeg jo innstalert og klart. Kan da lærerene si at jeg må kjøpe meg en Windows PC?
Nei, jeg synes du bør be læreren din om å følge med i timen.

Hilsen PC World
90 Liker

ny pc

Innsendt av: bendiks

Hei. Jeg har tenkt til å kjøpe meg en ny bærbar pc. Hvilken har dere å anbefale? Tenkte å bruke ca 4-5000.kr
(Gjerne med lufting en annen plass en under)
De fleste nettbutikker og elektronikk-kjeder har nå flere gode student-tilbud i denne prisklassen. Vi har god erfaring mer rimelige modeller som ACER AS5715Z, HP Compaq Presario C799 eller Lenovo 3000 N200.

Hilsen PC World
74 Liker

Tablet PC

Innsendt av: Studenten

Hei, jeg er student og vurderer å kjøpe en tablet pc, men jeg har ingen erfaring med slike pc-er bortsett fra at man kan skrive/tegne direkte på skjemen. Hva bør man passe på når man kjøper en tablet pc?
Utvalget er dessverre litt beskjedent og det finnes ikke mange rimelige modeller. Dells første tablet pc, eller tavle-pc på norsk, som kom tidligere i år kostet fra 17.500,- inkl. mva. (test: pcworld.no/article89118.ece)

Hvis du skal frakte den mye rundt, ville vi satt 13,3-tommers skjerm som maks.
Fujitsu Siemens er snart klar med en modell de retter mot studenter og skoleelever. Den heter Lifebook T1010. Pris er ikke fastsatt, men den vil trolig koste fra ca. 10.000 kroner pluss moms. og leveres med bl.a. studentutgaven av MS Office.

Hilsen PC World
72 Liker

Installering av officepakke installert på annan maskin

Innsendt av: MR XY

Er det mulig å installere tidligere innstallert officepakke på evt. ny PC
Dette er et lisensspørsmål som må avklares ved å ringe Microsoft på telefon 23 500 500.

Om Officepakken fulgte med da du kjøpte pc-en er dette trolig en OEM-versjon som ikke kan flyttes til andre pc-er. Kjøpte du Officepakken for seg selv skal det ikke være noe problem.

Lykke til!

Hilsen PC World
75 Liker

Mini-PC med godt tastatur og 6-cellers batteri

Innsendt av: Nisselue

Er på jakt etter mini-PC med godt tastatur og 6-cellers batteri. Det spiller liten rolle om det er Windows eller Linuxbasert. Den skla brukes til å skrive lange blogginnlegg og vare minst 3 timer uten opplading også etter en tids bruk. Har ikke bruk for avansert billedprogram, kan bruke webprogrammet Photoshop Express.
Med godt tastatur begrenser det seg litt. MSI Wind U100 med seks cellers batteri er et bra valg. Vi målte ca. 5,5 timers batteridrift. http://www.idg.no/pcworld/article102564.ece
Photoshop Express kan anbefales!

Hilsen PC World
78 Liker

Microsoft Office

Innsendt av: Stine

Trenger jeg å kjøpe Microsoft office, eller er Works et ok skriveprogram?
Works er helt ok, om du allerede har dette. Hvis ikke råder deg til å benytte Google Docs eller å laste ned Openoffice.org

Hilsen PC World
82 Liker

PC

Innsendt av: ole

Min sønn skal på vidregående skole.
Han har dysleksi og må ha en ny berbar pc, der han får innlagt noen skrive/ lese programmer. Hvilken pc trenger han
Hvis det er spesialprogramvare ville jeg først forsikret meg med leverandøren om at den fungerer bra på Windows Vista. Jeg ville vel også henvendt meg til Dysleksiforbundet og hørt om de hadde noen anbefalinger, f.eks. om skjermoppløsninger. Enkelte pc-er i dag leveres med veldig høy skjermoppløsning.

Hilsen PC World
76 Liker

Office

Innsendt av: Persianprince

Syntes det er tåpelig at de tvinger folk til å bruke microsoft office på noen skoler når det er et billigere alternativ som er mye lettere å få tak i,, openoffice,, hva syntes dere om dette
Tvang er teit. Openooffice er bra, gratis og 100 % kompatibelt med Microsoft Offce.

Hilsen PC World
85 Liker

Spill laptop til student

Innsendt av: Arvid

Jeg går på Universitet og er på jakt etter en ny 15,4" laptop til skole arbeid som også det går ann å spille wow og se på film. Prisen må være under 10 000kr
Du får mye bra for denne prisen. En grei kandidat kan være HP Pavilion dv5-1090 til 8 000 kroner. Denne har grafikkprosessoren ATI Radeon HD 3450 som gir grei ytelse for pengene, både når det gjelder 3d- og videofunksjoner.

Hilsen PC World
78 Liker

MSI Wind U100

Innsendt av: Siri

Har lest litt om MSI Wind U100 og lurte på om den er god nok til å bruke på skolen? går 3 året på vgs. Leter etter en liten data med litt stor plass og som varer en stund vil gjerne ha den et par år. Tror dere denne passer til meg?
Ja. Det er også en av våre favoritter. Les test her: http://www.idg.no/pcworld/article102564.ece

Hilsen PC World
82 Liker

Skole-PC til VGS elever

Innsendt av: markus

Hvem er det som bestemmer over data-utstyret VGS elevene får? Jeg har stadig problemer med datamaskinen og jeg er ikke alene om det. Mer eller mindre alle som jobber med data sier at det er et håpløst oppsett vi har fått tildelt, og at blant annet vista burde byttes ut med XP, noe jeg har gjort. Det endte i at jeg ble utestengt fra skole-nettet og jeg får ikke tilgang på internett mens jeg jobber på skolen.

Noen ganger får jeg følelsen av at det er en eller annen politiker som ikke evner å skrive sms engang som bestemmer over data utstyret VGS elever over hele norge må bruke.
Fylkeskommuner forhandler gjerne frem rammeavtaler med de store pc-produsentene og forhandlerne. Her er det lite rom for å se på individuelle behov. Og mange skoleelever ender opp med alt for store og tunge pc-er. Det bør likevel være mulig å få lagt inn et oppsett som gjør at du kommer på Internett. Sjekk med skolens it-ansvarlig.

Hilsen PC World
87 Liker

ang pc til elektrolinja 1 året

Innsendt av: gunnar

Hei.
Hvilke pc trenger jeg for dette ?
Det korte svaret er: Alle dagens pc-er klarer å kjøre alle normale applikasjoner. Om du ønsker å finne ut mer om hvilken pc som kler deg best, kan du forsøke vår kjøpeguide: http://www.idg.no/pcworld/article101832.ece

Hvis du planlegger å ta pc-en til skolen og hjem hver dag, så bør du vurdere om en mini-pc kan funke for deg (se andre svar om mini-pc)


Hilsen PC World
84 Liker

XP eller Vista?

Innsendt av: student

Hei! :-)
Anbefaler dere å velge XP eller Vista når man skal gå til anskaffelse av en ny laptop? Har Vista fortsatt såpass mange "barnesykdommer" at det lønner seg å holde seg unna?
Begge fungerer. Vi anbefaler ikke å oppgradere gamle pc-er til Vista. På ny pc har du ikke lenger noe valg, med mindre det er utgående modeller, eller mini-pc. Vista har en del nye fine funksjoner, men også en del nye irritasjonsmomenter. Men det er blitt langt mer modent nå.

Hilsen PC World
88 Liker

Masterstudent

Innsendt av: Marte, UMB

Hei!
Jeg er masterstudent, som nå skal ta fatt på en ett års lang masteroppgave. Tenkte at jeg trenger en ny pc til dette, da jeg vil at oppgaven skal bli bra, og ikke dataen skal krasje underveis. Har dere noen tips om hva jeg trenger? Er det vits med bluerayspiller for eksempel?
Hei

De fleste normale pc-er vil holde til slike oppgaver. Skal du skrive mye kan det være lurt å prøve maskinen i butikken før du kjøper, for å finne ut om du synes tastaturet er behagelig for deg.

For at du ikke skal miste oppgaven din må du ta regelmessig backup, for eksempel til en minnepinne eller ekstern harddisk. Det finnes også mange gode nettbaserte løsninger, for eksempel Jungle Disk (se test på: pcworld.no/article98384.ece)eller Adrive (www.adrive.com/)

Lykke til med oppgaven!

Hilsen PC World
86 Liker

Nye drivere

Innsendt av: Arve

Jeg kjøpte en Compal JFL92+ fra Multicom som jeg skal bruke til studie og litt spilling. Med gode speccs klarer jeg ikke engang og få 30fps på wow, er dette normalt? Jeg prøver å finne noen nye skjermkort drivere, det finnes ingen linker på Multicom, på siden til Nvidea står det at jeg må laste ned fra siden til Compal, og der finner jeg ingen drivere til min maskin. Litt usærriøst spør du meg. noen tips?
Nei, hørtes ikke imponerende ut. Her finner du våre ytelsestall for denne modellen sammenlignet med en del konkurrenter: http://www.idg.no/pcworld/article103101.ece
Skjermkortet ditt er vel Geforce 8600M GT. Gå på nvidia.com og last ned deres generiske drivere.Hilsen PC World
88 Liker

Linux / freeware

Innsendt av: Fattig student

Klarer jeg med med en PC som er satt opp med kun gratisprogrammer i dag?
Linux som systemsoftware og open office.
I tilfelle Linux, hvilke av versjonene passer best for skolepc.
Ubuntu, red hat etc.
Det gjør du. Her har du en link til en sak med 50 gratisprogrammer som vi anbefaler: http://www.idg.no/pcworld/article64842.ece (ikke helt ny, men det kommer snart en ny versjon)
OpenOffice er et bra alternativ til MS Office. De webbaserte alternativene begynner også å komme seg: Google Docs, Zoho og ThinkFree.
Vi tester ikke alle Linux-distribusjoner som kommer, men har gode erfaringer med Ubuntu, samt Xandros Desktop, som leveres med Asus Eee 701 (www.pcworld.no/article87039.ece). Før du installerer Linux på skole-pc, sjekk at skolen ikke bruker Windows-programmer i undervisningen som du ikke får benyttet.

Hilsen PC World
77 Liker

Hva slags PC bør jeg kjøpe?

Innsendt av: H

Jeg skal begynne å studere nå, og skal kjøpe meg en bærbar pc. Jeg har disse behovene:
- Jeg trenger hele Microsoft Office pakken.
- Jeg laster ned endel musikk, noe film
- Jeg skal ikke installere mange ulike prgrammer eller spille avanserte spill på den.
- Den trenger ikke være superlett, men da jeg skal ha den med meg på skolen hver dag orker jeg ikke dra på en de tyngste bærbare pcene.
- Jeg ønsker ikke bruke masse penger på pcen. Jeg tenker faktisk å bruke ikke mer enn 4-4.500kr. (dette er pris for kun pcen, ikke programvare)

Det hadde vært flott med ett konkret forslag, så skal jeg ta dere på ordet :)
Hei

Du bør kjøpe deg en pc med 12- eller 13-tommers skjerm for å redusere vekten mest mulig. Det finnes mange slike maskiner, men de er gjerne litt dyrere enn gjennomsnittet. Vårt tips er at du kjøper Multicom JFT00 til 6 000 kroner. Les test av maskinen her pcworld.no/article94748.ece

Hilsen PC World
82 Liker

Hvilken Pc

Innsendt av: Thommen

Hei:)

Jeg skulle hat en skole pc, men jeg vil ha en jeg kan se filmer å musikk og spill på. Jeg har også lyst på en liten pc, lett og at den har fingeravlesning. trenger ikke mer en 60 eller mindre. klarer dere å finne en pc som har alt dette? TUSEN TAKK!:)
Vi anbefaler gjerne Asus U6SG. Dette er et råskinn som har det meste.
Se test på pcworld.no/article94336.ece

Hilsen PC World
85 Liker

Hvorfor er små dyrest?

Innsendt av: Litenkjapp

Skulle gjerne hatt en av de små (8-10")pc-ene med tilfredsstillende kapasiteter - ram/HD. Er alle små dyrere enn disse til ca. 4.000,-? Formoder at "mini-pe-ene" med bare f.eks. 32GB og uten cd-rom er for små!?
Inntil i fjor høst (Asus Eee 701) var små pc-er = dyre pc-er. Fujitsu Siemens har f.eks. en veldig fin Lifebook P som koster 16.000 kroner pluss moms. Men nå strømmer det på med mini-pc-er til 3000-4000 kroner. Sjekk ut MSI Wind U100 (http://www.pcworld.no/article102564.ece) og Asus Eee pc 901 (http://www.idg.no/pcworld/article100962.ece). Begge koster ca. 3500 kroner.
MSI Wind har 80 GB harddisk. CD-rom er det ikke plass til, men det finnes små eksterne varianter. Det er ikke nødvendigvis så ofte man har bruk for cd-rom i dag.


Hilsen PC World
80 Liker

MUSIKK I SKOLEN

Innsendt av: MOZART

Hei!
I skolesammenheng og også i fritida komponerer jeg ofte musikk på pc. Jeg har alltid brukt stasjonær pc, men av praktiske grunner ønsker jeg meg nå en bærbar pc til dette. Har dere noen tips til hva jeg bør vektlegge i forhold til et kjøp? Gi meg gjerne navnet på en god og billig laptop til dette formålet:-)
Hei, vi anbefaler at du kjøper en litt kraftig bærbar pc med 15-tommers skjerm slik at du har god plass til menyer og vinduer, f.eks. Multicom Compal JFL-92+. (Les testen på pcworld.no/article98791.ece)

Deretter bør du oppgradere pc-en med et eksternt lydkort for usb eller Firewire. Dette koster fra 500 kroner og oppover og vil gi deg et langt bedre utgangspunkt enn det som sitter inne i maskinen. Lykke til!

Hilsen PC World
85 Liker

PC ELLER MAC?

Innsendt av: tussi

Har begynt på VG1 Studiespesialisering.Lurer veldig på om jeg skal kjøpe bærbar PC eller Mac.Mange elever på skolen har kjøpt Mac,selv om skolen bruker PC.Bruker ikke mye date på fritiden.
Det er det mange som lurer på. Ofte har skolene kun tilrettelagt for bruk av Windows, men dette trenger ikke å være noe problem, dersom man installerer Windows i tillegg på Mac-en. Det kan være verdt å høre med IT-ansvarlig på skolen sin så man er forberedt på hvilke utfordringer som kan komme.


Hilsen PC World
87 Liker

Ny studentpc max 7000,-

Innsendt av: Ole Kristian

Hei,
Har begynt på Høyskole og trenger en ny bærbar pc til en billig penge.. Den bør helst være 15". Liker ganske godt HP sine nye bærbare. Så, har dere noen tips til en god bærbar?
HP kan være et bra valg. De kommer som regel godt ut av det i våre tester. En leverandør som har imponert oss i det siste er Multicom. Sjekk f.eks JFL-92+: http://www.idg.no/pcworld/article98791.ece
og Multicom Compal JHL90+: http://www.idg.no/pcworld/article103101.ece


Hilsen PC World
77 Liker

Hei

Innsendt av: Kristian

Finnes Det er gratis program for redigering av videoer?
Eventuelt også et program som konventerer avi til mpeg eller andre formater.

På forhånd takk
Windows Movie Maker følger med i Windows XP og Vista. Apple iMovie følger med nye Mac-er.

Hilsen PC World
83 Liker

Skjermstørrelse?

Innsendt av: Siv

Hvor stor skjerm bør en student som studerer siv.øk egentlig ha? For meg høres en skjerm på kun 7-8" veldig lite..Og blir tastaturet/tastene mindre de også?
Hei

For avanserte oppgaver er 7-8 tommer veldig lite, ja. Et godt kompromiss er en PC med 12-tommers skjerm. For eksempel MSI PR200. Sjekk test av denne på pcworld.no/article99342.ece

Hilsen PC World
84 Liker

MAC eller PC?

Innsendt av: anonym 09

Hei!
Lurte på hva dere anbefaler, MAC eller PC? har PC nå men er blitt veldig treig etter 2 år. Selvom jeg ikke har mange programmer og ikke har brukt mer en 50% av minnet. Mens en kompis har en mac som er like rask som når han kjøpte den!? hva burde jeg gjøre?
Det er en smakssak. Pc-er har ofte veldig godt av at systemet resettes til fabrikkinnstillinger etter et par år. Jeg vil anbefale det. Du kan f.eks. bruke "system recovery"-dvd-en som fulgte med. Forøvrig er minne blitt veldig billig, og en minneoppgradering er noe de fleste kan klare selv. Det er som regel bare å løsne en skrue eller to under den bærbare.

Hilsen PC World
89 Liker

holde i 4 år

Innsendt av: Beate

Hvordan kan en med dysleksi holde pc-en sin i 4år når den blir med på skolen hverdag? En data vil ikke holde mer enn 3 år sier da jeg, ikke under de forholdene.
Hei

Generelt vil vi si at bærbare pc-er er sterkt utsatt for slitasje, og spesielt om den tas med på skolen hver dag. Kjøp deg en god pc-sekk eller pc-veske så holder den lengre.

Hilsen PC World
86 Liker

Fått nok av Windows

Innsendt av: Fortvila

Har brukt Windows pc i tre år. Orker ikke mer.

Men de som styrer data på skolen (videregående) forguder Windows og slipper ikke oss til som vil ha Mac.

Jeg vil ha Mac, men hvordan skal jeg få datafolka på skolen til å høre på meg. Flere andre har brukt Mac på den skolen i lang tid og greier seg, men møter selvsagt samme "sperrene" hos de gutta/lærerne når det gjelder å komme til servere.
Skolene kan ha flere grunner til å ikke ville kjøre Mac eller Linux, for eksempel manglende administrasjonsmuligheter eller kunnskap. Eller at det benyttes programvare som ikke støtter Mac eller Linux. Mange pc-kyndige har byttet til Mac de siste årene. Du får se om du klarer å frelse skolens IT-administrator. Det er i prinsippet ikke noe i veien for å få Mac til å fungere i et Windows-nettverk. Lykke til!

Hilsen PC World
91 Liker

Pc

Innsendt av: Gosse mann

Bør du skaffe deg pc når du begynner i 8?
og er Dell inspiron et alternativ?
Ja og ja

Hilsen PC World
79 Liker

MSI Wind

Innsendt av: Tut

Hei jeg har lyst på denne pcen men er det mulig å bytte den orginale harddisken med en ssd harddisk?
Ja det er mulig å bytte den ut selv, men det vil vi ikke anbefale det med mindre du vet hva du holder på med. Du kan lese om noen som har gjort det på: http://blog.laptopmag.com/msi-wind-no-faster-with-ssd

Hilsen PC World
73 Liker

Spillblokkering

Innsendt av: papipapi

Heisann.
Min sønn er avhengig av spillet World Of Warcraft og jeg lurer på hva jeg skal gjøre. Den stasjonære pcen hans har jeg gitt bort, men i tillegg har jeg lovt å gi han en laptop tilbake. Lurer bare på hvilke programmer jeg kan bruke slik at han ikke spiller WoW men i stedenfor gjør skolearbeid. Finnes det også maskiner som er gode nok til skolearbeid men ikke å spille WoW på?

mvh
papipapi
Windows Vista, som leveres med nye pc-er i dag, har veldig gode muligheter til å regulere barns spillbruk. Du kan f.eks sette opp hvilke tider barnet har lov til å bruke pc-en, blokkere enkelte spill, blokkere for enkelte websider, etc. Det forutsetter at du har administratorrettigheter og barnet kun har brukerrettigheter.
Alternativt kan du satse på en mini-bærbar. De er billige, praktisk å ha med i sekken, og ikke spesielt gode til spilling, for eksempel MSI Wind (se http://www.idg.no/pcworld/article102564.ece), Asus 901 (http://www.idg.no/pcworld/article100962.ece) eller noen av disse: http://www.idg.no/pcworld/article100886.ece


Hilsen PC World
73 Liker

Hei Iver!

Innsendt av:

Har egentlig ikke noe spörsmål til deg om PC'er for ungdomsskoleelever, men ville bare si hei! Håper alt er bra med deg!

Hilsen Gro
Er det der du er. Trodde du forsvant til Søderbro.
Men ja, jeg har det bra!

Hilsen Iver :blink:
88 Liker

Antivirus program.

Innsendt av: Uerfaren bruker.

Hvilket antivirus program er det beste på markedet for øyeblikket?

Og er det virkelig nødvendig med antivirus? Jeg kjenner til venner og såkalte "erfarne" PC brukere som ikke bruker antivirus. De sier at så lenge man vet hvilke sider man surfer på og hva man laster ned fra internett trenger man ikke antivirus. Jeg har ikke lyst å gi flere hundre kroner i abonnements avgifter til antivirus leverandører... noen tips?
Hei

Antivirus er å anbefale på det sterkeste, uansett hva du surfer på!

Du trenger imidlertid ikke betale for det. AVG Anti-Virus Free Edition er et glimrende program som gjør en god jobb selv om det er gratis for privatpersoner. Last det ned fra http://free.avg.com/


Hilsen PC World
86 Liker

finne ny bærbar pc til skole og fritid

Innsendt av: andreiias8

jeg trenger en pc som har mange funkskjoner ( med web ), jeg skal bruke den til chat ( msn ) internett og skoleoppgaver, kan dere gi meg noen gode pc alternativer? :) Mvh Andreas
Hei

Til de områdene du beskriver vil nok de fleste nye pc-er fungere mer enn tilfredstillende. Skal du kjøpe bærbar pc du skal frakte mellom skole og hjem må du først og fremst tenke på hvor stor skjerm og hvor lav vekt du ønsker.

De fleste elektronikk-kjedene og nettbutikkene har nå gode studenttilbud hvor du får bærbare med god funksjonalitet og 15 tommers skjerm til 4-5 tusen kroner.

Hilsen PC World
88 Liker

mest oppgaveskriving

Innsendt av: jente 25

Jeg skal begynne på HiO og trenger en pc til å skrive oppgaver på. Syns MSI Wind U100 høres bra ut, men er en mini-bærbar behagelig å skrive på, eller kan tastaturet virke litt lite?
Hei

De fleste mini-bærbare som MSI Wind har like store taster som en vanlig bærbar pc, men mellomrommet - altså plassen mellom tastene er litt mindre. Det blir mao lettere å "taste feil", men dette er også en vanesak. MSI Wind vil fungere bra til å skrive på, med mindre du har veldig grove fingre da

Hilsen PC World :blink2:

Linker og aktuelle saker

Tidligere intervjuer

Uke 16: Eksperten svarer

Uke 16: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 15: Eksperten svarer

Uke 15: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 14: Eksperten svarer

Uke 14: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).

Faste spaltister