Spør Pål Anders Ullevålseter

Etter 16 år med ørkenrally, har Pål Anders Ullevålseter opplevd mye. Nå har han bestemt seg for å legge opp. Still dine spørsmål til motorsykkelhelten her.
269 Liker

Takk for flott innsats

Innsendt av:

Hei Anders!
Håper vi ser deg med forkle bak disken på Ullevålseter snart! :) Vi er stadig på besøk hos dere og smaker på bollene deres! Tenk deg så ren du hadde blitt på henda av å kan litt bolledeig- blitt kvitt all motorolja ;) Har du forslag til en lettstelt hyttecrosser? Bør det være 4 takter? Hva er all-time favorittsykkelen din? God sommer!
En 450 fire-takter er bra som hyttecrosser! All-time favorittsykkel må være en av mine gamle rallysykler. Kjører på veien og koser meg. Det er mange minner i slike sykler.

Jeg vil takke alle som har fulgt med meg i min karriere, og alle som har støttet meg, familien og media og andre jeg ikke kjenner som har hjulpet meg.
269 Liker

Fremtiden

Innsendt av:

Hva skal du gjøre nå?
Nå skal jeg lære andre å kjøre motorsykkel. Jeg håper at jeg kan gjøre det til et lite levebrød noen år fremover, så får vi se senere.
275 Liker

Frivillig arbeid i fremtiden?

Innsendt av:

Kunne du tenke deg å være frivillig for ungdom som trenger et forbilde/rollemodell som det du er?
Ja, det er jeg allerede ved å være MOT-ambassadør. Jeg møter veldig mange ungdom rundt omkring og snakker om å ta valg og følge drømmen din.
272 Liker

Tvunget pga økonomi

Innsendt av:

Som du nevner har dette med økonomi blitt vanskeligere med årene. Prispenger i Enduro og Mx har f.eks gått over til å bli en saftig startavgift for samtlige. Er det realistisk å tro at vi kan få en verdensmester i enduro, mx, eller evt rally i framtiden som ikke kommer fra en seriøst pengesterk familie ?
Ja, det er klart. Alt er mulig, bare du vil. Du må aldri gi opp. Du trenger ikke komme fra rike forhold, men du må være like mye businessmann som utøver. Så da må du gi av deg selv.
278 Liker

Fata morgana

Innsendt av:

Har du noen gang hatt et fata morgana i ørkenen`?
Det har aldri dukket opp! Jeg har drømt om brusautomater, men ikke sett noe til det!
272 Liker

Kosthold

Innsendt av:

Hvorfor er det så viktig med et bra kosthold og å være i god fysisk form når man holder på med ørkenrally?
Du sitter på sykkelen 12-15 timer i døgnet, så du forbrenner 6000-7000 kalorier på en hard dag. Hvis ikke konsentrasjonen og energi er på topp, kan det skje ulykker.
281 Liker

Hva nå?

Innsendt av:

Jeg er på vei jorda rundt med mc nå og er kommet til Sumatra Indonesia og hadde tenkt å være i sør Amerika i januar for å se på Paris-Dakar løpet og heie på deg. Men det snøt du meg for... Hva skal jeg gjøre nå da?

Uansett - takk for alt du har gjort mc sporten. Det har vært kjemegøy å følge deg. Lykke til videre hva du nå enn måtte finne på! :-)
Lykke til på turen og håper du drar og ser på Dakar selv om jeg ikke er med. Argentina eller Chile er stedet. Kanskje jeg bør kjøre jorda rundt jeg også???
366 Liker

Dakar

Innsendt av:

Burde Dakarrallyet helst gå i Afrika eller sør-Amerika?
Det hører hjemme i Afrika. Alle drømmer om at det skal gå der. Men det er uroligheter der som gjør at det ikke er så lett.
268 Liker

Redd

Innsendt av:

Har du noen gang vært redd for å dø i et rally?
Nei, det har jeg aldri vært. Hvis du tenker slik, må du bli hjemme. Det har vært mange farlige situasjoner, men jeg har ikke vært redd for å dø.
352 Liker

Bok?

Innsendt av:

Har du tenkt å skrive bok?
Jeg har skrevet en bok, men jeg har lyst til å skrive en til. Jeg vet ikke om det blir noe av, men har lyst til å skrive en som er litt dypere.
259 Liker

Første motorsykkel

Innsendt av:

Hva var din første motorsykkel?
Tempo Corvette 50. Da var jeg åtte år. Jeg crosset rundt på Ullevålseter til skogssjefens store irritasjon.
355 Liker

Tips til sykkel

Innsendt av:

jeg tenker å kjøpe en Bmw f800gs. Har du noen erfaring med den?
Jeg har ikke mer erfaring enn at jeg kan si at den normalt er veldig driftssikker og bra motorsykkel.
282 Liker

Hvor fort

Innsendt av:

Hvor fort har du kjørt med motorsykkel?
195 km/t. Jeg har vært oppe i det ute i ørkenen. Har aldri kjørt noe fortere enn det.
263 Liker

Politi

Innsendt av:

Trener du politifolk eller andre i slike jobber?
Ikke fast, men for noen år siden trente jeg politifolk til å kjøre på motorsykkelen. Jeg lærte dem også litt om kosthold.
287 Liker

Hvorfor tvinges?

Innsendt av:

Hvorfor skriver media at du blir tvunget til å legge opp?
Det er nok fordi det er blitt tyngre økonomisk de siste årene. Derfor skriver de det.
363 Liker

Rekruttering

Innsendt av:

Hvordan er rekrutteringen i norsk motorsykkelsport?
Rekrutteringen, særlig i enduro, er veldig stor. Det sukker opp nye baner på de rareste steder her i landet. Det ser bra ut.
279 Liker

Petter

Innsendt av:

Hvor lenge tror du Petter Solberg kan være med i toppen i rallycross?
Han kan være med lenge! Han er så sulten og så giret. Den som kan stoppe han, er sponsorer og økonomi. Petter har alltid vært et stort forbilde for meg når det gjelder å gi av seg overfor sponsorer. Det er mye energi i Petter!
269 Liker

Tusen takk

Innsendt av:

Vil bare si tusen takk .har sittet og fulgt med alle paris dakar løpene du har deltatt. For en flott ambassadør for motorsport du er og sikker du vil være i flere år fremover.
Tusen takk!
274 Liker

Tenere

Innsendt av:

Hei jeg har en sliken Tenere fra 1986 på 600cc som jeg skal til Sahara med. Er det noe jeg må tenke på med slik svær endurosykkel
Hilsen Jarle nord i Hedemark
Du må i hvert fall ta en skikkelig service før du drar! Jeg liker folk som er litt gærne, men husk at det er en liten risiko med å dra så langt med en så gammel motorsykkel.
382 Liker

Selge

Innsendt av:

Skal du selge motorsyklene dine nå?
Nei! Jeg skal ta vare på Dakar-sykkelen min. Jeg er så gammel at jeg allerede har en motorsykkel på museum. Det var den jeg ble verdensmester på i 2004. Den står nå på et motorsportsmuseum i Drammen. Det var en 700 kubikk KTM. Jeg var den første offisielle individuelle verdensmester på to hjul i Norge.
281 Liker

Hei. Største sykkel?

Innsendt av:

Hvor mange kubbik er den største sykkelen du har kjørt?
700 kubikk! Det største jeg har konkurrert med har vært 700 kubikk, men de siste årene har det vært 450 kubikk.
281 Liker

Novemberkåsan

Innsendt av:

Savner du Novemberkåsan? 100-års jubileum i år. Burde ikke Norge stille med lag med deg som lagleder? 10 nordmenn i mål i år!
Det er det tøffeste løpet i verden. Jeg har kjørt ti ganger og fullført ti ganger. Det eneste som kan få meg tilbake dit, er som lagleder.
261 Liker

Beste

Innsendt av:

Hva er ditt beste resultat i Dakar-rallyet?
Jeg ble nummer to i 2010. Det er den eneste jeg har vært på pallen. Nest best er 4. og 5. plasser.
271 Liker

Mer motorsykkel

Innsendt av:

Kommer du fortsatt til å ha kontakt med motorsykkelsporten?
Ja! Her hjemme i enduroløypa kommer jeg sannsynligvis til å synes mer enn noen gang. Det kommer til å bli mye trøstekjøring. Jeg er også landslagstrener for endurolandslaget, så det blir fortsatt mye motorsykkel.
283 Liker

Nervøs

Innsendt av:

Hva gjør deg mest nervøs: kjøre rally i Sahara eller være med på "Skal vi danse"?
Helt klart "Skal vi danse". Det var nesten traumatisk et par ganger.
274 Liker

Hvorfor

Innsendt av:

Hvorfor Slutter Du Med ØrkenRally?
Jeg slutter fordi det krever mye penger, og krever mye energi og planlegging. Tiden var rett og slett inne for å gi seg. Jeg strukket strikken langt de siste årene særlig når det gjelder økonomi. Jeg har også fått høre at jeg begynner å bli gammel...
386 Liker

Hvor har du kjørt

Innsendt av:

Har du kjørt motorcross på rudskogen.
Har du kjørt enduro før du begynte med Dekar. Hva er best mellom motocross og enduro. Har du hatt sesuzi, har du kawasaki.


Hilsen Trym 13år
Jeg kjørte først ti år motocross før jeg begynte med enduro. Jeg kjørte åtte år enduro, så har jeg kjørt rally siden det. Jeg kjører fortsatt enduro som trening til rally.
Jeg har kjørt mange ganger på Rudskogen.
Jeg har hatt de fleste motorsykkelmerker, men ikke Kawasaki.

Tidligere intervjuer

Spør Vektklubbs treningsekspert om motivasjon, trening og kosthold

Spør Vektklubbs treningsekspert om motivasjon, trening og kosthold

Ble det mye godteri og fråtsing i mat i påsken? Trenger du hjelp til å komme i gang med et sunnere liv? Vektklubb.nos motivator og treningsekspert, Camilla Lorentzen, gir deg tips og råd til hvordan du kan komme på rett kjøl før sommeren!

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) svarer om ledigheten

Fredag kommer de første ledighetstallene for 2017 fra NAV. Hauglie svarer på spørsmål fra leserne.

Spør om tips og råd til utdanning

Er du fortsatt usikker på hvilken utdanning det er lurt å søke før fristen går ut 15. april? Her får du rådene du trenger i innspurten.

Faste spaltister