Spør reisejournalistene

Onsdag svarer VGs bereiste journalister på dine reisespørsmål.
Er det bra å reise til Thailand i juni? Hvordan kommer man seg rundt i Mongolia? Finnes det rolige hoteller på Ibiza?

Få svar på dine spørsmål fra ekspertene: VG Netts Rune Thomas Ege, VGs Dag Fonbæk, Klaes Krog, Mona Langset og Egil Svendsby!
70 Liker

Europa 2

Innsendt av: H

Hilke 2 storbyer er dine favoritter i europa?
Hvilke storbyer i europa vil du anbefale å dra utenom de aller mest kjente?

Tja, si det. Vi retter spørsmålet videre til dere - kjør debatt på VG Nett!

Vi må dessverre avslutte. Responsen var overveldende, og vi rakk ikke å svare på alle spørsmålene.

Håper vi har klart å hjelpe og inspirere dere. Husk å følge med på VG og VG Nett de neste to ukene - med flere nyheter, reportasjer og tips hver eneste dag!

God tur alle sammen!

Hilsen
Dag, Klaes, Mona, Egil og Rune Thomas
66 Liker

Valuta

Innsendt av: Per-Morten

Lønner det seg å bruke MYR eller USD når man reiser til Malaysia.

Er det lurt å bestille hotell hjemmefra når man skal reise litt rundt i Thailand, eller er det like enkelt, greit og tilgjengelig å ta det på sparket?

Og til slutt, kan noen forklare denne setningen:
Rates are subject to 10% service charge and 5% government tax. Rates are quoted and will be charged in Malaysian Ringgit (MYR). Vil det si at alt er inkludert eller legges på etter hvert?
Hei Per Morten.
Var i Malaysia nå i november, og MYR er sterkt å foretrekke (du får vekslet i alle hoteller). Med US dollars må du regne med å betale overpris, ettersom vekslingen er litt "røfflig". De har to typerskatt/avgifter som legges til alle regninger automatisk. Det er det de sikter til i setningen du lurer på.
Hilsen Dag

68 Liker

Til Sør Afrika

Innsendt av: Dag

Vi drar til Sør Afrika førstkomemnde lørdag 6 januar. Først en uke med leiebil rundt Cape Town., Hvor er best å henvende seg for en utflukt til townshipene?
Sjekk dagens VG. Der har vi en reportasje fra Township-sightseeing i Sør-Afrika.

Rune Thomas
83 Liker

grei ferieplass for kjærestepar

Innsendt av: svein

hvor bør man søke på nettet for å finne de "snilleste" prisene til syden, med vær rundt 20 rader med reisedato innen en uke?
Sjekk VGs solur i dagens avis. Der finner du solen måned for måned. Derfra kan du plukke reisemål, og sjekke prisene hos de ulike reisearrangørene.

Rune Thomas
77 Liker

Escape from reality

Innsendt av: ~

Hei,

jeg drømmer om sol og nydelige strender. Maldivene og Mauritius er høyt oppe på ønskelisten, men desverre litt dyrt om man ønsker å være bort noen uker. Noen tips?

Det er bra strender i Egypt også. Mulig å få billiger flybilletter til USA/Florida. Strendene på Kanariøyene er jo også fullt brukbare....

Hilsen Egil
66 Liker

London

Innsendt av: Reiselysten

Hei,

Vi er tre jenter som skal på shoppingtur til London snart. Vi skal bo nær Oxford street. I hvilke gater bør vi gå for å få med oss de beste kuppene på sko og klær nå i disse salgsdager?

Og hvis man har gjort alt det obligatoriske som å se musikaler og gå på voksmuseet, hva gjør man på level 2 eller 3? Hvilke tips vil du gi musikkinteresserte jenter?

Takker på forhånd
Hei jenter.
13. januar kommer "papir-VG" med en sak om tre gode NORSKE London-guider på nettet. Kjøp avisen denne dagen, så får dere all den informasjon om shopping, uteliv og billig-butikker dere måtte ønske.
Hilsen Dag

70 Liker

Danmark

Innsendt av: Mari

Hvilke feriebyer i Danmark er regnet for å være de beste? Vi ønsker oss et sted med fine strender, gode shopping muligheter og koselige restauranter. Stedet må egne seg for små barn.
Sjekk ut Aalborg, som er barnas by. Kort vei til strendene på begge kyster, veldig hyggelig by med bra shopping- og restaurantmuligheter. Her er det også en bra dyrehage, fornøyelsespark, osv, osv. Det er også mulig å bo ute ved kysten (jeg er spesielt glad i områdene rundt Hals og Hou - derfra er det bare 25-30 minutter inn til Aalborg).
72 Liker

Reise til Hellas

Innsendt av: Jente86

Hei.

Jeg og kjæresten min skal til Hellas til sommern.
Vi vil dra i begynnelsen av juli og være borte i 2uker.
Vi er begge 21år.

Vi har ikke lyst til å bo midt oppi fest og mas, men heller ikke langt ifra.
Vi vil ha gangavstand til strender, og shopping, men også ikke bo så langt i fra nærmeste uteliv sted.

Vi har sett på steder som Rhodos By, Platanias, Chania og Hersonissos.

Er det noen steder dere kan anbefale?

Hilsen
Jente86

Alle de stedene du nevner på Kreta er bra. Hit kommer du med alle de store charteroperatørene. En annen fin øy i Hellas er Syros. Hovedstaden her, Ermoupolis, er den største byen i Kykladene, med shopping og uteliv. Samtidig kan du bade ikke langt unna. HellasWings har chartertur dit.

Hilsen Mona
74 Liker

Peru!

Innsendt av: Stina

Hei, jeg planlegger en tur til Peru. Skal være der i maks 14 dager, trolig kortere. Hvilke steder MÅ jeg få med meg? Spørmål 2: Hvilke land og steder i Mellom-Amerika vil dere anbefale for en 27 år gammel jente som skal reise alene? Jeg har bare rundt 1 uke på meg der, og jeg vurderer blant annet Mexico og Costa Rica.
Hei,
du bør besøke Cusco og machu Pitchu og hovedstadern Lima synes jeg.

Hilsen Klaes
79 Liker

Down Under

Innsendt av: Roger

Hei,
jeg har tenkt å backpacke i Australia til høsten i to-tre måneder. Har i første rekke tenkt å reise langs hele østkysten og ned til Melbourne. Er det noen steder og/eller opplevelser jeg absolutt MÅ få med meg og hvilke reisebøker bør jeg lese før jeg drar?


Snorkle eller dykke på Great Barrier Reef er et must. Muligens verdens flotteste korallrev.
Som backpacker er Lonely Planet, Vagabond eller Rough Guide de beste guidebøkene.

Hilsen Egil


71 Liker

vingårder i nord Italia

Innsendt av: Torill Skogseth

Har dere tips om gode vingårder å ta inn på i nærheten av Milano i juni/juli 07
Hei Torill. Norske Marianne formidler vingårder og utflukter i italienske vinland. Sjekk nettsiden hennes: www.tastetours.toscana.it. Hyggelig er hun også.
Hilsen Dag

Hilsen Reisejournalistene
65 Liker

Karibien

Innsendt av: Jannicke

Har dere noen erfaring med cruise rundt Cuba. Hvordan er havnene på Haiti, Jamaicka, Cayman og Mexico? Noen anbefalinger om de forskjellige stedene? Har fått et slikt cruise i gave og skal reise om tre uker. Vil gjerne få mest mulig ut av turen når vi først reiser. Noen tips om selve båten? Reiser med Voyager of the seas.
Hei!

Etter en heller tøff start på verftet (en brann førte til at de måtte bygge hele hovedrestauranten og 80 lugarer på nytt), har skipet gjort det svært bra siden det ble sjøsatt i 1999. Det er god plass om bord (til tross for at skipet tar over 3.000 passasjerer).

En egen observasjonsplattform i baugen gir en unik mulighet til å gjenskape din egen, romantiske versjon av scenen fra filmen "Titanic".

Ta med gode sko, dette er et STORT skip. Mye av det som skjer, skjer langs gågaten som går i midten av skipet.

Skal dere være godt forberedt til turen, anbefaler jeg Berlitz Complete Guide to Cruising and Cruise Ships. Der finner dere masse om både skipet og havnene, i tillegg til en masse tips til førstegangscruisere.

Rune Thomas
76 Liker

spania

Innsendt av: Anett

hvilken solfaktor bør man bruke når man er i spania midt på sommeren. jeg vil gjærne bli så brun som mulig på en uke.


Det kommer jo an på hvor brun du er når du drar :blink:

men er du kritthvit bvegynner du med 30+ de to første dagene, så går du nedover. da kommer du lekker hjem, og ikke rosa.


Hilsen Egil
69 Liker

Portugal

Innsendt av: Snuppelure 30

Hei. Har bestilt tur til portugal 29mai(1 uke). Har prøvd å finne ut hva slags vær vi kan vente oss på den tiden...men har ikke funnet ut noe særlig...hva tror/vet dere om det? Hva må/bør vi gjøre i portugal forå ha vært en "god" turist...(";)
Hei Snuppelure. Foruten å utforske gamlebyen(e) i Lisboa, bør du ta turen ut til Estoril/Cascais og spise hummer (en liten time med toget). Vinsmaking i vindalen Duero, besøk på portvinsinstituttet i Porto og den historiske borgbyen Sintra er andre "must". HGar du tid til ovrs, tar du den ut på ryggen i solige Algarve. PS: Direktefly Norge-Faro kan være smart. Lei bil der og "gjør" Portugal på 7-10 dager.
Hilsen Dag
73 Liker

Strikkepinner

Innsendt av: Kristin

Stemmer det at det er ulovlig å ha med strikkepinner/heklenål ombord i flyene?
I følge informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn, er det tillatt å ha med strikkepinner og heklenåler gjennom sikkerhetskontollen hvis de ikke er veldig lange og provoserende. I praksis vil det si at det er tillatt å ha med strikkepinner og heklenåler som er inntil ca 20 centimeter lange.


Hilsen Mona
77 Liker

Cuba

Innsendt av:

Hei
Vurderer å reise to uker til Varadero på et all inclusive hotell kombinert med dagsutflukter. Har dere noen erfaringer med dette? Hvordan er det med kriminalitet på Cuba generellt?
Varadero er en turistghetto. Innbyggerne slipper ikke inn på halvøya om de ikke jobber eller bor der. Har aldri opplevet Cuba som spesielt belastet med kriminalitet.Hilsen Klaes
76 Liker

Lanzarote

Innsendt av:

Hei!
Jeg har bestilt tur til Lanzarote, nærmere bestemt puerto del carmen.
Aldri vært der før, lurte derfor om dere har noen tips?
som. for eks hvor gå ut å spise, barer, strender`? og hvordan generelt klima er der i februar.

Takk:)

Mvh Beate
Hei Beate. Februar er en bra tid for Lanzarote-ferie. Har selv vært der flere ganger på de tider av året. Puerto del Carmen er "turisthovedstaden" på øya med milelang strandpromenade full av spisesteder og barer tett i tett. Ikke noe "hold-igång-by", mange voksne gjester og rolig natteliv. Tre obligatoriske utflukter for førstegangsbesøkende er vesle Playa Blanca helt i sør med Papegøye-strendene, kjøretur med buss i Ilddronning-fjellet (Timanfaya) og et besøk på øykunstner Cecar Manriques senter, bygget ute i lavalandskapet. Fantastisk flott.
God tur sydover!
Hilsen Dag


71 Liker

Patetisk forhold i tryvann

Innsendt av: Olsen

Hvor er snøen?


Hemsedal, Geilo, Beitostølen, Røldal, Hovden for å nevne noen¨norske.
I alpene er det snø på alle STS Alpereisers destinasjoner ifølge dem selv.

Hilsen Egil
76 Liker

Usa

Innsendt av: BB

Hvilke byer i usa vil dere anbefale å reise til? I hvilke byer i usa er det best forretningsmarkeder?


San Francisco og New York er de beste. New Orleans var veldig bra før katastrofen.

Hilsen Egil
63 Liker

krig i srilanka

Innsendt av: H

Kan det graderes risiko i skala 1 til 10 å reise ti Srilanka å bo i området ved Nagombo på eit strand hotell, og kva er den største risken ? trafikken , krigen malaria eller kva?
Skal ikke ta på meg noen risikovurdering av Sri Lanka. Det får UD ta seg av. Sjekk www.landsider.no.

Malaria er ikke spesielt farlig, så lenge du knasker piller slik du har fått beskjed om på forhånd.

Rune Thomas
70 Liker

Australia

Innsendt av: Mari

Hei! Jeg lurer på hva som lønner seg hvis man skal dra til Australia. Betale flyreise, hotell og diverse severdigheter hver for seg, eller bestille en "ferdigtur" som inneholder flyreise, hotell, severdigheter med skandinavisk guide?

Hva er billigst? Har sett at prisene kommer opp i 40.000 pr person på en sånn guidet tur som varer i ca 3 uker. Er dette veldig dyrt? Jeg og min mor tenkte på å kanskje ta turen til Australia neste år.
Hei,
Vi har erfaring for at det kan bli billigere å gjøre jobben selv på nett. Men det er en jobb og det er slett ikke alltid du sparer mye på det. Noen ganger ingen ting.

Hilsen Klaes
59 Liker

Sydentur

Innsendt av:

Vi er en familie som skal på sydentur til Mallorca. Hvilken turoperatør er best å bruke?
Det kommer helt an på hvor, når, hvordan, osv. Sjekk tilbudene hos flere, sammenlign priser og les ALT med liten skrift. Et par timers detektivarbeid kan fort lønne seg.

Rune Thomas
68 Liker

Bryllupsreise i USA

Innsendt av: Roar

Hei

Vi er et par på 29 år som skal på bryllupsreise til USA et par uker i begynnelsen av september 2007. Vi håper på å ta en tur innom New York, Niagra Falls, Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Hoover Damm og San Francisco. Er det ambisiøst på 2 uker? Tenkte å fly ihvertfall de lengste strekkene og ta en Grand Canyon og Hoover Damm på en helikoptertur. Er det andre ting i disse områdene vi bør få med oss?

Det høres vel ambisiøst ut. Men fullt mulig. Skal dere både til Los Angeles og San Francisco anbefaler jeg at dere ikke flyr, men kjører bil den strekningen. Ta den legendariske kystruten.

Hilsen Egil

68 Liker

Tobago

Innsendt av: Marina F

Jeg og samboeren min har bestillt oss reise til Tobago i juli/august. Vi ble opplyst om at det da var regntid der, hva innebærer egentlig dette?
At det høljer ned og er høy varme og stor luftfuktighet.

Hilsen klaes
74 Liker

Kreta-DAMER

Innsendt av: Kurt Eilert Evensen

Hallå!
Har tænkt en tur til kreta til sommern-er ungkar og lurte på hvor det er lettest å få seg damer?Er greske damer noe særlig?Så det var noen bilder i avisa i dag-er d frå kreta?
Kurt E(53)

Damene på Kreta er flotte. De er vakre, selvbevisste og moderne. Og de er kresne. Når de går ut på kafeer eller nattklubber, går de på steder som turistene ikke vet om.

Hvis du skal til Kreta for å bli kjent med damer, gjør du nok større lykke blant de andre turistene enn hos lokalbefolkningen. Og et tips til: Hold deg unna Chaniakysten. Der er det nesten bare barnefamilier. En ungkar vil nok ha det morsommere litt lenger øst, for eksempel i Rethymnion, Malia eller Agios Nikolaos.

Hilsen Mona
Og ja, det var et bilde fra Kreta i papiravisen i dag, til saken om reiseselskapenes varierende værtabeller. Bildet er tatt lengst nordvest på øya.


Hilsen Reisejournalistene
81 Liker

Strepsils/Repsils

Innsendt av: Kristin

Er det lovlig å bringe med halspastillene Strepsils med seg fra utlandet og hjem til Norge?
Prøv da vel!

Rune Thomas
71 Liker

Hei hei!

Innsendt av: larsen

Ønsker meg en skikklig spa og shopping tur!
Hvor vil du anbefale å reise i Europa dersom man vil ha billig shopping og billig SPA?
Estland (og flere av de andre baltiske landene) er billig. Men ikke alle stedene er like lukseriøse. Shopping i f.eks. Tallinn er også svært gunstig i forhold til det vi er vant til her hjemme, og turene fra Oslo koster heller ikke all verden.

Rune Thomas
68 Liker

VAKSINE

Innsendt av: marte

Skal til Ecuador i vår, hva trenger jeg av vaksine? Skal ikke til Amazonas.
Er det trygt å reise til Egypt i disse tider?
Egypt står fremdeles på UDs reiseråd-liste som "utrygt". Når det gjelder hvilke vaksiner du trenger i Ecuador, så sjekk ut hjemmesiden til Reiseklinikken i Oslo (www.reiseklinikken.no), som har utførlig informasjon om slikt.
Hilsen Dag
64 Liker

Fantastiske strender

Innsendt av: Cadena

Kjæresten min og jeg har tenkt til å reise på en ca.2 uker lang tur i mars/april/mai. Det vi ønsker oss er sol og vakre strender. Har snust litt på Malaysia, men fordi vi skal til Thailand igjen i desember hadde det kanskje vært gøy å reise en annen vei.
Vil gjerne unngå masseturismen, og ikke legge særlig mer enn 20 000kr,- i reisen. Noen gode tips?
Hva med Fillippinene? Det er (enn så lenge) en uoppdaget paradis!

Rune Thomas
83 Liker

Iran

Innsendt av: La Bruja

Jeg er en voksen kvinne som skal til Iran i løpet av våren. Hvordan jeg skal kle meg korrekt og er det andre spesielle ting jeg bør være oppmerksom på?
Hei,
Så vidt jeg vet gjelder det at kvinner må bære en lang, vid frakk og ha hår, hals og nakke godt dekket. I dag blir dette tøyd langt, og i mer liberale perioder drister mange seg til å vise mye pannehår, bære korte, innsvingte frakker pluss langbukser, og i de større byene, bruke sminke. I det siste skal dette være strammet inn. Sjekk på nett hva som gjelder før du reiser f.eks UDs landsider eller artemisia.no som har en artikkel om kvinner og klesdrakt. hilsen Klaes

79 Liker

thailand i jula

Innsendt av: tor

hvor mye sånn ca. kster det for en familie på 5 å reise 14 dager til thailand til jul? fly og bosted

Det er dyrere enn man skulle ønske. Billigste flybilletter til bangkok ligger på ca. 7-8000 kroner hvis dere ikke drar med Aeroflot. Fra Bangkok og ned til Phucket/Krabi koster det i tillegg en drøy tusenlapp pr. person.
De gode bostedene dobler/tredobler prisene i jula, de har også julemiddag/nyttårsmiddag som alle gjestene må benytte seg av (eller i alle fall betale for). Bør nok regne 2000 kroner dagen i tilegg til flybilletten når dere er fem. Utflukter etc koster penger selv om maten er billig. Litt avhengig av dere gjør selvsagt.
For charterpriser sjekk hos selskapene.

Hilsen Egil79 Liker

sommeren 2007

Innsendt av: caroline

Hvor reiser man når man er 10 jenter som vil til et varmt sted med strender, partyliv, varme og som er billig? sommeren 2007
Ring meg, så ordner vi en fest, Caroline!

Neida, men det finnes flust av muligheter. Tyrkia, Bulgaria, Hersonissos, Kos, osv., osv.!

Sjekk diskusjonstrådene på VG Debatt. Klikk dere inn på www.vg.no/reise og videre til debatten. Med ti jenter på tur, vil nok ikke tipsene fra gutta vente på seg..

Rune Thomas
69 Liker

Den franske riveria - barnefamilie

Innsendt av: Svein

Hvor kan en finne rimelige boalternativer (fortrinnsvis leiligheter) i juli på strekningen Nice-Spania (grensen)?
Oj, det var omfattende. Rivieraen er jo full av flotte feriebyer/områder, om enn ikke akkurat billigst i Europa sånn midt i juli.
Foreslår at du begynnber å nøste deg fram via turist-Frankrikes kontor i København (de har ikke noe i Norge), der du kan få nyttig hjelp på info.dk@franceguide.com. Ellers hyrer stadig flere franske feriehus direkte på nettet - og blir fornøyd. Finn et område du liker, og klikk i vei.
Hilsen Dag
Hilsen Reisejournalistene
67 Liker

Studentferie

Innsendt av: Pia

Vi er en studentgjeng som ønsker en billig solfyllt ferietur med litt fest og morro, en god del avslapning ved stranda, og samtidig opplevelser i form av historie, kultur og liknende. Forslag til reisemål?
Hva med å gjøre noe litt annerledes? De Østtyske strendene er fantastiske om sommeren. Ta Kiel-ferga, reis videre med toget. Hotellene er litt slitte, men har masse atmosfære og sjarm. Rügen er et gammelt sosse-reisemål, her kan dere velte dere i falmende luksus for en billig penge. Og fest? Dere er jo i Tyskland! Skål!

Rune Thomas
68 Liker

Guttetur

Innsendt av: Johan

Hei. Vi er 5-6 18-20 årsalderen som har tenkt oss på sydenferie i juni-juli. Hvor vil dere anbefale å dra? Vil gjerne ha det så billig som mulig uten at standaren er en skandale.
Ingen ”Syden-turer” er billige i juli. Jo tidligere i juni, jo billigere (og roligere). Regner med dere vil ha litt fest, da er både Tyrkia og Bulgaria ok alternativer. Palma, Ibiza og Kreta er også gamle festklassikere.

Var i Hersonissos på Kreta for et par år siden, og på Kos senere på sommeren. Av disse to, var Kreta det beste festalternativet. Men det kan fort bli slitsomt med horder av oransjekledde, nederlendere som dras fra bar til bar av en fyr i kapteinsuniform...

Rune Thomas
69 Liker

Bo i Thailand

Innsendt av: Ole Anders

Bør man bestille hotell på forhånd eller er det enkelt å bare reise ned å ta det på sparket. Litt enklere å reise rundt da.
Utenom jula/nyttår er det ikke noe problem å få bosted.

Hilsen Egil

64 Liker

Reisevenner og interrail

Innsendt av: trine 18

jeg er en reiselysten jente som har lyat til å få kontakt med andre reiselystne, hvordan kan jeg komme i kontakt med andre som meg? jeg ha rogså et spørsmål om interrail som jeg har tenkt meg på denne sommeren, hva er den beste sonen for de som ønsker å oppleve ulike kulturer?
Hva med VG Netts diskusjonsforum? www.vg.no/reise - klikk deg videre til diskusjon.

Rune Thomas
68 Liker

Oman

Innsendt av: Liv Kr.

Heia.
Har lyst og reise til Oman i 2008.Noen tips om gode steder og overnatte,utenom Charter løypa? Har tenkt og reise litt rundt i landet.Hva med guide bøker på norsk eller engelsk?
Godt du planlegger ferien i god tid..hehe.

Jeg har reist med buss inn i Oman fra Emiratene, og kjørte fra en støvete, kjedelig grenseby (Al Ain) og inn i et land med vennlige, utadvendte og hyggelige mennesker. Muscat er en av de mest spennende byene jeg noen sinne har besøkt. Det finnes flere billige og svært bra overnattingssteder (styr unna kjedehotellene som er skremmende overpriset, flere av dem ser ut som om de er tatt rett ut av en Disney-film). Jeg bodde billig i tradisjonelle Mutrah, med lokale restauranter og fiskebåter som kom tøffende inn med dagens fangst grytidlig om morgenen. Al-Bustan Palace Hotell anbefales for de mer ekstravagante.

Jeg brukte Lonely Planets ”Oman and the UAE”, funket som bare det.

Rune Thomas
70 Liker

Heisann!

Innsendt av: ablazed

Jeg og en venninne tenker på å reise til Madeira i Portugal i vinterferien. Vi lurer på hvor varmt det er der da, og om dere vet om fine hoteller? Vi har hatt store problemer med å finne noe ledig, og de fleste flyselskapene reiser ikke ned dit før i april :s Har dere noen tips?


Har selv vært på Madeira på vinterstid. Det kan være utrygt vær, ofte tåke på toppene. Hadde også styrtregn en dag. Men dere kan også ha flaks og få det varmt og fint. Badetemperatur i sjøen er det ikke.
Burde ikke være problem å få hotell den tiden på året. Dårlig flyforbindeler egentlig, dere må nok via Lisboa og Frankfurt. Ikke spesielt billig heller. Drøyt 7000 kroner på nettet nå.

Hilsen Egil
68 Liker

Montenegro + Italia Tyskland Frankrike

Innsendt av: Tone

Hei ! Hvilke hotell vil du HELST anbefale og hvorfor, i disse 4 destinasjoner, ved kysten helst, med utsikt/god standard og helst mulighet for overnatting under 2000,- ? I hvilke steder/byer?(Gjerne med mulighet å komme nærmest mulig med fly.) - Takk !!
"Italia, Tyskland og Frankrike" er såpass generelt at det er umulig å svare på.

I Montenegro er det nesten vanskelig å finne hoteller som koster over 2.000 kroner, med mindre du legger deg inn på Sveti Stefan, der Charles og Diana tilbrakte bryllupsnatten.

Flyr du til Dubrovnik, er den nærmeste feriebyen Igalo, der er det utrolig billig. VG har tidligere skrevet om en bergenser som kjøpte et fantastisk feriehus i Igalo for 160.000 kroner!
76 Liker

Bryllupsreise som ikke koster flesk

Innsendt av: Nyforlovet

Hei!p

Trenger tips på steder hvor vi kan reise på bryllupsreise men som ikke koster skjorta.

Finnes det fine plasser som Maldivene til en billigere penge?
Hva med Filippinene og Borocay-øya med White Beach - kåret til en av verdene hviteste badestrender. Øya er bilfri, og du skysses over med båt og bærere som bærer deg i land på stranda. Filippinene er et annerledes bryllypsreise-land - og billig sammenlignet med Karibia, Florida og andre sørøstasiatiske hotte steder.
Lyikke til!
Hilsen Dag

67 Liker

Burj al arab

Innsendt av: Brenders

Hei. Viser til artikkel på vg nett ang. luksushoteller tirsdag 2 jan og lurer på hvorfor ikke hotellet Burj Al Arab i Dubai er med der? er jo verdens eneste 7 stjerners hotell mener jeg og huske...
Det får du nesten spørre leserne til Conde Nast om, det er de som har stemt frem sine hotellfavoritter.

Når det er sagt, oppfattes jo hotellene forskjellig fra person til person. Jeg har selv vært innom Burj al Arab, og må si meg enig i at det er spektakulært nok til å fortjene sju stjerner. Men jeg har opplevd bedre og mer personlig service flere andre steder.

Rune Thomas
73 Liker

Varme land

Innsendt av: Hildegunn

Hvilke land burde man dra til hvis man vil til varme steder, og skal dra om vinteren?
Sjekk VGs Solur i dagens utgave av VG. Den guider deg til sol og sommer året rundt.

Rune Thomas
67 Liker

kreta i mai eller august

Innsendt av: anita

lurer på om det er billigere å leie prvat eller gjennom novasol å kjøpe flybiletter utenom til kreta enn å kjøpe hele turen f.eks gjennom star tour

Hvis du reiser i mai kan du like gjerne kjøpe en chartertur. Da er det kjempebillig. Absolutt alle de store charteroperatørene har turer til Kreta, og de har hoteller i alle prisklasser. Sjekk både Apollo, Ving, Saga og Pyramidene i tillegg til Star Tour. Det er dyrere å reise i august, men priserne synker litt igjen etter at skoleferien er over.

Hilsen Mona

Hilsen Mona

Hilsen Reisejournalistene
77 Liker

Gymsokker

Innsendt av: GV

Hei!
Hvilket land er mest gymsokkvennlig?
Norge, hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
70 Liker

ungdomsferie

Innsendt av: Milla86!

Vi er noen ungdommer på 20-21 år som skal reise til syden i sommer.Har tenkt litt på å dra til Golden sands(bulgaria).Var i Sunny Beach forrige sommer.Er Golden sands mye av det samme som Sunny beach(pris,shopping,uteliv)?Vil prisene bli høyere i sommer pga EU?
Golden Sands og Sunny Beach er svært like (inngjerede turistområder bestående av hoteller og barer). En marginal forskjell er at Golden Sands er litt større.

I det Bulgaria innfører euro, vil nok prisene gå opp, på samme måte som det skjedde i Hellas for et par år siden.

Var på et par forskjellige partysteder i Hellas i 2004, da hadde de "Kjøp en, få to"-"tilbud", der du MÅTTE kjøpe to flasker/drinker (fem euro). Men Bulgaria kommer ikke til å innføre euro før sommeren, så dere kan drikke uten å tenke for mye på reisebudsjettet enn så lenge...
63 Liker

Kambodsja

Innsendt av: Christine

Hei! Jeg skal til Kambodsja i påsken, og lurer på om det er noen spesielle skikker jeg burde ta hensyn til. Det er jo for eksempel i mange muslimske land viktig at kvinner dekker til hud. Noen tips?
Nå er ikke Kambodsja noe utpreget muslimsk land, men i buddhistiske Kambodsja gjelder mange av de samme reglene: Vis hensyn ved f.eks. å være tildekket på skuldrene/lårene og ta av deg fottøyet når du går inn i templer og hellige steder - som landet har masser av.
Hilsen Dag

74 Liker

restplasser

Innsendt av: Therese

Hvor finner jeg de billigste reisene om jeg vil reise et sted i Europa der det er varmt nå (jan - mars)?
Og hvordan er det å bestille tur med uspesifisert hotel? Risikerer man å få et veldig dårlig?
Uspesifisert hotell er alltid en risiko. Men som regel får du rom som er langt bedre enn de billigste spesifiserte.

Reiseselskapene har kjøpt opp en viss mengde rom/leiligheter på forhånd, og er interessert i å fylle dem opp. Dessuten plasserer de heller gjester på bra hoteller i stedet for å få en enorm klagestorm.

Og: Ingen av de kjente, norske turoperatørene plasserer deg i en livsfarlig ghetto full av rotter, voldtektsmenn og svindlere. Det er jo stranda, ikke hotellet du skal oppleve, ikke sant?

Rune Thomas
68 Liker

Hvor er det snø?

Innsendt av: pudderfan

Vi er fem personer som skal fly til Salzburg 13.januar. Vi har ikke bestilt overnatting p.g.a. snømangel mange steder. Hvor vil dere anbefale å reise for å få en fin skiopplevelse. Det bør være mulighet for bra afterski, med litt gøy og moro.
Når dere flyr til Salzburg er Saalbach det beste alternativet. Alpenes heteste afterski på Hinterhag Alm.


Hilsen Egil
73 Liker

Russland-papirer

Innsendt av: Fred, Volda

Hei
Vi har tenkt å bestige Elbrus på ski til våren. Hvor lang tid i forveien må/bør en søke om visum til Russland?
I alle fall ti dager, beregn mer. hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
69 Liker

Sol og varme i januar/februar

Innsendt av: Solt

Hei
Hvor ville du anbefale å reise i januar/februar for å få sol og varme i år?
Hei Soltørst (du er ikke den eneste..hehe)

Sjekk Soluret i dagens VG. Den guider deg til solgaranti - året rundt.

Rune Thomas
71 Liker

kroatia

Innsendt av: Ellen

Vi er to familier som har bestillt flybilletter til Dubrownik i sommer.Vi lurer på å dra til Montenegro.Har dere noen bo-plasser å anbefale i dette området?
Fra Dubrovniks flyplass til Montenegro-grensen er det ikke mer enn 30 minutters biltur. Første byen du kommer til er feriebyen Igalo ved Kotor-bukten, der det finnes gode feriehus å leie + muligheter for å få litt spabehandling på ett av byens gode, men litt slitte behandlingssentra for bl.a. muskellidelser. Kikk også på Sveti Stefan, luksushotellet der Charles og Diana feiret hvetebrødsdagene.
Hilsen Dag

68 Liker

Hvor er det varmt?

Innsendt av: Lene

Hvor kan jeg dra nå, bortsett fra Thailand og de områder, for å finne varmen?
Hei, du kan dra til Isla Margerita utenfor Venezuela, eller noen av de andre karribiske øyene. Ellers kan du reise til Kapp verde. hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
69 Liker

Under tusenlappen til Kuala Lumpur

Innsendt av: Prinsessa

Vet dere noe om når dette vil være mulig i praksis? Eller er det kun snakk?
Vanskelig å si. Branson er en flink fyr, men gjør (nesten) ingenting uten å tjene penger på det. Det vil ikke forundre meg om det kommer flere billigfly også på langdistanserutene i årene som kommer.

Prøv oasishongkong.com. De flyr riktig nok til Hong Kong i stedet for Malaysia, og prisene ligger litt over tusenlappen – men billig er det uansett!

Rune Thomas
81 Liker

Spørsmål til RT

Innsendt av: lure Lars

Hei. Hører Volda er spektakulært på denne tiden av året. Hvilke severdigheter anbefaler du?
Hei lure lars!

Nja, hele "Class of 2006" har jo forlatt bygda, og 2007-kullet er i Oslo på redaksjonsbesøk i disse dager, så jeg vil si at Volda mangler en severdighet eller to akkurat nå.

Hvis du løfter blikket fra skolebøkene, ser du at det kryr av fjell i området. Få på deg skoa, og kom deg ut på tur! Aasentunet skal også være bra, og bygdemuseet er koselig.

En onsdagskveld på Porse vil uten tvil gi deg en opplevelse du aldri glemmer, Rokken en lørdagskveld kan også være interessant. Høysesongen for begge disse stedene er konsentrert til to lange, fuktige uker i midten av august.

Nå får jo Volda også eget pol! Hey!

Rune Thomas
57 Liker

Den Domunikanske Republikk

Innsendt av: Beate

Hei
Vi skal på ferie til Punta Cana i den domunikanske republikk om 2 uker. Har du noen tips til noe vi bør oppleve mens vi er her.
Ikke noe annet enn det du finner på nettet. God fornøyelse. hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
70 Liker

Ski i Colorado

Innsendt av: Stein Hytland

Jeg har drømt om ski i USA siden 70 tallet, og drar nå i slutten av januar. Problemet er at alle boligtilbud er beregnet på to eller flere, det blir sinnsykt dyrt for en.
Planen er å fly til Denver, leie bil og ta sjansen.

Er dette veldig risikabelt?


Jeg var på ski i California ifjor, der gikk det greit uten å forhåndsbestille. Men billig er det jo ikke. Jeg ville tatt sjansen, men det må være opp til deg. Vil du gardere deg litt kan du jo sjekke nettet regelmessig.


Hilsen Egil
67 Liker

Europa

Innsendt av: H

Kan du nevne et par "hemmelige" steder man bør se i østeuropa, men som få har sett pga jernteppe?
Hvor er det beste stedet å dra i Portugal?
Hei Håkon. To Europa-spørsmål i ett. Synes du skal utforske Vilnius, Litauens hovedstad med direktefly fra Oslo. Koslig og flott by full av undertrykkende historie og nydelige kirkebygg. Bratislava i Slovakia er en annen "hemnmelig" godit. Kulturby med flott arkitektur og masse konserter. En time med flybuss fra Wiens flyplass.
Mine to europeiske favoritter? Det må bli Amsterdam og Wien. Knallkoslige på hver sin måte. Amsterdam på våren med en flaske hvitvin på ett av kanalenes brohode-kafeer, Wien i mørketiden med sine trivelige cafeer der du får kaffe i alskens underlige varianter. Wiens nye museumsquartier (7 museer under samme tak i de gamle hoff-stallene) er alene verd et besøk.
Hilsen Dag68 Liker

Hong Kong

Innsendt av: Queen

Hei! Jeg ska veldig snart ut og fly hvor jeg skal tilbringe to dager i Hong Kong uten å vite særlig mye om byen... Hva bør jeg få med meg derfra? Er det billig der?
Hei, i morgen skriver vi en bit om Hong Kong for førstegangsbesøkere. Hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
70 Liker

bilfritt

Innsendt av: erlend i brasil

hei. ser etter et varmt sted hvor som helst i verden som er fritt for motoriserte kjoretoyer. hvor man kan gaa rundt paa egen haand og hvor det likevel er folk som bor og driver paa med sitt. og hvor det er et bra hotel(ikke mer 1000 kroner natten)
Her får du tips om et bilfritt sted i Europa: Helgoland. Riktig nok er det ikke varmt der akkurat nå, men til sommeren blir det fint. Helgoland er to tyske øyer som ligger 70 kilometer ut i Nordsjøen. Det går ferge dit fra Hamburg.
Her bor det omkring 1 650 personer, og de eneste bilene som er tillatt på øya er elektriske. Det er forresten bare nesten sant. Da jeg var der for mange år siden, var det e`n bil med bensinmotor: Øyas brannbil.
Øyene er mye brukt som feriested. De er ikke minst populære fordi hele området er tax-fritt. Store deler av økonomien er tuftet på nettopp taxfree-salg av tobakk, alkohol og parfyme til turistene.

Hilsen Mona


76 Liker

Feriehus i Kroatia

Innsendt av: Litago

Hei. Jeg liker å bestille fly for deretter å bestille feriehus på nettet selv. Jeg og familien har ønske om å reise til Kroatia i sommer, har Dere noe nettside jeg kan søke på for å finne feriehus/leilighet.

Hvert enkelt sted har ofte sin egen nettside. Det enkleste er derfor at du søker på navnet på stedet du vil pluss enten apartment eller hotel. Det er bra utvalg av leiligheter de fleste steder. Trygt og greit.

Hilsen Egil


Hilsen Reisejournalistene
67 Liker

Ecuador - Quito

Innsendt av: Kjellex

Jeg skal på en 6-dagers tur inn i regnskogen i Ecuador medio mars.
Skal bla. bo på Sacha lodge.
Er det spesielle utfordringer jeg må ta hensyn til mht varme, fuktighet og fauna? Har alt klart mht vaksiner mm. Ønsker også tips om hva jeg bør oppleve i Quito de få dagene jeg blir i hovedstaden.
Hei Kjellex,
Det er klart Amazonas byr på utfordringer i forhold til varme, fuktighet osv., men ikke mer enn at det kommer til å bli en uhyre interessant tur for deg når vaksinene er i orden. God tur. hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
73 Liker

ESB

Innsendt av: BB

Hvilken bygning i New York er best å ta heisen opp i?? Hvor høy er egentlig Empire State Buildings laveste utkiksplattform?
Hei!

Etter at WTC nå er lagt i grus, synes jeg Rockefeller Center har den beste utsiktsplattformen. Da kan du faktisk komme hjem med bilder AV verdens mest berømte skyskraper, i stedet for bilder tatt FRA den (se under). Etter oppussingen (jeg var der i november), er også heisturen i Rockefeller Center en nær-Willy Wonka-opplevelse, med glasstak du kan se opp gjennom mens du farer opp eller ned.

Når vi først er inne på Empire State, må jeg ærlig innrømme at jeg ikke husker høyden på den første utsiktsplattformen, men den ligger i 86. etasje hvis jeg ikke husker feil. I 102. etasje er du 381 meter over bakken. Frem med kalkulatoren!

Rune Thomas
69 Liker

Reiseråd

Innsendt av: Michelle

Hei, jeg og samboeren skal reise for første gang sammen i år. Jeg og heller ikke han har reist så mye, men nå har vi blitt mer selvstending og vil da ta en reise sammen, men vi trenger råd. Jeg for det første elsker shopping og han vil sole og slappe av på reisen, men kunne også tenkt seg et par drikketurer på selve turen hvor kunne vi da ha reist sammen for å kunne yte best behov for begge. Jeg kunne ha tenkt meg loppemarkeder, uteboder og masse fine shopping steder også helst sånne "billige" priser :)


Barcelona har det meste av det du spør om. Dit kan du få billige flybilletter også hvis du har litt flaks og ikke reiser når alle andre gjrø det.

Hilsen Egil
71 Liker

Beijing 2008

Innsendt av: Linda Marie

Hei! Jeg har planer om å reise til OL i beijing. Har du noen anbefaling når det gjelder reiseoperatør?
Start med KinaReiser i Oslo - den største av dem. Et underbruk av svenske KinaResor, som cvi selv har hatt gleden av å reise med. De har temmelig sikkert OL-pakker på gang i 2008.
Hilsen Dag

64 Liker

Tyrkia - Side

Innsendt av: Reiselysten

Hei!

Vurderer en reise til Tyrkia i sommer. Hvordan er det, med tanke på uroligheter? Er litt skeptisk, jeg, men vet liksom ikke helt om jeg trenger å være det... ;o)
Denne delen av Tyrkia har stort sett vært skånet fra uroligheter, om du ser bort fra hendelen i Antalya i fjor. UD har ikke noe advarnde reiseråd hit, så jeg synes trygt du kan sette deg på Tyrkia-flyet. MEN jeg har selv opplevd Side i juli, og det var brennhett, nesten kvalmende varmt. Prøv også å unngå august.
Hilsen Dag

71 Liker

hei

Innsendt av: sandra

Har du noen gang vært i kroatia? hvis du har vært der, hvor har du vært?


Var i Kroatia på sommerferie i 2005. Bodde en uke i en leilighet på Bol som jeg fant på nettet. Der er det bra, med en av verdens mest spesielle strender. Zlatni Rat.
Bodde også en uke inne på fastlandet, på landets lengste strand. Der likte jeg meg ikke noe særlig. Arrogant betjening på hotellet. Dårlig service. Veldig mye turister.

Hilsen Egil

Hilsen EgilHilsen Reisejournalistene
70 Liker

Transsibirske jernbane

Innsendt av: Tr

Vi er en familie på 5 (3 barn i alderen 13-17 år) som ønsker å ta den transsibirske jernbane fra Moskva til Beijing. Er det spesielle årstider vi bør unngå? Er det noe vi bør være oppmerksom på ved bestilling av billetter? Bør vi velge en spesiell del av toget (klasse 1 e.l.)?
Den svenskspråklige Willma Guide har hele turen beskrevet i detalj. Kan også nåes via www.willmaguides.se hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
70 Liker

Five Burnham Guesthouse - Umhlanga Rocks/La Lucia

Innsendt av: Geir

Hei - Jeg er fra Stavanger- Jeg har bosatt meg i Syd Africa
Jeg har et Guesthouse
website: www.fiveburnham.co.za

alle velkommen
Takk, skal huske det hvis jeg skal sørover!

Rune Thomas
71 Liker

Cinque Terra

Innsendt av: Cycy

Jeg har forelsket meg i en liten by i Italia som heter Cinque Terra. Har du noe tips til meg for når jeg skal reise dit?
Hei Cycy. Du skal primært dra til Cinque Terre på våren, når blomstringen er på sitt beste og de lune vindene fra havet driver inn over Liguria-gulfen. Har du en ferieuke i mai, så klem til!
Hilsen Dag

79 Liker

Beste feriemål for påsken?

Innsendt av: anne

Hei, sitter med globusen foran meg og lurer på hvor jeg skal dra i påsken. Helst et sted som er varmt og spennende, tenker jeg. Noen tips?
Hei Anne!

Lukk øynene, snurr globusen, sett fingern på kula og reis dit. Hvis du ender i Antarktis, prøv igjen. (Du sa ingenting om budsjett..).

Ellers kan jeg anbefale Dubai. Gull-soukhen, byggegalskapen, tradisjonene rundt Dubai creek, utelivet - og ikke trenger det være for dyrt heller.

Fillippinene er også et uoppdaget paradis. Reis før det er for seint!

Rune Thomas
68 Liker

Skiferie!

Innsendt av: Line P!

Planlegger en tur for å stå på ski i vinter (muligens i mars). Har ikke vært i Alpene før, men kunne tenkt meg en koslig plass med brae bakker (både for alpint og snowboard), muligheter for off-pist kjøring, og både bakker for middels kjørere og viderekommende. I tillegg hadde det vært bra om det hadde vært litt liv der, og bra after-ski muligheter. Noen plasser å anbefale?
På forhånd takk! :)

den beste off-pisten finner du i Chamonic, men jeg likte ikke byen noe særlig fordi de beste løypene ligger et godt stykke utenfor byen. Du må ta skibussen dit.
Se ellers tidligere svar.

Hilsen Egil

71 Liker

Visum til russland

Innsendt av: Siri Saltnes

Hei. Vi tenker på å dra til russland en helg, men hvordan er det mulig å få visum? Må vi møte opp på den russiske ammbasade i Oslo?
Hei,
Reiser du gjennom en turoperatør, hjelper de deg å skaffe visum. Hvis ikke må du selv møte opp på Det russiske konsulatet. Visumsøknader sendt med posten godtas ikke.
Konsulatavdelingen til Den russiske ambassaden ligger i Drammensveien 74 i Oslo. Du må ha med: Pass, utfylt søknadsskjema (det kan du laste ned fra nettsidene til det russiske konsulatet), et passfoto av deg selv og invitasjon/bekreftelse fra et godkjent russisk reisebyrå, en organisasjon eller privatperson.
Det koster deg 300 kroner og tar i alle fall ti dager å få stempelet i passet. Hilsen Klaes


Hilsen Reisejournalistene
58 Liker

Den greske øya Samos

Innsendt av: Aimee Elisabeth Nordb

Vi er et gift par som planlegger og reise til den greske øya Samos i mai. Det er lite opplysninger og finne om denne øya på internett... vi søker en rolig ferie, men samtidig mulighet for litt hyggelig kveldsliv, og vi vil gjerne se en del av øya underveis i ferien.Hva kan man oppleve, og hva bør man prioritere på en tur som skal vare to uker? Kan du gi oss noen råd og tips? Har lest litt om Votsalakia på Samos... har du noen erfaringer, og tips og komme med? Vær så snill og svar oss på disse spørsmålene.
Hei Aimee.
Jeg var på Samnos for noe år siden. Ferieøya var nok hottere da enn nå, men jeg erindrer at vi hadde noen finfine avslappnde dager i byen Pytagorion, der jeg ville foretrekke å bo frafor i travelrere og større Samos by. Samos har framfor alt en flott natur, og er velegnet for scootert og leiebil-turer på kryss og tvers. Det er en gjengs oppfatning at maten på Samos holder høyere standard enn mange andre steder i Hellas.
Hilsen Dag


77 Liker

Sykkelferie

Innsendt av: Eddy Merckx

Hvilket reisemål egner seg best til sykkelferie?
Italia eller Frankrike. Mange norske selskaper har turer dit. Var på sykkelfeerie i Italia for noen år siden, det funket bra selv om deltakerne hadde svært forskjellig kondis.


Hilsen Egil

76 Liker

heihei, JEG har Reiselyst!!

Innsendt av: Hilde, VILL TIL TENERIF!!

heihei, i fjor på denne Tiden var jeg på Tenerif. fantastisk, lurer på om det kommet til å bli like fint i år? skal kansje dra til sommmeren...:D

Det blir sikkert like fint i år. Og når du reiser om sommeren, er både sola og sjøen varmere enn i januar. God tur

Hilsen Mona
76 Liker

billige turer

Innsendt av: synne

hei. hvilken reiser har dere å anbefale for to studenter som ikke har så mye penger men som både trenger og slappe av og ha det gøy?
Hei Synne!

Som student er du kanskje litt fleksibel? Det gjør det billigere i seg selv. Amsterdam er bra, men hotellene der er dyre.

Hva med Helsingfors? Finnair er billig, eller enda bedre: Reis med Silja Line eller Viking Line. Det er nesten gratis for å fylle opp båten. Hopp av i Helsingfors, og benytt deg av samme tilbud tilbake igjen. Helsingfors er også en glimrende partyby. "Drita før tolv", sier en av mine kolleger her!

Ellers er jeg svak for turer i Norge. Hopp på toget med en 199-kroners-billett, ta med telt eller legg deg inn på et lokalt vandrehjem.

Rune Thomas
74 Liker

Tailand

Innsendt av: Monica

Hei! Ser at du har vært så heldig å være i Thailand i jula. Vi vurderer å dra jula 07 med to tenåringer. Har bare vært på pakkereiser tidligere. Det blir sikkert billigere å best. fly og hotell for seg. Hvordan går jeg frem? Er det trygt å best. på nettet? Hva må vi ca. bet for fly og 4 stjernes hotell? Vil bo ved stranda, har du noen forslag?

Se tidligere svar, ad juleferie og Thailand. Ingen problem å fikse alt på nettet selv, det gjorde jeg. Hvis du vil til Krabi kan Kraibispesialisten hjelpe deg med bosted. norsk dame driver det stedet.

Hilsen Egil
86 Liker

to shoppejenter på tur

Innsendt av: Lene

Hei. Jeg og min venninne (begge 20) har så lyst å ta en lang-helg til en storby, men som fattigge studenter som vi er trenger vi råd og tips om hvor det er billig og reise til og hvor vi kan shoppe rimelig? Ønsker å ligge på hotell i noenlunde sentrum. På forhånd takk for hjelpen. Mvh

Jeg har to tips i Storbritannia: Glasgow og Newcastle.
Til Newcastle kan dere fly rimelig med Widerøe fra Stavanger eller ta et minicruise med Fjord Line. Og til Glasgow kan dere få superbillige billetter med Ryanair fra Sandefjord. Husk da å ta ned en stooor koffert, for med Ryanair må dere betale ekstra per kolli bagasje.
I Glasgow finner dere alle de samme butikkene som i London, men med lavere priser. Det er også et par second hand designerklesbutikker i sentrum. Og flere lagerutsalg, der dere får merkeklær til halv pris.
Lagerutsalg finner dere også i Newcastle. Og ti taximinutter utenfor sentrum ligger Metro Center, som inntil nylig var Europas største shoppingsenter under ett tak. Newcastle har Englands beste uteliv: Langs elven ligger klubbene, pubene og restaurantene tett - og midt i byen finner du St. James' fotballstadion med gedigne tribuner kloss opp til shoppingsentrene.


Hilsen Mona
64 Liker

vietnam

Innsendt av: torild

Hvor er det billigest å kjøpe flybiletter og hotell til vietnam?Når er det best på året å reise dit?Kunne tenkt oss å dra i august/septembermåned.Kunne tenkt oss hotell 2 dager for så å dra litt rundt på egenhånd.
Hei Vietnam-reisende.
Et sted å begynne pris- og billettsjekken er Orkideekspressen på Tynset, som er størst i Norge på ruteflybilletter til Asia. De legger opp turer på egenhånd og arrangerer gruppereiser. Deltok selv på en slik i Vietnam. Dere får mye ekstra i en gruppe, og V. er ikke alltid like enkelt å ta seg rundt i, ihvertfall ikke med bil. På høsten kan dere får regn. Anbefaler heller januar-mars.
Hilsen Dag
75 Liker

Budapest januar

Innsendt av: Silje

Hei. Jeg skal overraske min samboer med en tur til Budapest i slutten av januar (hans 30 årsdag). Vi reiser to voksne og en baby på 4 mnd. Har du noen tips om aktiviteter vi kan gjøre der på vinterstid? Hva som er verdt å få med seg osv.

Er kjempeglad om jeg får tilbakemelding!

MVH
SiljeBudapest er en flott by! Mange historiske bygninger. Men det du må ha med deg er utendørsbadet Szechenyi Fürdö. Det ligger litt utenom sentrum, det er nesten ikke turister der, ungarerne kan faktisk få bade her gratis på Blå Resept. De varme kildene hevdes å være helsefrembringende. Jeg var der i november for to år siden, og da var det minusgrader i luften og himmelsk i utendørsbadet.

Hilsen Egil
73 Liker

Små land i Europa

Innsendt av: Braya

Vi er to vennepar som planlegger å besøke Europas minste land til sommeren. Vi vil innom Andorra, Monaco, Vatikanstaten, San Marion og Liechtenstein. Har du tips til hvordan vi bør legge opp reiseruten? Vi ønsker å reise med tog, og evt bruke leiebil på noen strekninger.
Det er et godt stykke fra Andorra til San Marino, så det enkleste er nok leiebil. Husk at det fort blir dyrt å kjøre leiebilen bare én vei, og ikke levere den tilbake der dere leide den.

Men det går tog og/eller buss til og fra de fleste miniputtstatene også (f.eks. går det mange busser daglig mellom Andorra og Barcelona, om igjen kan nås med buss). Sjekk alle rutetabellene nøye, og smør dere med masse tålmodighet. Det vil bli en del tog- og bussbytter underveis...

Husk også at enkelte steder (igjen kan en bruke Andorra og Andorra La Vella som eksempel) har begrenset overnattingskapasitet.

Rune Thomas
59 Liker

Mauritius - vær m.m.

Innsendt av:

Hvordan er det der i februar? Er det like nydelig som man får inntrykk av via brosjyrene?


Ingen steder er like bra som på brosjyrene. Men mauritius er bra. Var der i november. Men på noen strender er det korallbunn, og ikke sandbunn. Vil du oppleve mer enn bare luksus styrer dun unna luksushotellene, de ligger utenfro allfarvei.

Hilsen Egil

75 Liker

Bryllupsreise

Innsendt av: Elise

Jeg og min kommende mann skal på bryllupsreise i juni i år. Vi har tenkt oss til Hellas, for litt øyhopping. Hvilke øyer er å anbefale når vi ikke vil til de mest turistinnvaderte øyene? Og det kan ikke være alt for dyrt, vi er begge studenter! Vi tenker oss to uker, kanskje bo på en av øyene i en uke, og så hoppe litt rundt den siste uka.. Hva anbefales?


Har selv fire somre med øyhoping i Hellas. Min favoritt er Naxos, men det er jo endel tursiter der. Uansett et bra utgangspunkit. Derfra kan duere jo dra videre til Amorgos. Lille Koufonissi er også en mulighet. Mange liker Anti Paros, men der er det mye nordmenn.
Billigst å fly til Aten og ta båten derfra.
Og billigste sted ¨å bo får dere ved å vente og kjøpe når dere kommer frem.


Hilsen Egil
79 Liker

Bryllupsreise!

Innsendt av: Jane H.

Hei, vi skal gifte oss 5mai og skal da på bryllupsreise. Vi vil ha noe spesielt, litt luksus, men ikke for stille og rolig heller! Sett på tradisjonelle ting som maldivene/seychellene, men tror det kan bli i roligste laget? Vi vil ha en mellomting mellom 2 uker på stranda og 2 uker gåtur i Andesfjellene! Tips?
Hei turtelduer!
Dere skal til Malaysia. Kombiner den morsomme og "annerledese" hovedstaden Kuala Lumpur (2-3 dager her) med luksusresort-opphold på øyene Langkawi (bo på The Datai) eller Pangkor (bo i styltehus i vannet på Pangkor Laut). Begge steder får dere en pangbra opphold i sus og dus m,ed spa-behandlinger og god sjømat!
Lykke til!
Hilsen Dag

66 Liker

Venezuela.

Innsendt av: Liv

Har fundert på å dra til Venuzuela.Hvor og når er det best å reise dit?Har tenkt oss på ei øy som heter island margaretha.Hvor mye koster det sånn ca å dra dit+
Isla de Margarita er et billig reisemål du kan to uker der for ca 6000 kroner nå. Om de norske ikke har prøv de danske reiseselskapene.

Hilsen Reisejournalistene
63 Liker

firenze i mars

Innsendt av: Trond

har dere noen steder og anbefale i toscana skal reise dit i slutten av mars: kanskje en vingård også!!
Hei Trond!

Det kommer helt an på hvor lenge dere skal være der, om dere flyr til og fra Firenze eller Pisa (eller et helt annet sted), osv, osv.

Generelt er det greit å merke seg at enkelte av museene i Firenze er såpass populære at det er mulig å bestille på forhånd. Noen ganger er det også nødvendig for å i det hele tatt komme inn.

Sentrum av Firenze er nokså kompakt, og enkelt å finne fram i. Shoppingmulighetene er også svært bra, men styr unna de falske veskene, klokkene og klærne du blir tilbudt på gata. Trusselen om opp til 10.000 euro (!!) i bot, er faktisk reell.

Pisa er også verdt en dag eller to, spesielt hvis du flyr med RyanAir (som lander her). Kjøp Lonely Planets City Guide Florence, den var knallbra!

Hvis du lover å ikke spre tipset til for mange, kan jeg anbefale Osvaldos i Firenze. Det er en av de aller beste restaurantene jeg noen gang har besøkt.

Rune Thomas
84 Liker

Riga

Innsendt av: karoline

Hva bør man få med seg i Riga? Skal bo i Jurmala 3 netter
Hei Karo.
Riga er storslagen by med parker, brede boulevarder og en koslig intim gamleby. Sistnevnte er sevsagt et must. Få også med deg jugendkvartalene med massevis av flotte husfasader, den russiskortodokse kirken ved høyhotellet Latvija og markedet i de svære hallene som en gang huset Zeppeliner-luftballongene. Alt i Riga er innen gangsvstand. Byen har dessuten overraskende mange gode spisesteder.
God tur!
Hilsen Dag


66 Liker

Bryllupsreise

Innsendt av: wulff76@hotmail.com

Hei. Vi kunne tenkt oss å reise til Isla de Margarita i juli rett etter vi har giftet oss, men det er ikke charterturer dit da. Hvordan kan vi få tak i hotel på øyen?
Hei, har dere prøvd det danske byrået www.falklauritsen.dk hilsen Klaes

Hilsen Reisejournalistene
75 Liker

til pakistan

Innsendt av: aman

Hvorfor starter dere ikke fly rute til pakistan, jeg lover at dere for god respons.
Hmmm...

Vi har mye her i VG, men et eget redaksjonsfly har vi ikke. Men kanskje det hadde vært en god idé hvis opplagsnedgangen fortsetter?

VG Air? Skal sende forslaget videre i systemet!

Rune Thomas
72 Liker

Killimanjaro

Innsendt av: Heidi

Er ei jente på 40 som har lyst å bestige Killimanjaro neste vinterferie (februar 2008). Hvilke forberedelser bør jeg gjøre foruten å gå på fjellturer? Hvor mye penger må jeg beregne å bruke? Jeg vil organisere turen mest mulig selv, ikke bestille "pakketur".

Du trenger ikke gjøre store forberedelser. Normal fysisk form er nok. Men det kan være smart å legge inn en ekstradag på 4000 meter for å akklimatisere deg litt. Det øker sjansene for å komme helt opp. Du bør regne cirka 15000 kroner pluss/minus om du organiserer reisen selv. Jeg gjorde det for endel år siden, og det gikk greit. Men det er ikke lov å gå opp til Kilimanjaro alene. Du må ha med deg et team som bærer mat etc. Dette kan ordnes lokalt. Dette for å sikre at ikke for mange drar opp og sikrer også Tanzania litt inntekter. Vær obs på at bærerne forventer solid tips fra deg.

Hilsen Egil
69 Liker

Hei

Innsendt av: Mina og Feshi

Hvor bør to jenter på 18 som vil ha både shopping, festing og avslapping på stranda reise (helst i august, da det er billigere)? Vi har vurdert både Spania og Hellas, men veit dessverre ikke mye om disse landene...Håper dere kan hjelpe oss litt...Tusentakk hvis dere svarer:-)
Kreta, Alanya, Zakyntos, Palma, Ibiza, Bulgaria... mulighetene er veldig mange.

På VG Netts diskusjonsforum er det svært mange som diskuterer akkurat dette. Der kan dere finne mange tips, og kanskje også møte noen som reiser samtidig. Gå inn på www.vg.no/reise og klikk dere videre til diskusjon.

Juni (i alle fall før St.Hans) er også billigere og gir flere muligheter for avslapping enn juli, og er heller ikke så drepende varmt nesten uansett hvor i "Syden" dere velger å reise.

Rune Thomas
63 Liker

Skagen

Innsendt av: Liv

Har dere tips om feriehus eller hoteller på Skagen? Er det barnevennlig?
JA, Skagen er både barne- og "voksen"-vennlig. Laaange, deilige strender og massevis å se, dessuten ikke lamngt til Barnas Aalborg.
For leie av feriehus, gå inn via det danske turistkontorets hjemmeide www.visitdenmark.no. De har flust av linker til feriehus-utleierne.
Hilsen Dag

68 Liker

Dublin

Innsendt av: K

Hei, vi har bestilt oss tur til Dublin i midten av februar og lurer på hva dere anbefaler å besøke i denne byen?
Hei,
Temple Bar området for pub og sang, Guinnes lageret, Jamesons whiskey museeum, nasjonalmuseet i Kildare Street og forfattermuseet i Parnell Square. I den rekkefølgen. Men først og fremst snakk med folk i gata. Og god tur, hilsen KlaesHilsen Reisejournalistene
67 Liker

india

Innsendt av: sartaj

hvor mye koster billet til india
Det er et par år siden jeg var i India, men billettene har iallefall ikke blitt dyrere de sisten årene.

India-billetter koster fra ca. 4000 kroner og oppover. Sjekk fra Europa til Delhi eller Mumbai, det er som oftest billigst. Som vi har sagt før: Bruk internett hvis du bare skal ha fly, det er billigst.

Rune Thomas
78 Liker

Innsendt av: g29

Hei
Skal til Florida i feb/mars og har 9 dager som er helt åpene,trenger noen gode forslag. Lurer på fly til Mexico (feks. Cancun) så ta buss enten sør mot Belize og Guatemala eller til Merida og videre mot Oaxaca og kanskje innom Guatemala på vei tilbake? Hva er det å se/gjøre her? Blir tiden for kort? Ønsker å se litt av det ekte landet ikke bare en turistmaskin (som Cancun). Er det brukbart trygt å reise i disse områder?
Eventuelt andre områder/land som bør oppleves. Snakker ikke Spansk
Er Cuba uaktuelt siden jeg først skal til Usa?
Håper på svar for jeg er litt i villrede fortiden
Hilsen en gutt på 29 som skal reise alene. Plan B er leiebil å se hele Florida
Hei. Snakker du ikke spansk ville jeg være litt varsom med å legge ut på den kjempeturen alene. Gjør heller Flodida. Mye enklere å ta seg rundt, snakke språket og staten er fullø av highlights. Få med deg Naples, helt i syd. Lei deg inn på ett av de fine kysthotellene, ta turen ut til Sanibel Island og plukk konkylier på stranden og mesk dg med masse god sjømat!
Hilsen Dag

75 Liker

Goa

Innsendt av: TES

Reiser på uspesifisert reise til Goa i India 11-01-07. Er det noe jeg bare må se ,besøke oppleve? Vet ikke om jeg havner på Nord eller sør, Men ønsker gjerne tips hvis du har noen.
Hei!

Goa er veldig variert - fra turiststedene i nord til paradisstrendene i Palolem i sør, der du kan bo i palmehytter PÅ stranda. Fordelen med Goa, er at den er langt mindre enn andre indiske delstater, og avstandene er ikke avskrekkende store. Solnedgangen fra Fort Agunda er fantastisk, sjekk også ut markedene. Men: Vær obs på at indere har en tendens til å (ni)stirre på vestlige turister (gjerne i flokk), selv på et såpass turistifisert sted som Goa.

Rune Thomas
85 Liker

sydenferie med 3 barn

Innsendt av: Grethe

hei,
er student og alenemor til tre i alderen 6,8, og 13 år. har lyst på en ukes sydenferie like før skolenssommerferie starter. Hvor bør vi reise uten at det koster skjorta?
I skoleferien er det aller dyrest å reise, derfor må du finne et reisemål som er generelt billig. Hvis sol og fine sandstrender er det viktigste, får du foreløpig mye for pengene i Bulgaria. Alle charteropreatørene har reiser dit.
Vær oppmerksom på at alle charteroperatørene annonserer gode tilbud til barn i sommerferien. Men tilbudene gjelder kun hvis barna ligger i ekstraseng(er) på rommet til to som betaler full voksenbillett. For å benytte deg av disse barnerabattene, må du altså betale voksenpris for 13-åringen. Men det kan hende at du likevel vil finne et brukbart reisealternativ på den måten.
Et annet alternativ for deg, kan være å søke på www.flybilligst.com for å se om du finner noen billige flybilletter til alle fire for eksempel til Hellas, og så søke på nettet etter en leilighet dere kan bo i på reisemålet. PS – da lønner det seg å bestille så tidlig som mulig.

Lykke til, hilsen Mona


73 Liker

Thailand

Innsendt av: PAV

Er det trygt å reise til Thailand nå? Ser det er skjedd en del der nede, og er litt beskymret for utviklingen.

Personlig ville jeg ikke vært redd for det. Men anbefaler at du følger UDs råd. De er fasiten her.

Hilsen Egil

78 Liker

Burkina Faso

Innsendt av:

Vet dere når det nye Hilton hotellet står ferdig i Oagadougo i Burkina Faso, og evnt om det blir noe av svømmebassenget på taket?
Hei Øvre Volta-fan!

Er litt usikker på hvordan det prosjektet ligger an for tiden. Depak Seth, som har ansvaret for Hiltons byggeprosjekter i Afrika, har dessuten tatt seg en solid juleferie. Du kan ringe ham på +33 1 49 19 77 04 på mandag for siste oppdatering.

Eventuelt kan du prøve Sylvie Alric (også hun på Hiltons Paris-kontor). Hun skal være tilbake senere i dag, telefonnummeret hennes slutter på 06.

God tur til Oagadougo!

Rune Thomas

Linker og aktuelle saker

Tidligere intervjuer

Uke 16: Eksperten svarer

Uke 16: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 15: Eksperten svarer

Uke 15: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 14: Eksperten svarer

Uke 14: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).

Faste spaltister