Kom i gang med treningen!

Sommerferien er godt i gang, så hvorfor ikke benytte anledningen til å komme i gang med treningen igjen? Om du ikke har trent på veldig lenge, er det fort gjort å pådra seg skader. Ønsker du starthjelp eller opplever du smerter ved trening som du ønsker å diskutere med en fagperson? Send inn spørsmål om trening til fysioterapeut og treningsekspert i VGs Vektklubb.no, Anne Mette Rustaden. Hun er utdannet personlig trener og gruppetrener, og underviser ved Norges idrettshøgskole.
91 Liker

Jogging så alle ser meg i bygda?

Innsendt av: Hilsen Inger 41

Jeg har et "problem" med å jogge offentlig! Det plager meg at "alle" skal se hvor løs muskelmasse jeg har. Hvordan kan jeg komme over denne negative tankegangen? Jeg elsker jo i grunnen denne treningsformen, men jeg gruer for å komme meg ut på lyse sommerkvelder, så jeg blir heller sittende inne ...
Hei!
De ser nok ikke etter din løse muskelmasse, men tenker heller "så flink hun er! Skulle ønske jeg var like flink".
Men; om dette plager deg mye, ville jeg løpt andre steder, f.eks på stier hvor ingen ser meg, eller kommet meg litt lenger unna det nærmeste nabolaget:) Ikke la tanker om hva du tror andre tror, ødelegge for deg! Det er jo du som er viktigst!!!!

Ønsker alle en forrykende god sommer! Opp av stolen, og nyt av de lange lyse dagene! Og husk; Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær:)

Sommerlig hilsen Anne Mette
86 Liker

Alenemor vil trene

Innsendt av: Susanne

Hei, jeg er alenemor som etter 4 år sliter med "fødselsvekt". Men siden jeg ikke har avlastning så er det ikke så lett å få trent (slik som jeg vil, studio osv). Jeg har en erogmentersykkel hjemme, og div treningsprogram, men klarer ikke å holde motivasjonen oppe til å trene så mye som jeg egentlig vil. I tillegg har jeg dårlige knær så løping er ikke bra for meg. Jeg spiser stort sett sundt, og sitter ikke akkurat stille med en 4 åring i huset, men sliter med å få av kiloene igjen (ca 20kg for mye). Jeg var veldig aktiv før jeg fikk barn, og i utganspunktet liker jeg å trening hvor man må gi alt, men nå får jeg det bare ikke til.
Hvordan holder man motivasjonen oppe, før man ser at kiloene går av, og har dere noen treningstips til hjemmet?
Håper dere kan komme med noen gode tips :)
Hei!
Det er ikke alltid like enkelt å få dagene til å gå rundt!
Hva med å bruke barnepass på treningssenter? Eller kan du skaffe deg barnevakt èn eller to ganger per uke hjemme, slik at du kommer deg på trening? Du MÅ ikke har dårlig samvittighet for dette, både du og barnet vil ha godt av dette!
Har du mulighet for å trene på dagtid, mens barnet er i barnehagen? Kan du heller jobbe hjemmefra èn time på kvelden, mot at du trener på dagen? Kan du ta med barnet på sykkeltur, mens du løper ved siden av? Kan dere leke sammen utendørs, også kan du gjøre noen styrkeøvelser samtidig? Barn elsker å være fysisk aktive sammen med foreldre, og en 4-åring vil sikkert henge seg på om mor setter igang med øvelsene sine:)
Håper du finner noe som passer for deg! God sommer!
Sommerlig hilsen Anne Mette
84 Liker

Treningsivrig

Innsendt av:

Hei.

Er 50 år og tykkjer at det å trene er morosamt. Trener både sykkel, jogger litt og går i fjellet. I tillegg trener eg også styrke 2-3 ganger i veka i samband med sykkel/spinning.
Kor mykje toler kroppen av trening før dette kan vere skadeleg?
Hei!
Du trener så variert, at dette er nok ikke noe problem:) Du vil merke det på kroppen om det blir for mye, så ingen grunn til å bekymre seg:) Tren masse, spis og drikk godt, sov og hvil deg innimellom slagene!
Herleg!
Sommerlig hilsen Anne Mette
95 Liker

Holde på motivasjonen

Innsendt av: Tanja

Hei.

Jeg er relativt aktiv, og kan i perioder trene opp til 5 ganger i uken. Men så mister jeg plutselig lysten, og lar være i et par uker. Hvordan skal jeg klare å få gode nok vaner til at det blir bedre kontinuitet i treningen. (jeg løper for det meste, og trener litt vekter)

Mvh Tanja
Hei!
Alle opplever å miste lysten i perioder. Neste gang du opplever dette, så bestem deg for å prøve noe helt nytt? En klatrevegg kanskje? En ny dansetime? Eller ta turen til svømmebasenget, istedet for å ta på løpeskoene!
Du kan også prøve en ny treningmetode, f.eks en ny intervalløkt, eller sirkeløkt:)

Lykke til!

Sommerlig hilsen Anne Mette
82 Liker

Dørstokkmila

Innsendt av: Lene

Jeg har etthundretusen grunner til å ikke trene. Rett og slett fordi jeg syns det er kjempe kjedelig. Likevel så forstår jeg at i en alder av 32 så er det lurt å begynne å passe på helsa. Har gått ned 7 kg siden påske ved å endre kosthold. Har brukt PT for "å komme i gang", men eier rett og slett ikke motivasjon. What to do?
HeI!
Det eneste jeg kan svare er; DET ER VERDT DET! Alle fortjener enn sunn kropp som har både energi og overskudd. Treningen vil gi deg dette, og du vil føle deg så mye bedre. Har du tenkt over hvordan du egentlig føler deg etter en treningsøkt? Hvor mye selvtillit har du ikke da? Om ikke de synlige resultatene viser seg med det første, så ser man det gjennom gnisten i øynene!
Trening kan for alle være kjedelig i perioder, men det trenger ikke alltid være slik. Har du prøvd alle ulike aktiviteter du kan tenke deg? Er du flink nok til å variere? Har du egentlig løftet blikket når du er på tur i skog og mark og sett deg rundt? Har du klart å klarne hodet mens du er ute og trener? Jeg bruker treningen som min frisone! Der jeg legger planer og anerkjenne mine egne ønsker og behov. Da får jeg motivasjon til både og trene, og gjennomføre andre gjøremål, som også kan oppleves som kjedelig. Altså; fokuser mindre på hva du vil oppnå med treningen, og fokuser mer på å være tilstede der og da. Nyt av opplevelsen, og du blir snart hekta.)
Lykke til!
Sommerlig hilsen Anne Mette
89 Liker

Nybegynner

Innsendt av: Fersking

Hvordan kan man starte rolig slik at man kommer i form til i det hele tatt komme seg på et treningssenter? Jeg har aldri trent i mitt liv men har gått opp en del etter å ha sluttet å røyke. Men kondisjonen og styrke er så dårlig at jeg ikke har noe ønske om å begynne sammen med andre før jeg har fått litt bedre skikk på kroppen.

Eksisterer det Aerobics ennå eller alt bare Zumba etc? Synes rytme og dans er veldig moro :-)
Hei!
Du trenger virkelig ikke å trene deg opp FØR du begynner på treningssenter. Mye har skjedd der de siste årene, og det er mange i din situasjon der! Søk litt på nettet, på hvilke timer de har (ta høyde for at det per idag kun er sommertimeplan, dvs mindre timer enn vanlig). Vanlig aerobic finnes på de aller fleste sentrene, i alle fall under høysesong. For øvrig kan du gjerne komme deg ut på egenhånd, på gåturer eller sykkelturer. Finn deg en treningspartner som kan dra lasset sammen med deg, da kan dere motivere hverandre. Avtal bestemte tider, da er det vanskeligere å falle ut. Øk også din hverdagsaktivitet, det hjelper mye mer enn vi tror!!!!!!!! Stå på!!!!!

Sommerlig hilsen Anne Mette
76 Liker

Skadet skulder

Innsendt av: Rebecca

Hei.
Jeg har en svigermor som til stadig klager over en skadet skulder som hun ikke får trent med. Dette er hovedgrunnen til at hun ikke kommer seg i aktivitet. Skulderen er ikke skadet ved fall eller lignende, men har bare blitt stiv og vond med årene. Hun klarer ikke løfte armen over hodet. Har du noen tips til hvordan hun kan få bygget opp skulderen, så
Hun kommer i gang?
Hei!
Inaktivitet er i alle fall ikke løsningen!!! Noe kan man alltid gjøre, og de fleste vil oppleve at plagen gradvis forbedres. Jeg ville oppsøkt idrettsfysioterapeut, evt manuellterapeut, som kunne gitt spesifike øvelser for skulder og overkropp, og trent med henne en stund, slik at tryggheten og selvtilliten rundt skulderen økte. Samtidig vil gåturer og sykling (evt ergometersykling), fungere for den generelle fysiske formen. Sannsynligvis har skulderen nedsatt bevegelighet pga at den ikke blir brukt!
Lykke til!
Sommerlig hilsen Anne Mette
89 Liker

Utrent - 57 år ung kvinne.

Innsendt av: Linda

Hei.
I dag har jeg tatt meg selv i nakken, og gått 1 times tur i variert terreng før frokost. Føler at det er en god start.
Får vondt av å jogge, og er fremdeles ganske tung.
Kan jeg holde på med slike turer en stund, så det ikke blir så skremmende å komme i gang med treningen?
JA, JA, JA!!! Bare fortsett:)
Gi deg selv en klapp på skulderen også, etter å tatt deg selv i nakken:)

Sommerlig hilsen Anne Mette
88 Liker

Sykling og motivasjon!

Innsendt av: Lisa

Hei!
Er det mulig å kjøre intervallignende økter på vanlig sykkel?
Jeg er så lei av at alle "kom i form" artiklene omhandler løping eller gå tur - som jeg ikke kan gjennomføre pga senebetennelse i begge bein + ukjent skade i venstre kne.
Jeg er glad i å sykle tur og gå på fjellet/skogssti. Noen tips for å komme i god form på sykkel evt andre måter? jeg vil virkelig finne "kondisen" snart.
Og ikke minst hvordan skal jeg opprettholde motivasjonen?

Jeg trener av og til på treningsstudio (de har ikke gruppetimer av noe slag), men er utrolig lite motivert for kondisjonstrening der..Blir mest styrke. Trener godt i 3-8 uker før jeg ramler sammen av kjedsomhet eller lite fremgang. Dette skjer flere ganger i året, i løpet av en årerekke nå.
Hei!
Ja, intervalltrening på sykkel er supert! Du bruker nøyaktig de samme prinsippene som ellers:) Min favoritt er derimot naturlig intervall med skogssykling. Følg terrenget og la motbakkene fungere som intervalldrag, mens de mer slake partiene og nedoverbakkene fungere som "pauser".
Trenger ikke være komplisert enn som så:)
Lykke til!
Sommerlig hilsen Anne Mette
83 Liker

Effektiv trening

Innsendt av: Marthe

Hei!

Hvilke øvelser bør jeg gjøre for å få mest utav treningen når jeg vil trene overkroppen? Fettet samler seg rundt livet og armer...

På forhånd takk!
Hei!
Ønsker du å trene bort fett, bør du prioritere generelle kondisjonstrening. Gode styrkeøvelser for overkroppen (som strammer opp og styrker) er f.eks nedtrekk (evt kroppshev), ulike rovarianter, brystpress eller puh-ups, sidehev med hantler eller strikk, skulderpress og bicepscurl og dips for triceps.

Sommerlig hilsen Anne Mette
79 Liker

Trening ved kneproblem

Innsendt av: Linn

Hei! Jeg liker å løpe, gå turer i fjellet, men har et kne som blir vondt når det belastes for mye pga tidligere fotballskade. Hvilken treningsform passer best for meg? Kan jeg evt fortsette å løpe i mykt terreng dersom jeg bruker en knestøtte?
Hei!
Du må nesten prøve deg litt frem selv, men løping på mykt underlag går vanligvis bra. Jeg aner jo ikke hva slags skade du har, men sykling er bruker å fungere bra for de med smerter i knærne, og langrenn om vinteren. Fjellturer kan også fungere, men prøv å gå litt sikk-sakk på vei ned igjen. Bratte nedoverbakker kan trigge smertene, og da er det bedre å gå litt frem og tilbake, evt bruke staver som du kan støtte deg til slik at det tar av litt for belastningen. Lykke til!
Sommerlig hilsen Anne Mette
88 Liker

Plantar fasciitis

Innsendt av: K

Hei,
Hvordan kan jeg trene utholdenhet med denne betennelsen? Skaden oppstod av løping og jeg har prøvd både sykling og svømming uten hell, da dette trigger betennelsen. Har du noen tips til aparater eller øvelser?

Takk!
Hei!
Dette er en ganske vrien skade, som kan bli plagsom en god stund. Jeg villle sørget for gode sko og såle, og det er veldig viktig med god oppvarming. Du bør også gå til fysikalsk behandling underveis, slik at du kanskje kan klare mer fysisk aktivitet og holde det i sjakk. Vanligvis fungerer sykling best (er du sikker på at du har stilt inn sete etc korrekt, og har prøvd dette riktig)? Ellers kan styrketrening og ulike kondisjonsapparater som ellipsemaskin og romaskin testes ut. Det finnes ingen fasit på dette, så du må nesten prøve deg litt frem.
Lykke til og god bedring!
Sommerlig hilsen Anne Mette
88 Liker

Kvalme

Innsendt av:

Hei

Jeg blir kvalm når jeg trener er det normalt?
Hei!
Ja, dette kan være normalt. Det er mange som sliter med dette, spesielt i en overgangsfase. Tenk litt over matinntaket i forkant av treningen, pass på at du ikke er hverken sulten eller veldig mett. Spis et godt måltid gjerne 2 timer før treningen starter, Drikk også vann i forkant og under treningen. Ta deg litt ekstra god tid til oppvarming, og unngå altfor harde økter i starten. Du kan øke etter hvert som kroppen har vendt seg til treningen. Vanligvis går dette over litt etter litt, etter hvert som kroppen kommer i bedre form.
Lykke til!
Sommerlig hilsen Anne Mette
87 Liker

Okt inntak av karbohydrater

Innsendt av: Stine i Canada

Jeg er en ung, frisk kvinne som befinner meg utenlands en lang periode grunnet jobb. Jeg trener 5-6 ganger i uken, loping, poweryoga, aerobics, styrke, boksing etc. Jeg er slank og godt trent, og skal ikke ned i vekt. Har aldri gatt paa "bevisst" lavkarbo, men har det siste aaret spist svaert lite karbo. Er ikke "redd" for fett, men forsoker aa unngaa sukker, hvitt mel og alt det der. Under utenlandsoppholdet har jeg imidlertid okt inntaket av karbs, ikke bevisst, men det har "bare blitt saann". Unner meg fex brod til lunsj, og kan f.eks. ta en is paa en tirsdag uten at det er krise.. Jeg har nok ogsaa okt matinntaket generelt (jeg trener like mye som for, om ikke mer, her). Viktig aa preisere at jeg spiser svart sunt og variert. Resultatet er at jeg faar saa mye ekstra energi til trening. Jeg loper feks lengre og raskere uten aa bli mere sliten. Lofter tyngre vekter osv. Jeg onsker imidlertid ikke aa legge paa meg, men aa forbli der jeg er, saa mitt spm er dermed om jeg paa lang sikt, hvis jeg forsetter med dette noe okte inntaket, vil gaa opp i vekt? Har saa langt ikke gjort det.. Kaloriinntak per dag aner jeg ikke, jeg teller ikke kalorier og onsker heller ikke aa gjore det.. Dette er kanskje mer betrakninger enn et spm, men er jo interessant aa observere denne utviklingen, etter aa ha spist forholdsvis karbofattig i et droyt aar...Tanker rundt dette?! Er det ellers noe jeg bor tenke paa?
AMEN!!! Ingenting gjør meg mer glad enn å høre at du kjenner forskjellen selv på kroppen! Karbohydrater er kroppens bensin, så "ja" det er helt vanlig å merke at energien (og dermed gjerne innsatsen og effekten) av treningen øker). Dette er jo et mye diskutert tema, med mange meninger rundt, men alle gode kilder (og det er svært stor forskjell på KVALITETEN bak de ulike kildene) mener at karbohydrater må til, ikke minst i forbindelse med fysisk aktivitet. Ny forskning fra Storbritannina viser også at lavkarbo (og da spesielt for de som ikke er overvektige) økter risikoen for hjerte- og karsykdommer pga for høyt inntak av fett. Min personlige mening er at lavkarbo kan fungere en periode for mennesker med fedme eller sykelig fedme, hvor man bli ivaretatt av et profesjonelt team. Det betyr at man gradvis må over i et normalt kosthold, og at mengden inntak må justeres. Kanskje det viktigste i mine øyne, er å øke den fysiske aktiviteten gradvis, slik at kroppen også blir sprekere. Jeg har sagt det før, og vil si det mange flere ganger; ingen dietter gir deg en sprekere kropp!!!! Det er det kun trening som gjør, og det helt uten bivirkninger. Og til deg som ikke er overvektig; spis karbohydrater, tren slik du gjør per idag, og du vil ikke gå opp i vekt. Det er ikke slik at karbodhydratene lagres i kroppen i flere måneder, før de plutselig legger seg på lårene. Likningen er enkel, men dog så vanskelig; det handler kun om forholdet mellom inntak og forbruk! Du kan enten redusere inntaket, øke forbruket eller kanskje helt begge deler:)

Sommerlig hilsen Anne Mette
85 Liker

Vektstagnasjon/vektøkning = økt muskelmasse?

Innsendt av: Ellen Aaserud

Kan vektstagnasjon/vektøkning skyldes at jeg trener med for tunge vekter og at jeg har fått økt muskelmasse? Har stått stille nå i noen uker og har tom gått litt opp i vekt. Har vært stort sett flink med kost, kanskje spist litt lite.. Er litt frustrerende da jeg hadde så fin start. Har gått ned ca 5 kg.. men har ennå 15 kg igjen til målet (april 2013) mellom mål 10 kg til 3 septmeber. Trene mer kondisjon og lettere vekter? er det løsningen..
Hei!
Nei, lette vekter er ikke løsningen. Tunge vekter betyr ikke nødvendigvis at du får større muskler, så bare fortsett der du er. Trener du mellom 6 og 12 repetisjoner og blir sliten for hvert sett, så er det bra! Litt større muskler vil man jo få over lengre tid, men dette er bare sunt og fint, det gir deg bedre kroppssammensetning. Legg bort vekten (den forvirrer mer enn den hjelper), og se etter andre mål som f.eks klær og hvordan du føler deg. Å legge på seg muskler er en stor prosess, som tar lang tid, og vi kvinner må jobbe hardt for dette, så ingen grunn til bekymring!!!!
Men; alle opplever slike perioder hvor man stagnerer, og de varierer i lengde. Jeg forstår at det går ut over motivasjonen, men igjen; LEGG VEKK VEKTEN! Nyt av overskuddet og den gode følelsen du får av treningen, og la kg være kg. Vi vil svinge av mange ulike årsaker, og det er derfor viktig at man ser på resultatet over en lang periode. Holder dette på i flere måneder, bør man se over både treningen og kostholdet. Hva spiser du egentlig, og hvor mye? Kunne du klart en treningsøkt til per uke? Kan du trene hardere i noen av de øktene du allerede har? Og; kan du være mer aktiv i hverdagen? Dette er som sagt om ting ikke endrer seg over en lang periode, enn så lenge; kjøp på som vanlig! Lykke til!
Sommerlig hilsen Anne Mette
89 Liker

Trening

Innsendt av: Toril

Hei, jeg vil prøve å gå ned i vekt, ca 0,5 kg pr uke og jeg er ikke ute etter å bli i veldig god form, men ønsker å få mer overskudd. Jeg har defor ikke planer om å jogge eller trene veldig hardt. Jeg planlegger å gå en del turer og lurer på hvordan jeg skal legge opp løpet for å komme meg ned i vekt. Jeg planlegger å gå ned 21kg i løpet av 40 uker.
Hei!
Jeg anbefaler deg å melde deg i VG vektklubb! Der vil du få masse treningsråd og kostholdsråd, samt treningsprogram. Du har satt deg et veldig bra mål, men det vil kreve strukturert arbeid over tid, og da kan det være greit å ha et system som hjelper deg på veien:)
Start med å se over din hverdagsaktivitet, kan du bevege deg mer? Kan du gå eller sykle til og fra? Kan du velge trappene fremfor heisen, og kan du parkere lengre fra eller gå av bussen noen stasjoner tidligere?
Sett så igang med noen strukturerte treningsøkter per uke, f.eks 2-3. Dette kan være raske gåturer, lette løpeturer, sykkelturer eller andre aktiviteter du liker, og tren ca 60 minutter med moderat intensitet. Øk etterhvert hyppigheten, slik at du kommer opp i 3-4 økter per uke. Klarer du i tillegg å legge inn noen styrkeøvelser etter kondisjonstreningen på sikt, er det knallbra! Kostholdet må også ses over; men det er et eget kapittel. Kort fortalt; spis regelmessig, spis vanlig norsk sunn kost (ingen dietter og ingen sulting), drikk nok vann, og innfør èn dag med kos og utskeielser. Det betyr ikke at det er helt feil å ta seg en og annen is innimellom de andre dagene også, men i det store og hele skal man forsøke å unngå store mengder godteri, kaker, brus etc utenom den ene dagen. Dette kan du også få hjelp til i VG vektklubb!
Lykke til og god sommer!
Sommerlig hilsen Anne Mette
90 Liker

Jogging/løping.

Innsendt av: Ingun

hei.
jeg ønsker å lære å like løping. men jeg synes det er et slit... lurer på hva som er bra løpetempo for nybegynnere? har sett på joggeprogrammet som ligger på vektklubb, men det står ikke noe om hvor fort man ska løpe. (hva er egentlig forskjellen på å løpe og å jogge?) jeg har en runde på ca. 4 km. som jeg på en god dag klarer løpe sammenhengende, men klarer ikke finne et "behagelig" tempo. derfor: hvor lang tid bør en nybegynner bruke på 4 km? er det viktig/bedre å løpe veldig fort? takk og fortsatt god sommer:-)
Hei!
Flott at du ønsker å lære deg til å like løping/jogging! Dette er noe som gjerne kommer med tiden, etter hvert som formen stiger og man får en "bedre" opplevelse av treningen. Hvor lang tid det tar er helt umulig å svare på, her er det mange individuelle faktorer. Løping og jogging er egentlig det samme, men man mener med jogging at det er litt roligere trening enn løping. Akkurat hvor grensen går, kommer nok an på hver enkelt. Kall det hva du vil, det viktigste er at du forsøker over tid og ikke gir deg!!!
Start med variasjon mellom rask gange og rolig løp/jogging:) Øk gradvis lengden du løper, men gå gjerne innimellom en god stund, slik at kroppen vender seg til å løpe. Etter hvert bestemmer du deg for å forsøke å løpe hele runden, uanvhengig av hvor lang tid du bruker. Du kan evt ta tiden, og forsøke å slå din egen rekord over tid. Hvor lang tid du bruker på 4 km varierer også mye, men du kan komme ned på ganske så god tid her etterhvert:) Som nybegynner ligger du kanskje rundt 25-30 minutter:)

God trening!
Sommerlig hilsen Anne Mette
83 Liker

trening

Innsendt av: D:

hvis man skal trene på et treningssenter ikke på en felles time men egen trening med forskjellig apparater hva anbefaler du å trene da og hvordan trene?
Hei!
Da anbefaler jeg følgende:
10 minutter oppvarming på valgfritt kondisjonsapparat (lett til moderat intensitet).
Tre styrkeøvelser som involverer store muskelgrupper; knebøy (evt benpress), utfall og strake markløft (evt sittende eller liggende bakside lår).
10 minutter kondisjonstrening igjen, denne gangen med høyere intensitet (moderat mot hard intensitet). Her kan du gjerne legge opp intervallpreget trening, med f.eks ca 2 min jobbing, og ca 1 min roligere intensitet.
Tre nye styrkeøvelser: nedtrekk, sittende roing og brystpress.
10 minutter kondisjonstrening som over.
Tre siste styrkeøvelsene: skulderpress, stabilitetsøvelse for mage, og evt en armøvelse eller mer mage, helt avhengig av hva man ønsker.

Alt skal foregå rett etter hverandre, dvs at du går rett på mellom kondisjon og styrke. Lykke til og god sommer!

Sommerlig hilsen Anne Mette

Tidligere intervjuer

Uke 16: Eksperten svarer

Uke 16: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 15: Eksperten svarer

Uke 15: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).
Uke 14: Eksperten svarer

Uke 14: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).

Faste spaltister

Vektklubb