Spør Arild Opheim om sære turistattraksjoner

Er du typen som er lei av å besøke de vanlige turistattraksjonene når du er på ferie? Da har Arild Opheim skrevet boken for deg.

I boken «Ti på topp – sære severdigheter» kan du blant annet lese om festivalen i California som går ut på å blotte rumpa for forbipasserende tog (Amtrak-mooning), om ørretsirkus i Østerrike, vintønnehotell i Tyskland, andeparade i Memphis, toalett-sightseeing i Berlin, Tarzan-ferie i Frankrike og om kranglefestivalen i Japan.

Fredag svarte Opheim deg på dine spørsmål om merkverdige attraksjoner.
70 Liker

tabbe??

Innsendt av: reiseglad

Hva er din største reisetabbe? Bare sånn så vi andre kan unngå den... (eller gjøre det samme, alt ettersom!)
Det er vel ikkje ein konkret tabbe, men før var eg ein svoren tilhenger av å ikkje gjere research om plassane eg skulle til, for at det ikkje skulle bli stressande å rekke over alt som var planlagt.
I ettertid har eg oppdaga alt eg har gått glipp av mange stader, og det er utrulig bittert. Så gjer noken søk på nettet, les reiseguidar (spesielt min "Topp 10 Sære severdigheter") i forkant, så får ein maks utav ferien.

Ein konkret tabbe, var derimot å gå langs den mørke stranda i Porto Seguro i Brasil under karnevalet i 1999. Då vart eg rana av to væpna, skumle menn. Eg hadde vore veldig forsiktig og klart meg bra i Rio og dei første dagane i Porto Seguro. Så eg følte meg plutselig litt i overkant trygg, og då gjekk det gale.
Ironisk, forresten, å bli rana i Porto Seguro, som jo betyr trygg havn.

Hilsen Arild Opheim
71 Liker

Kule singelplassar

Innsendt av: Helena

Hei!
Kor er det kult å reise på ferie når du er singel?
Ibiza!!!
Nei, eg køddar! Det kjem jo an på om målet med ferien er å ikkje forbli singel lenger.
Men eit tips for single er å bo på hostel i staden for hotell, for då møter ein mykje lettare folk som ein kan reise litt uforpliktande rundt med.

Hilsen Arild Opheim
77 Liker

Hull i bakken i Hedmark

Innsendt av: Tordis

Fantastisk ide og bok!

Har du vært i Lucky Næroset? Med deres "underjordiske flyplass" -et hull i bakken, midt ute i ingenmannsland i Hedmark. For de som kjeder seg veldig, eller spesielt interesserte...

The house on the rock, i USA, har en gang ut i lufta. En slags glasstunell som går rett ut i lufta -og tilbake. Typisk nyttig. www.houseontherock.com
Har ikkje vore i Lucky Næroset, men har høyrt om all galskapen folket finn på der. Høyres ut som ein herlig plass.

Hilsen Arild Opheim
67 Liker

Attraksjoner...

Innsendt av: Zico

Er du singel?
Tøff bok...
Sivilstand: gift

Bryllupsreisa gjekk for øvrig til Maldivene, som er berre heilt fantastisk. Vakarufahli resort anbefalast. Nydelige korallrev å dykke på. Hold deg riktignok på land om du har hai-angst.

Hilsen Arild Opheim
71 Liker

Albania / Montenegro

Innsendt av: Fonzie

Heisann!

Meg og en kompis reiser i begynnelsen avgårde på et øst-europeisk eventyr; båt til Kiel, derfra til Berlin for litt fest, innom Praha for enda mer fest og en tur til Budapest for å ta oss en fest. Herfra vet vi ikke så mye, bortsett fra at vi håper på å ende opp i Albania og / eller Montenegro for litt billig Beach & Boogie. Kjenner du til prisnivået på kysten av disse to landene, og har du eventuelt noen strender å anbefale?
Eg har tips om ting og tang i Berlin og Praha. Sjå lenger ned på sida.
Kan anbefale å ta ein svipptur innom Draculas rike. I Transilvania/Romania er det mulighet for makaber Dracula-temaferie. Albania og Montenegro er ukjent for meg, men prisnivået skal vere så lavt at du ikkje klarer å bruke opp absolutt alle feriepengane dine der med mindre du blir rana.

Hilsen Arild Opheim
71 Liker

Ny ideer?

Innsendt av: Russ 96

Har du noen nye ideer til idiotiske ting som kan trekke turister til Stryn? Nakensommeraking på bar mage feks?!? Fin ide for Strynefjellet sommerski?
Hilsen,
gammelstryning...
Nakensommeraking på bar mage høyres sårt ut. Då trur eg snøvolleyball er bedre. Når ein kan spele volleyball på sand, må ein vel kunne gjere det på snø.
Snøgolf kunne jo óg vere ein idé. Og fleire arrangement. Norgesmesterskap i snøballkasting, f.eks. eller organisert isbading i Langevatnet (eller brebassenget om det er noke igjen av det).
Ellers burde det blitt laga eit museum over alle parkeringsvakter som har jobba der, med eiga avdeling for innføring i Ingolf Galds mange måtar å dirigere ein bil på.

Hilsen Arild Opheim
72 Liker

Amsterdam

Innsendt av:

Oppholder meg for tiden i Amsterdam? Noe saert i naerheten
Du kan ta ein Red Light District Tour - Amsterdam har jo verdens kosligste horestrøk. Dei har eit hasjmuseum og Hemp hotel, og apropos hotell: kva med å spore opp hotellet der John Lennon og Yoko Ono hadde sin berømte Bed-in for peace på suite 702 på Amsterdam Hilton Hotel.

Hilsen Arild Opheim
82 Liker

Sære museer i Tokyo

Innsendt av: Oluf

Var i Tokyo nettopp, der har de flere rare museer. Fikk besøkt ett av dem nemmelig parasitt museet hvor de har verdens lengste bendelorm tatt fra ett levende menneske utstilt. Den er over 8me lang.Det ble mye rare parasitter og lunsjen ble sløyfet den dagen! En kunne og kjøpe postkort og T-skjorter med de ufyseligste ting. Museet var ett yndet sted for japanske kjærstepar....... I Tokyo ligger og ett knappe museum, tobakk og salt museum og ett krimologisk museum som går mest i tortur metoder. Det var desverre ikke tid å besøke disse. Har du besøkt noen av disse?
Eg har dessverre ikkje vore i Japan ... ENDÅ! Men det er himmelen for turistar som likar sære turistattraksjonar. Det er for eksempel ein plass som skryt av at dei har Japans første (og einaste) tredimensjonale pornokino i 3D!!!!

Hilsen Arild Opheim
87 Liker

sauda

Innsendt av: ferie

er det noen turistattraksjoner i Sauda
Har ingen anelse. Men er ikkje det der Bjørn Eidsvåg er frå? Kanskje det går an å få guida omvisning i barndomsheimen til B.E.?
I Liverpool kan du sjå barndomsheimen til John Lennon (skal dit om to veker), så då burde ikkje Sauda og Eidsvåg vere verre.

Hilsen Arild Opheim
77 Liker

Gammalostfestival

Innsendt av: Peder

Ein av dei mest spesielle festivalane som finst MÅ vera Gamalostfestival i Vik i Sogn! Osten blir feira i pinsehelga på ein årleg basis..
Heilt einig! Men eg tok den ikkje med i boka av frykt for å fornæme vikarane.

Hilsen Arild Opheim
68 Liker

Ekstrem turisme

Innsendt av: Lars

Har sett flere sider på nettet hvor folk får poeng for å dra til ekstreme steder, slik som krigsherjete områder osv. Eneste stedet som det ikke ble gitt poeng var Tchechenia. Har du noen erfaring med slik turisme? Er dette noe du fraråder, eller synes er greit dersom man tar visse forhåndsregler? Og noen tips til noen som event. vurderer dette?
Har aldri prøvd meg i ei krigssone, og har ingen planar om det. Folk får sysle med det dei vil, men krigssoneferie er for spesielt interesserte.
Då syns eg det er litt greiare med noke anna som mange meiner ligg i gråsona - katastrofeferie. For eksempel var det mange som dro til New Orleans rett etter Kathrina. Det syns eg må vere greitt, for då gir ein lokalbefolkninga inntekter, og gjer det enklare å kome kjapt tilbake til det normale liv. I same kategori finn ein slumsightseeing i Rio, Cape Town eller Mumbai.

Var forresten i New Orleans to veker før dika brast, og vatnet kom flommande. Då var det i alle fall ein herlig by!

Hilsen Arild Opheim
75 Liker

Turistattraksjoner i Praha

Innsendt av: Ane

finnes det noen saere turistattraksjoner i Praha?
Absolutt! I boka "Topp 10 Sære severdigheter" har eg fått med skjelettkyrkja i Kutna Hora, ein time køyring utanfor Praha (det går arrangerte turar frå rådhusplassen i Praha). Det er ei kyrkje utsmykka med 40.000 skjelett. Du vil ikkje tru kor vakkert og makabert det kan bli på samme tid.
Kommunistmuseet kan óg vere verd ein tur. Og dei har eit museum for middelalderens torturmetodar. Trivlig!

Hilsen Arild Opheim
73 Liker

Baggehola

Innsendt av: KentiKonte

Kvifor er ikkje Baggehola på Fjelli med i boka di?
For ikkje å bli trua til å bo der av illsinte lokalpatriotar etter å ha stempla den som sær...

Hilsen Arild Opheim
68 Liker

ferien er super iår!!!

Innsendt av: Smily.............hei

i år har jeg og mor tenkte til å reise på ferie i oslo kombinert med ikea tur(ikea endelig!!!!YESSSS!!!!). dette er selvføgelig uvanlig å reise til oslo for kunne å shopppe er dette sært nok?
Absolutt! Husk å skaffe tilstrekkelig med tablettar for reisefeberen. Når du først er i Oslo-bygda kan du sjekke det som muligens, kanskje på eitt eller anna tidspunkt i turisthistoria har vore verdens største banan. Den er i alle fall gul og fin, og står ved Henie-Onstad senteret.

Hilsen Arild Opheim
75 Liker

Noreg

Innsendt av: sr

Kva er det beste Noreg har å by på?
Hei!
Det har eg svart på eit par gangar lenger nede på sida... så det er berre å scrolle.

Arild
72 Liker

trenger en leker mannnnnnnnnnnnnnnnn

Innsendt av: lekker dame

i love you for ever kan ej få dej?
Oj!
Må i alle fall diskutere dette med kona mi først. He-he!

Hilsen Arild Opheim
68 Liker

Hallo, Australia!

Innsendt av: Me down under

Hei, noen venner og jeg har tenkt oss til Australia og vi vil ha det artig og spennende. Kan du gi oss noen tips om hva vi bør gjøre??
Australia er eit herlig land! Først og fremst bør du nyte dei skikkelige attraksjonane dei har - dykking på Great Barrier Reef, for eksempel, og ein tur ut i outback'en. Køyrer du frå Darwin sørover til Alice Springs kan du for eksempel sjå Charlie, vannbøffelen brukt i Crockodile Dundee. Han er utstoppa og står på ein bardisk i Tennant Creek.
Ellers har aussiane noken gode festivalar. Henley-on-Todd regatta i Alice Springs foregår i ei uttørka elv. Der stiller deltakerane i båtar uten bunn, altså litt sånn som bilen til Fred Flintstone, så springer dei om kapp med båtande sine.

Hilsen Arild Opheim
78 Liker

Innsendt av: :-D

Er boka ment som en alternativ reisebok eller en humorbok?- jeg lo meg i allefall gjennom store deler av den :-) Super sommerlesing!! :-D
Den er ment som ei humorbok for folk som er heime i godstolen. Og for enkelte sprø folk med sans for det sære funkar den fint som guide og reiseinspirasjon. Som Ole Brumm seier; ja, takk! Absolutt alt....eller noke sånt

Hilsen Arild Opheim
90 Liker

TAUTRA I SANDALER!

Innsendt av: Stian L. Overaas

Nonner og munker på Tautra i Nord-Trøndelag går i sandaler på nye kulturstier. Og nå diskuterer kreative sjeler en "Sandalfestival" i klosterparken!

Syns ikke du at det er greit at det SKJER noe, at det ikke alltid er så høytidelig - og at det er morsomt? Kort sagt, noe som får folk til å ha det morsomt sammen!
Sandalfestival høyres glitrande ut! Eg har eit par slitne, leopardmønstrete sandalar som har vore med med til dei fleste verdensdelar. Så sett i gang, og dokke er sikra i alle fall ein besøkande. Sørg berre for at folk får vite om festivalen!

Hilsen Arild Opheim
72 Liker

Health care museum

Innsendt av: turist

i Tallinn, har du vært der?? Ganske weird, og veldig preventivt mot røyking, alkohol og sex... Som det står i guideboka; don't go there before, during or after lunch :-) Anbefales for the sake of it!
Filler'n! Var i Tallinn for to månedar sidan, men oversåg det museet der. Må tilbake!

Hilsen Arild Opheim
76 Liker

Loppecirkus

Innsendt av: Edvard von Dankenheimen

Hvor finner man Europas beste loppecirkus?

Finnes det et ølmagemuseum?
Loppesirkus i verden har eg ikkje oversikt over, men det er eit ørretsirkus Engelhartszell i Østerrike. Søk på Forellenzirkus på nett, så finn du det.

Ølmagemuseum er ein god ide. Som student hadde eg som mål å få ølmage før eg vart ferdig utdanna, men så begynte eg å lage heimelaga vin. Då skar det seg.

Hilsen Arild Opheim
83 Liker

Fett

Innsendt av: M

Nå om dagen er det så mye mas om slanking og helsekost. Finnes det noen festivaler som hyller fett og fettets gleder?
Fett?! Det veit eg ikkje. Men dei har ein popcornfestival i USA. Sjekk whatsonwhen.com

Hilsen Arild Opheim
87 Liker

anbefaling

Innsendt av: Ingrid

Hei Arild!

Takk for sist, leeenge siden nå, men kjekt å se at du har fått gitt ut en bok, du har jo alltid vært en morsom gutt;)

Hvilken plass av de du har skrevet om vil du anbefale? Har du tenkt så skrive flere bøker?


Klem fra en gammel venninne
Hei, Ingrid!
Sommern 2005 var eg i Memphis under Elvis Week. Albefalast! Flust av Elvis-imitatorar og fri flyt av hamburgerar og frityrsteikte banana-peanutbutter-sandwich. Då var vi også innom Peabody Hotel, der dei har ein stilig andeparade. Der kjem kvar morgon ein flokk ender på rekke og rad ut av heisen (som dei tar ned frå taket, der dei bor), over ein rød løper og oppi fontena. Det heile er svært høgtidelig, med klassisk musikk på full guffe.

Om det blir feire bøker? Mulig noke skjønnlitterert. Fekk inspirasjon til ei bok om 30-årskrise tre dagar før eg sjølv vart det i vår.
Hilsen Arild Opheim
73 Liker

Reiselivskontor

Innsendt av: Tuna

Hei, jeg jobber på et turistkontor i hardanger. Har du noen sære attraksjoner i Norge på lager som jeg kan informere mine besøkende turister om? Hadde vert et artig.
Ja, vi har absolutt våre særheter. Keikos minnerøys i Halsa på Nordmøre, sykkelheisen Trampe i Trondheim, ei fem meter svær banan utanfor Henie-Onstad museet i Bærum, kongebjørka i Molde (ei bjørk er vel ei bjørk, og dessuten er den bytta ut sidan kongen sto der - juks!).
Og så må eg jo ta med, som nevnt i eit par andre svar, hoggormsightseeing i Stryn.

Hilsen Arild Opheim
64 Liker

Kjedelig ferie?

Innsendt av: Lei(f)

Hvor i all verden bør jeg dra for å kjede meg mest mulig?
Stillast får du det om du drar til Quiet festival i Ocean City, New Jersey. Det er ein festival for å prise stillheta, og i mine øyre høyres det dørgande kjedelig ut.

Hilsen Arild Opheim
76 Liker

Er dette ment som hevn??

Innsendt av: Mvh din bror i Reiselivsbransjen

Har jeg gjort deg noe? Er dette ment som hevn? Jeg har vanskelig for å tolke denne boken som annet enn et forsøk på å ta ifra meg levebrødet mitt!! Virkelig sjofelt gjort av deg!
Ja! Som dokke får høyre i Norgesglasset på P1 i dag - førstefødte er mest intelligente, og deretter synker intelligensen for kvart barn. Og i og med at du er storebroren min, og fekk meir intelligens, er hevn alt som har stått i hodet mitt dei siste åra.
Håpar virkelig hotellet ditt går konk!

Hilsen Arild Opheim
73 Liker

Øya kommodo og "dragene"

Innsendt av: LindaMaria75

Jeg har lenge hatt en drøm om å besøke disse kommodo varanene, som jeg av en eller annen grunn synes er usigelig fascinerende skapninger.

For en tid tilbake undersøkte jeg muligheten nærmere og fant ut at disse dyrene oppholder seg i en nasjonalpark i kommodo ( ihvertfall noen av dem) i Indonesia.

Vet du noe om dette? altså om det foreligger pakketurer fra Norge eventuelt hva slags "rute" jeg bør velge ( fly til Bali eller Indonesia?)
Komododragene, som dei også blir kalla, trur eg neppe Star Tour har fått med i sine katalogar. Her må du nok sette sammen reisa sjølv. Det er visst ei litt strabasiøs reise, men prøv å ta kontakt med Komodo Tourist Camp, så veit sikkert dei den enklaste vegen.

Hilsen Arild Opheim
81 Liker

Burde ikke du vært på jobb nå?

Innsendt av: Tore O.

Hva med å skrive en bok om 10 på topp sære radioprogrammer, eller enda bedre...sære programledere.
Jo strengt tatt burde eg vore på jobb, ja. Skal ha sending om under ein time. Norgesglasset i NRK P1. Startar 1305.

Bok om sære programlederar trur eg har eit smalt publikum, men tru det eller ei - det hadde blitt mange godbitar der også.

Hilsen Arild Opheim
77 Liker

????

Innsendt av: kjell

-Hvem er du????
Eg er Arild Opheim. Kven er du?

Hilsen Arild Opheim
79 Liker

Sørlige USA i juli

Innsendt av: Siri

Hei

Vi skal på road trip fra San Fransisco til Miami de tre sist ukene i juli. Hvis det er bare én ting vi bør få me oss hva vil du anbefale da?
USA er, sammen med Japan, fremst i verden på å gjere attraksjonar utav dei merkligste ting. Det er ei lang strekning dokke skal, og eg vil rett og slett anbefale å sjå innom sida roadsideamerica.com.


Hilsen Arild Opheim
69 Liker

sære Norge

Innsendt av: Holger Fiskev

Hei Arild,

Har du funnet inspirasjon fra boken "Sære Norge", som ble utgitt av svensken Mattias Lindstedt for et par år siden?

http://www.bokanmeldelse.com/8292537015
Nei, den boka var eg ikkje klar over. Filler'n! Det hadde jo gjort skriveprosessen min mykje enklare!

Hilsen Arild Opheim
76 Liker

Cuba!

Innsendt av: Salisa

Hei! Vet du om noen sære severdigheter det går ann for meg å besøke på min tur til Cuba i sommer?
Hei!
På nordkysten (trur eg) har dei eit Grisebuktmuseum. Det skal visst vere passelig sært. Der kan du sjå kor amerikanerane gjekk i land, og frå ein bunkers kan du spionere over på Key West.
Men no trur eg for så vidt at Cuba i seg sjølv er sært nok.

Hilsen Arild Opheim
65 Liker

tomatkasting

Innsendt av: jannicke

når og hvor er den her berømte tomatkastingen i spania??
har du vært der? åssen var det?
Det er i Bunol like utanfor Valencia. Eg trur det er siste onsdag i august, eller noke sånt. Eg var der i fjor, og det er berre heilt rått! Anbefalast på det sterkaste. Og ta på alvor alle advarslar om å ikkje møte opp i ditt finaste tøy. Folk riv av kvarandre t-skjorter, og sandalar har lett for å forsvinne i tomatsuppa i trengselen. Det er eit kaos uten like i ein times tid.

Hilsen Arild Opheim
76 Liker

Michael Jackson

Innsendt av: Ostepopfantomet

Hei, jeg har planer om å bygge en statue av Michael Jackson i ostepop. Vil dette være noe for din neste nok?
Har ikkje eg svart på dette allereie? Jo, trur det. Neste!

81 Liker

Thailand under Song Krahn-festivel

Innsendt av:

..er litt av en opplevelse. Hele nordthailand og bangkok staar paa hodet. Leire- og vannkasting, og nyttaarsfeiring i en herlig blanding.Et veldig alternativ reisemaal i et ellers ganske turist-komfortabelt thailand.
Godt tips! Det har eg ikkje vore med på. Feira nyttår ein gang i Bangkok. Og det einaste som ikkje tok av der var fyrverkeriet. Det hylte mellom beina på folk.

Hilsen Arild Opheim
69 Liker

Michael Jackson

Innsendt av: Ostepopfantomet

Hei, jeg har planer om å bygge en statue av Michael Jackson i ostepop. Vil dette være noe for din neste nok?
Om du virkelig bygger Michael Jackson i ostepop, og gjer den tilgjengelig for publikum... ja, så har eg allereie eitt punkt til neste bok. Sett igang. Du har mi fulle støtte, sjølv om eg er skeptisk til sjølve materiale - kan ikkje fordra ostepop.

Hilsen Arild Opheim
78 Liker

Sære attraksjonar i Stryn, di heimbygd!

Innsendt av: Jossen

Kva med Stryn?
Hoggormsafari ved Even Flo er ein vinnar. Ellers er Baggehola ganske sær.

Hilsen Arild Opheim
73 Liker

Artig å se i Dublin?

Innsendt av: Glajenta

Har du noen sære turistattraksjoner å anbefale i eller nær Dublin? Vi skal dit i slutten av august.
Du kan besøke Dublins minste pub, for eksempel, The Dawson Lounge. Som så mange andre plassar har dei spøkelsessightseeing der óg. Og dei har eit sightseeingstilbud for dei som vil oppleve "lyden av Dublin". Då drar bussen ned blendingsgardiner, og du skal berre lytte til Dublin.

Hilsen Arild Opheim
81 Liker

Pakkingens pine

Innsendt av: Pakkemonstret

Hvor mye pleier du å ta med deg på ferie?
Personlig har eg ein tendens til å ta med altfor mykje. Men strengt tatt er det ikkje nødvendig å ha med noke som helst på ferie. Det fins nudistferiar. Og flyselskapet Naked Air tilbydde dei reisande å kaste kleda alt ved innsjekking. Praktisk, i alle fall.

Hilsen Arild Opheim
78 Liker

venezian hotel las vegas

Innsendt av: jan egil

er dette den natta du har sove best nåken gang når du har vært ferie??
Takk, Jan Egil! Tusen takk for ei herlig natt. Det er klart. Det faktum at du låg i senga ved sidan av, la ein liten demper for kona mi og meg.

Hilsen Arild Opheim
64 Liker

sært i nord

Innsendt av: racer

Jeg har hørt at sightseeing langs Kvaløyveien i Tromsø er en opplevelse, spesielt i midnattsol. OG at høydaren er rundkjøringa bortenfor flyplassen, Langnes. Men har ikke vært der selv... Har du hørt lignende rykter?
Du har tydeligvis fått med deg at eg sprang Midnight Sun Marathon i Tromsø sist helg. (Ok! Eg tok berre halvmaratonvarianten, då) Eg har i alle fall lært det at navnet Midnight Sun Marathon er svært misvisande. Men Midnight Clouds and Easy Showers Marathon lokkar vel ikkje like mange turistløperar.

Hilsen Arild Opheim
78 Liker

Innsendt av: kongen av knutholmen

Alvorleg talt: Om eg ber på mine kner, kan du lova meg solskin og strålande ver?
Jepp! Uten tvil!

Hilsen Arild Opheim
64 Liker

Særest

Innsendt av: Litt s

Hva er der særeste stedet du har besøkt?
Det aller særaste må vere skjelettkyrkja i Kutna Hora utanfor Praha. Det er eit kapell dekorert med 40.000 skjelett frå svartedaudens tid. Der er lysekroner og våpenskjold laga va alle bein du kan finne i kroppen. Har du tenkt over kor godt egna kjevebein er som lysestake?
Creepy, men absolutt verd turen om du først er i Tsjekkia.

Hilsen Arild Opheim
69 Liker

HEiheiheiheihei

Innsendt av: Mari

Vet du om London kan by på noen såkalte sære attraksjoner?
I så fall vil jeg dit.
Ta turen du! Jack the Ripper-walk syns i alle fall eg er sært nok. Der går du "i fotspora" til Jack the Ripper. Om det er noken som tilbyr turar i fotspora til the Rippers OFFER, veit eg ikkje. Men det hadde kanskje ikkje blitt så folksomt på slike turar.

Hilsen Arild Opheim
81 Liker

Innsendt av: strupp

Har vi noen nevneverdige sære turistattraksjoner i Norge?
Jepp! Sykkelheisen Trampe i Trondheim er vel det særaste eg har høyrt markedsført som ein turistattraksjon. Ikkje bruk heile CO2-kvoten på å få sjå den!
Ellers syns eg Keikos minnerøys i Halsa kommune på Nordmøre er absurd nok. Og sjøormsafari på Seljordsvatnet.

Hilsen Arild Opheim
77 Liker

Noe spennende å se i Italia og Spania?

Innsendt av: Eirik

Hei.
Vi er tre kamerater som skal til til Barcelona og Pamplona i Spania, og Roma til Firenze strekningen i Italia.

Har du noen sære flotte tips vi kan ta med oss på turen ?
Hei!
Det kjem litt an på tidspunkt for reisa. Sidan dokke har valgt Pamplona, går eg ut i frå at det er timet opp mot det berømte okseløpet. I så fall kan det vere lurt å kome noken dagar før okseløpinga tar til. Då arrangerer dyrevernerar eit protestløp - eit nakenløp - den samme løypa. Det har etterkvart blitt nesten like populært.
Mellom Roma og Firenze ligg Siena, som er ein nydelig middelaldersk by. Der har dei eit spektakulært hesteløp i sentrumsgatene kvar sommer.
God tur!

Hilsen Arild Opheim
69 Liker

Katakombene under Paris

Innsendt av: Helene Steenfeldt-F.

Hei, jeg vil gjerne anbefale katakombene under Paris som et kjølig, stille og deilig avbrekk fra en ellers varm, klam og larmende storby! :-D

Skal legge til boken din i ønskelista mi!
Ja, godt tips! Og når du først er under gatenivå kan ein ta kloakksightseeing, sjølv om "deilig" ikkje akkurat er eit beskrivande ord for den opplevelsen.

Hilsen Arild Opheim
79 Liker

Paris

Innsendt av: ThomasS

Hei Arild. Jeg skal med familien til Paris noen dager. Har du noen lure forslag til oss, sånn bortsett fra Eiffel og Pompidu?
Ja, kom deg under gateplan! Du kan få omvisning i kloakksystemet under Paris, og du kan sjå stablar av skjelett i katakombene. Ikkje ta med bikkje på sistnevnte attraksjon.
Har du sans for det makabre kan du jo sjekke om Hôtel de l'Odéon fortsatt arrangerer Diana Tours (har vore veldig omstridt) der Dianas siste kveld i live blir rekonstruert.
Og sjølvsagt; Pere Lachaise, gravlunden der Jim Morrison ligg.

Hilsen Arild Opheim
80 Liker

Severdigheter??

Innsendt av: Onkel Stryn

Kvifor har ikkje boka di ein nynorsk tittel? Er heile boka på bokmål eller? Det er ingen som gidd å lese ei bok på bokmål.
Vel, Samlaget fekk tilbud om å gi ut boka, men takka nei. I Gyldendal må ein vel kanskje vere litt meir profilert som nynorskmenneske enn eg er, for å få skrive på nynorsk.
Og ja, heile boka er på nynorsk.

Hilsen Arild Opheim
78 Liker

Baggehola

Innsendt av: Geir Tonning, sleip som en hoggorm..

Ka trur du bør gjerast for å få Baggehola på Blaksæter til å bli topp ti? Er det alkoholservering som må til, mon tro? Eller rollespel ut på fjorden? Gje oss
nokre utspel på det!!
Først og fremt må det til jevnlige rekonstruksjonar. Amerikanerane er gode på dette - der rekonstruerer det til og med storminga av Bastillen, som jo opprinnelig skjedde i Paris.
Så finn ein skjeggete stryning, få han til å ta livet av ein fut i Innvik, ro over fjorden, klatre opp fjellveggen til Baggehola, og sitte der ei stund.

Alkoholservering er kanskje litt vågalt, med tanke på at det er 400 meter rett ned i fjorden.

Hilsen Arild Opheim
78 Liker

Berlin

Innsendt av: Fredrik

Hei!
Kan du nevne noen turistattraksjoner i Berlin?
Skal dit i sommer.
Berlin har i mine øyner verdens særaste sightseeingtilbud; toalettsightseeing, der du ser dei 20 mest sjåverdige toaletta/urinalane i Berlin. Du kan også avlegge Tropical Island eit besøk. Det er ei innendørs sydhavsøy, i ein gammal luftskiphangar. Få også med deg dei talande søppelbøttene som takkar når du kastar noke i dei.

Danke!

Hilsen Arild Opheim
76 Liker

Kozeptualizmen

Innsendt av: Automaten

Skal kjøpe boken din. Er også selv en konzeptualiztisk skriveautomat for et forlag som begynner på K. Har du noen tips til slik skrivearbeid?
No er eg debuttant i boksammenheng, så det spørs om eg er den rette til å gi råd om skriveprosessen. Men eg kan no røpe at det er veldig praktisk å lage ei bok bygd opp av topp 10-lister. Då kan du skrive litt her og litt der, og stokke og flytte alt ettersom.

Hilsen Arild Opheim
84 Liker

erotisk bilvask

Innsendt av: Kalle Anka

har du sjekket ut "Erotic Carwash" i Dresden, Tyskland? Kanskje ikke "severdighet", men severdig er det! Har testet det.
http://www.erotic-car-wash.de/
Nei, det har eg ikkje. Har ikkje bil, forresten. Men no veit eg kor eg skal vaske bilen når eg etterkvart kjøper meg ein. Og det skal vere ein stor bil, så det tar lang tid å vaske.

Hilsen Arild Opheim
74 Liker

En sær testinasjon til en sær person.

Innsendt av: Hilsen 27

Hallo.

Jeg er en artig ild-sjel som liker sære ting. Jeg besøkte marmor fabrikken i nord Italia og dro helt til Tyskalnd for en pakke med Smartis-is( kan ikke fordar Non-stop )

Så hva har du på plakaten for en streber som meg?
Venter på svar.

Hilsen 27 årinng.
Verden er di leikegrind - den er full av sær morro! Du kan for eksempel prøve deg på toalett-sightseeing i Berlin. Guiden Anna Haase har sidan 2005 tilbydd ein rundtur til 20 av Berlins mest særprega stader for å tømme tarmane og lette på blæretrykket.

Hilsen Arild Opheim
78 Liker

Sære turistatraksjoner

Innsendt av: Pingel

Ka med hoggormsafari i Flostranda i lag med guide Even Flo ?
Hoggormsafari har eg tru på! Og Even er umulig å kjede seg i selskap med. Så alle som skal til eller gjennom Stryn i sommer; finn Even Flo i telefonkatalogen, og sørg for å få med ein hoggormsafari.

Hilsen Arild Opheim
74 Liker

Er dette sært nok for neste bok?

Innsendt av: Magne

Ulvik har sin spesielle sport:
Pallepadling.
Årets NM, det fjerde går av stabelen under Ulvik Fiskefestival, i år fredag 13. juli. Sjekk opp www.fiskefestival.no og du er hjerteleg velkomen!
Ja, det er absolutt sært nok. Mulig dokke må holde av ein palle til meg allereie i år. Men kva er linken mellom pallar og Ulvik? Har dokke mange råkøyrerar i bygda eller?

Hilsen Arild Opheim
65 Liker

Frozen dead guy days

Innsendt av: Liv Haddeland

Hei! Har du hørt om Bredo Morstøl fra Rauma i Romsdal? Han feires i en liten fjell landsby, Nederland Colorado USA med egen festival!
Dead frozen guy days. Det har vært vist på tv 8.12.2006 NRK.
Han har barn og barnebarn i Norge men ligger på is for å bli vekket opp igjen.
Hilsen Liv haddeland
ghang@broadpark.no
Ja, godeste Bredo har sikra seg ein plass på mi liste over dei aller mest absurde attraksjonane. Og Frozen Dead Guy Days står høgt på lista over festivalar eg sjølv kunne tenke meg å vere med på. Å vere med på Frozen T-shirt contest for eksempel...

Hilsen Arild Opheim

Tidligere intervjuer

Uke 16: Eksperten svarer

Uke 16: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 15: Eksperten svarer

Uke 15: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 14: Eksperten svarer

Uke 14: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).

Faste spaltister