Spør den nye Nav-sjefen

I april la hun frem en knusende rapport om etaten, der det kom frem at Nav gjør for lite for å få folk i arbeid. Nå skal Sigrun Vågeng (64) ha det øverste ansvaret for Nav. Hva forventer du av henne? Hva lurer du på om Nav? Still Vågeng dine spørsmål her.
249 Liker

Nav hjelp

Innsendt av:

hei.
hvorfor hjelper ikke nav å komme ut i arbeidsmarkedet i stedenfor at man skal søke selv. det at nav har avtale med noen er et pluss
Når du er på jakt etter jobb, må du bruke alle kanaler - også ditt eget nettverk. Nav kan hjelpe til, men det er du selv som til slutt skal skaffe deg jobben.
221 Liker

Rapportering

Innsendt av:

Mange ledere i NAV opplever å rapportere til en kommunal del og en statlig del som problematisk. Vil du gjøre noe med dette?
Stat og kommune har et felles ansvar for Nav. Vi må jobbe for at dette samarbeidet fungerer godt for ansatte og brukere.
233 Liker

Arbeidsledighet

Innsendt av:

- Hvordan vil du bidra til å redusere den økende arbeidsledigheten i Norge ?
- Hvilke tiltak tror du mest på når det gjelder å redusere trygdemisbruk ?
- Hvorfor tror du ministeren valgte akkurat deg til ny NAV-sjef ?
Jeg tror han valgte meg fordi jeg har lang ledererfaring, har god kunnskap om arbeidsmarkedet og kjenner både privat og offentlig sektor godt.
228 Liker

Kontaktpserson i NAV

Innsendt av:

Hvorfor er det så vanskelig å få en kontaktperson/saksbehandler i NAV-systemet.
Det er umulig å ha dialog med et system som bare tar i mot informasjon uten av det er dialog og hjelp.
Med 2,8 millioner brukere, sier det seg selv at ikke alle kan få en personlig kontakt. Men alle skal få svar allikevel. For de som står i en utfordrende situasjon finnes det flere steder i landet kontorer som kan tilby en egen saksbehandler.
244 Liker

Pensjonist

Innsendt av:

Hvor lenge kan du være Nav-sjef? Du er jo 64 år gammel.
Jeg har kontrakt til jeg er 70 år. Og jeg har planer om å jobbe så lenge.
226 Liker

Tillit

Innsendt av:

Tror du at vil få tillit i etaten som du slaktet i en rapport i april?
De ansatte i Nav har ønsket meg varmt velkommen. Jeg gleder meg til å samarbeide med dem.
227 Liker

Dårlig jobb?

Innsendt av:

Hvorfor blir jobben som Nav-sjef omtalt som "Norges verste jobb", tror du? Er du redd for å hva folk skal mene om deg i den nye stillingen?
Det er en krevende jobb, men utrolig spennende jobb. Hva folk mener om meg er underorndet hvordan de mener Nav utvikler seg. Jeg har lyst til å være med å utvikle Nav videre. krevende blir det, men jeg er ved godt mot.
230 Liker

Konsulenter

Innsendt av:

Du har kritisert Nav for å bruke enorme summer på konsulenter ogg datsaprosjekter. Skal du som sjef kutte ned på konsulentbruken? Hvem skal i så fall erstatte dem?
Som ny toppsjef vil jeg selvfølgelig se på alle sider av nav, også bruk av konsulenter.
237 Liker

Gjenoppretting av tillitt.

Innsendt av:

Veldig mange mennesker i Norge har manglende eller ingen tillitt til NAV's saksbehandlinger. Hvordan har du, som ny sjef, tenkt å gjenopprette folks tillitt til NAV?
Brukerundersøkelser viser at tilliten er på vei opp. Det er jeg glad for. Men det tar tid å bygge tillit, og den er rask å bygge ned. Derfor må vi vise at vi er tilliten verdig fremover.
226 Liker

Folk ut i jobb

Innsendt av:

Hvordan skal du som Nav-sjef få flere folk ut i arbeid?
Alene kan jeg ikke klare det. Sammen med 19.000 ansatte og godt samarbeid med arbeidsgiverne, håper jeg at vi skal kunne klare å gjøre godt arbeid enda bedre. Dette er mitt viktigeste prosjekt.
220 Liker

Ung ufør

Innsendt av:

Hei.
Jeg er 25 år og ung ufør. Hvordan kan jeg gå frem for å komme meg i jobb 2 timer om gangen to timer i uken?
Hei, jeg håper du har kontakt med Nav, og at du kan få veiledning i hvordan du går videre. Flott at du ønsker å jobbe det du klarer. Lykke til!
242 Liker

Utilgjengelig

Innsendt av:

Hei
Hvorfor må det være et evighets prosjekt å klare og komme i kontakt med en veileder i Nav. Har de fått beskjed om å være utlgjengelig, både fysisk og på telefon.???
Selvsagt ikke. Du skal selvsagt få svar så raskt som mulig. Prøv igjen! Hilsen Sigrun
228 Liker

den så kalte oppfølgningen fra nav

Innsendt av:

blir det gjort et tiltak for at NAV skal gjøre mer for å hjelpe folk ut i arbeid? når man får beskjed om at man må søke sosialstønad hver måned for tettere oppfølgning,så blir jeg sittende og lure på hvilken oppfølgning da det aldri har vært noe
Det gjøres mye godt arbeid, men her må vi bli enda bedre. God kontakt med arbeidsgiverne er en forutsetning for at Nav skal kunne gjøre jobben si. Vi må lære av hverandre innenfor organisasjonen.
238 Liker

Jobbsøk

Innsendt av:

Hvordan føles det å ha ledet et utvalg som fikk den forrige direktøren sparket, og senere innta stillingen selv? Er ikke det som bukken og havresekken?
Jeg har ledet et utvalgt som har levert en innstilling statsråden. Vår oppgave var å se Nav fra brukernes side. Det var selvsagt ikke sånn at jeg skrev en utvalsgrapport med tanke på at jeg selv skulle bli Nav-direktør. Da jeg leverte rapporten, visste ikke jeg at det var endringer på gang i ledelsen.
251 Liker

NAV ansatte

Innsendt av:

Hei og gratulerer!
Ønsker deg lykke til. Det jeg lurer på er om du skal jobbe for å få flere saksbehandlere i NAV? Har samarbeid med Nav og ser at en saksbehandler har ansvar for mange brukere.

Mvh
Fatima
Hei, jeg vil jobbe for at vi har kompetanse og ressurser for å løse de oppgavene vi er satt til å løse. For øvrig tusen takk for gode lykkeønskninger - det trenger jeg.
229 Liker

Firma er avviklet

Innsendt av:

Hei,
Firmaet jeg jobber for har blitt avviklet.

Vi har fått beskjed at siste arb dag er

31/12/15. hva slags rettigheter har jeg hos nav
Når vi mister jobben ?
Gå inn på Navs hjemmesider, eller ta kontakt med det lokale Nav-kontoret. De vil kunne gi deg veiledning. Lykke til i ny jobb!
237 Liker

Rettigheter

Innsendt av:

Bør ikke nav gi korrekte opplysninger på spørsmål i fra brukerne.Bør det ikke bli sånn at brukerne uppfordret bør få vite sinne rettigheter
Du har selvsagt krav på å vite hvilke rettigheter du har.
240 Liker

Navsnyltere

Innsendt av:

Hvis man vet om noen som "lurer" NAV til å motta stønad som egentlig ikke burde hatt det, så er mitt spørsmål - Hvor henvender jeg meg for det. Vet det er mulighet for det men hva skjer så videre med saken. Vil jeg som eventuelt tyster måtte stille som vitne skulle det gå så langt som til en rettslig avgjørelse. Det ønsker jeg ikke og vil forbli anonym. Har lenge ønsket å melde fra om et tilfelle men vært usikker ettersom jeg selv ikke ønsker noe etterfølger for dette personlig. Har sett meg lei på hvordan noen gjør alt de kan for å motta stønad de ikke har krav på.! - Og lykke til i jobben. Det trenger du tror jeg.
Ta kontakt med nærmeste Nav-kontor eller avdelingen for Nav-kontroll. Velferdssystemet vårt er basert på tillit, og juks er uakseptabelt.
235 Liker

Glemt A`en i NAV.

Innsendt av:

Leste om at du mente A i NAV er glemt. Den er vel ikke glemt, men ressursene som NAV kontorene trenger for å følge opp brukerne har vel aldri vært der? Det er svært få statlige stillinger igjen i ved NAV kontorene, men det er derimot mange kommunale stillinger. Vil du som ny NAV sjef sørge for midler slik at det kan ansettes flere statlige stillinger i NAV som skal ivareta brukeres rettigheter? Samt få solid kompetanse heving blandt ansatte som skal veilede brukere hos NAV?
En usikker situasjon for mange på arbeidsmarkedet krever at vi i Nav har tid og anledning til å veilede godt i dette arbeidet. Det gjøres mye godt arbeid på dette feltet, men vi kan alltid bli bedre. Derfor vil jeg fra dag 1 jobbe for at Nav kommer nærmere arbeidsmarkedet.
228 Liker

jobb

Innsendt av:

Hei, jeg har lett etter jobb i mange år og kontaktet nav for å få hjelp. De meldte meg på jobbkurs, så fikk jeg et svar om at jeg var overkvalifisert til å få dette kurset. Jeg satt meg som arbeidssøker og jobbet da som deltid og sendte inn timer. Hørte ingenting frem til jeg fikk en telefon om at jeg hadde fått ny saksbehandler siden jeg hadde fylt 25. Så fortalte jeg at jeg ikke hadde hørt noe fra de på mange år, så da hadde de glemt meg(selv om jeg hadde sendt inn timene mine hver 2 uke i mange år). Jeg har nå heldigvis fått jobb nå, men det måtte jeg klare selv. Hvorfor er det sånn at jeg ikke hat fått noe oppfølging under perioden hvor jeg trengte hjelp?
Så flott at du har klart å skaffe deg jobb! I Nav forsøker vi å hjelpe så godt vi kan. Det er leit hvis du har kjent at du ikke har fått god nok oppfølging, men det aller viktigeste er jo at du er i jobb. Det er godt å høre.

Tidligere intervjuer

Spør Vektklubbs treningsekspert om motivasjon, trening og kosthold

Spør Vektklubbs treningsekspert om motivasjon, trening og kosthold

Ble det mye godteri og fråtsing i mat i påsken? Trenger du hjelp til å komme i gang med et sunnere liv? Vektklubb.nos motivator og treningsekspert, Camilla Lorentzen, gir deg tips og råd til hvordan du kan komme på rett kjøl før sommeren!

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) svarer om ledigheten

Fredag kommer de første ledighetstallene for 2017 fra NAV. Hauglie svarer på spørsmål fra leserne.

Spør om tips og råd til utdanning

Er du fortsatt usikker på hvilken utdanning det er lurt å søke før fristen går ut 15. april? Her får du rådene du trenger i innspurten.

Faste spaltister